Nå er det tredje dagen på rad jeg ser gamle damer stå og ommøblere i jordbærkurvene. For meg virker det ikke helt greit å sortere til seg en stappfull kurv med haug på, med bare de fineste bærene. Da står jo vi andre igjen med rusket? :sur:
Frekke folk! Her om dagen så jeg en gubbe som spredde en hel kurv jordbær utover de kurvene han skulle kjøpe, også har man jo alle som tar et bær her og et bær der, så de får litt ekstra og mange andre får litt mindre enn de betaler for :sur: Frekt å stjele på den måten, altså :kjevle:
Skikkelig irriterende!! Jeg blir så sint når jeg ser det. Det er frekt og det er faktisk utrolig ekkelt. Nevler på omtrent alle bærene i samtlige kurver og ommøblerer slik at deres kurver kun har fine bær og restene med umoden, halvråttne greier står igjen til oss andre. Mulig jeg er fordomsfull, men i mine observasjoner er det utelukkende damer "oppi årene" som gjør dette :grrrr:
I sin ungdom jobbet min bror på frukta på Obs! Og ble så lei av en kunde(gammel dame, så klart..) som var der daglig i jordbærsesongen og flyttet om på kurvene at han til slutt gikk bort til henne og smekket henne lett på hånden som for rundt etter de fine bærene og sa "Slikt gjør man vel ikke??" til henne :knegg: Hun ble sur og gikk...
Helt enig!
Egentlig er det selgers jobb å ommøblere slik at alle kurvene er presentable!
Når man kjøper en kurv til 39,- så forventer man at mesteparten av bærene er i spiselige. Nå er det dessverre slik at man ofte må kaste halvparten av bærene, da syns jeg helt klart at litt ommøblering er på sin rett.
Det er jo ikke dermed sagt at andre skal kjøpe de dårlige kurvene som blir stående igjen. Det er svinn.
Forstår bare ikke hva det er med nordmenn som gjør at de syns det er helt ok å betale for boss. Hadde man presentert den frukten som ofte selges rundtom her (og det til blodpris!) til andre nasjonaliteter hadde de ledd rått.
Men her skal man altså bukke, takke og skrape. Bla opp med pengene og late som man ikke vet at varen man kjøper er halvgod.
Før var det blanke kurver i omløp så man kunne studere bunninnholdet i kurvene. Hvor ble det av de? De gode gamle jordbærhandlerne hadde også en ekstra kurv som de kunne tømme over innholdet i en kurv i så kritiske kunder kunne få se eventuelle råtne bær som var på bunnen. De ble så plukket vekk og erstattet med friske.
Må nok støtte denne litt jeg. Hvorfor skal jeg betale for boss? Nei, jeg forventer selvsagt ikke at andre skal kjøpe det heller, det er svinn for butikken, fodi de prestere å forsøke å selge oss slikt. Jordbær er skjøre greier, de må behandles pent.
Og til den gutten som smekket dama på hånda, da hadde jeg faktisk svart med samme mynt: Man selger da heller ikke spøøel til fullpris! Sånt gjør man bare ikke. (Og hadde hun klaget til sjefen hans tror jeg nok han gadde fått trøbbel, slikt GJØR man da vitterlig ikke mot kunder! Butikken kan tape titusenvis på få dager på slik dårlig omtale som hun kunne spre til alle hun kjenner!)
Øh? Man kan stort sett bedømme kvaliteten ved å se på de øverste bærene. Ett og annet dårlig bær kan selvsagt forekomme i det nederste laget. Er ikke bærene fine, så kjøper jeg selvsagt ikke. Jeg kjøper ikke dårlig vare.
I dette tilfellet stilte det seg nok litt annerledes i og med at damen hadde fått beskjed fra både sjefer og ansatte gjennom en hel sommer. Kunden har ikke alltid rett- det vet man om man har jobbet i butikk i noen år. Jeg har vært i flere situasjoner på jobb der knallsinte kunder har kallt meg det ene og det andre og truet med å "si det til alle jeg kjenner", men det gir dem ikke noe mere rett, og det vil aldri i verden få meg til å omgå regler evt. sette min egen jobb i fare for å tekkes en kunde som tror han har rettigheter han ikke har. I motsetning til mange av mine kunder kjenner jeg faktisk innholdet i forbrukerkjøpsloven (takket være 1.avdeling juss).
Det var forøvrig ikke snakk om å selge søppel heller, men å flytte bær fra andre kurver slik at hennes egne var skyhøye og andre var halvfulle- til samme pris pr. kurv- det er faktisk en form for tyveri.
Ellers signerer jeg Safran. Man kan få både gode og mindre gode bær i en kurv, men den jevne fordelingen vil jo forsvinne når folk driver på slik. Råtne bær er det vel ingen som vil kjøpe, da lar man vel heller bare være...?
Det er jo noe helt annet, tyveri driver man ikke med nei :knegg:
Ellers må jeg si at det må jo være i innehavers interesse at kurvene blir litt ommøblert slik at en del av kurvene faktisk blir solgt fremfor kastet.
Og en liten innvendig til Safran oppe her, jeg har vært borti butikkinnehavere som legger friske fine bær på toppen for å dekke over stygge under ;)
Så en liten avsporing, frukt blir generelt mishandlet. Folk eier jo ikke skrupler i det hele tatt, hiver og denger, kniper og skraper på det meste. Er igrunn ikke rart at frukten har så dårlig kvalitet som den har ...
Gamle damer :rolleyes:
De er de verst, rett og slett. Har sett menge som gjør som du beskriver, i tillegg til å snike skamløst i alle køer, og skubbe folk unna med stokk/krykke. :skjæreralleoverenkam:
Hvis kurvene tilgjengelig ikke faller i smak, lar man heller vær å kjøpe noe i det hele tatt. Jeg kjøper jordbær omtrent daglig, men har aldri hatt sett kurver med bare råtne bær. Klart, alle bærene er ikke like fine, men hejjegud, man begynner da ikke å nevle og flytte rundt på alt av den grunn.
For ikke å snakke om gamle kjerringer som står og kniper og lukter på brødet. :sjokk: Jeg så dette en gang, og siden den gang tar jeg utelukkende brødene som står helt bakerst. Fytti for noen griser. : prippen:
Me har kjøpt jordbær to gonger i år. Rett og slett fordi bæra ikkje har vert noko fine og prisen har vert alt for stiv.
Eg hadde planer om å kjøpe to kasser å ha til sylting, men det ser heller dårlig ut i år :sukk:
Å fylle sin kurv fullere er selvsagt tyveri, men å bytte ut dårlige bær, det er jo strengt tatt å hjelpe butikken med det de selv burde gjort, sånn at det bare er de dårlige bærene som blir svinn, og de gode blir solgt. Det er dessverre ofte slik at så stor andel av bærene er dårlige, at man ikke vil kjøpe i det hele tatt. Om de hadde sortert ut den halvparten som var god i alle kurvene, og salet det i halvparten av kurvene, og tatt bort restene, kunne den gode halvparten blitt solgt i alle fall.
Jeg kniper også på brødet, men utenpå papiret. Man kjenner med en gang om brødet har ligget siden tidenes morgen, og jeg gidder da ikke "ta sjansen".
Vi skjærer opp brødet på butikken i brødskjæremaskin, og det har hendt rett som det er at jeg har lagt tilbake det oppskjærte brødet, når man ser og kjenner at brødet er helt tørt inni. Det gidder jeg faktisk ikke betale for.
I butikkene her jeg bor veier dem nå kurven i kassa.
Det står stort skilt ved jordbærene at de skal veie ca 500 gr pr kurv.
Så tror det er et utbredt problem at folk fyller kurvene sine når dem
velger ut.
Det blir jo tap for butikken.
Er det mye dårlige bær har jeg henvendt meg til de i butikken og da har vi
sammen fikset bra kurver.
På en hederlig måte. Til alles fordel.
Butikken vil jo ikke selge dårlige produkter og i alle fall ikke om kunden gjør
dem oppmerksom på det.
Da jeg jobbet på Kiwi la jeg stadig merke til kunder som lette etter kurvene med de beste bærene. Jeg ga dem beskjed om å ommøblere litt, slik at de slapp å betale for dårlige bær. Bær som selges i dagligvaren er ofte litt "eldre" enn de som selges på stand, og kurvene har derfor en større andel dårlige bær. Mannen kom hjem med tre kurver for et par uker tilbake. Han hadde ikke ommøblert, og jeg endte opp med å måtte kaste ca to kurver. Det er temmelig kjipt!
Det synes jeg er ille oppførsel av en ansatt. Oppfordrer du kundene til å nevle og omøblere på bærene? Hva med kundene som kommer etterpå, da, lykkelig uvitende om dette? Jeg synes sånt er dårlig gjort. Finner man ikke en kurv man liker, lar man være eller handler et annet sted.
Faktisk så vil butikken selge flere kurver med bær om kunden selv fikk "ommøblere". Da snakker jeg ikke om å lage topp på sin egen kurv, men plukke ut de gode bærene. Som regel så ender det opp med at ingen kjøper en hel haug med kurver med halvparten fine bær, fordi den andre halvparten er dårlig.
Jeg er ikke så begeistret for at alle står og peller på frukten jeg evt. skal kjøpe, på den andre siden så liker jeg ikke å kjøpe dårlig frukt.
Sjekke kvaliteten gjør jeg gjerne, men forsiktig. Har forresten alltid pose på hånden (lært i Spania), når jeg tar i frukten. Fylle over fra andre kurver for å få en fullere kurv kunne ikke falt meg inn, ,en råtten eller overmoden frukt vil jeg ikke kjøpe.
Jeg kjøper ikke dårlige jordbær jeg heller. Men det har hendt at jeg har bedt dem i kassa veie kurven for meg fordi den er utplukket av ja. Er bærene stygge så kjøper jeg ikke i det hele tatt. Og skulle jeg få en kurv som er lekker på topp og råtten i bunnen så ville jeg tatt den med tilbake og bedt om å få igjen pengene.
Da kunne kanskje de ansatte iført hansker tatt seg av sorteringa? Hvis frukten likevel har tenkt å gå til spille, mener jeg. :vetikke: Ser for meg at dette er noe de kunne gjort mot slutten av dagen når de beste kurvene er borte.
Ja, det syns jeg er en god idé. Jeg vet at min lokale grønnsakshandler gjør det, men så drar han også personlig opp på grønnsakstorget og plukker ut den beste frukten og grønnsakene. I motsetning til kjedene som bare får sendt en pall.
Det er de dyktigste og mest dedikerte butikkene som får tak i den beste frukta og grønnsakene. Så gjelder det å handle hos dem. Og de beste bæra går først. Kjedene har mye rart, og det er fritt fram for folk å klå. Unngå det og handle hos seriøse forhandlere. Vi lever da ikke i Cuba, Venezuela eller Nord-Korea :p
Det er dessverre ikke min erfaring. To ganger i det siste har jeg kjøpt jordbær som har sett fine ut. Den ene gangen måtte jeg kaste to tredjedeler av bærene, den andre gangen "bare" en tredjedel. Det blir dyre bær.
:humre: Hvordan ser dere egentlig for dere at jordbær plukkes? Av plukkere iført hansker og desinfeksjonsmiddel? Jeg skyller uansett all frukt når det kommer i hus, så om en gammel dame skulle ha flyttet på et jordbær eller to har jeg ingen problemer med det. Jeg ergrer meg derimot over dårlige bær i kurvene og kjøper derfor lite jordbær (plukker mer selv).
Så fordi bærene plukkes, pakkes osv. av flere sett hender, er det greit at hvem som helst kan nevle i vei? :confused: Med tanke på hvor mange som lar vær å vaske hendene etter dobesøk synes jeg jo færre, jo bedre. Så jeg har absolutt problemer med at gamle damer flytter rundt på bærene. En u-ting!
Jordbær som leveres til Bama er hvertfall plukket med hansker. Selvsagt er ikke frukt fra butikken ren, men smittefaren, eller møkka om du vil, øker jo med antall hender som piller. Jeg synes også selvplukk er fint, synd det er mindre og mindre av det.
Jeg måtte jo selvsagt åpne denne tråden. :grøsser:
Kjenner at jeg er såpass pinglete at jeg ikke hadde lyst til å tenke på dette, særlig ikke siden jeg tar et par allergipiller for i det hele tatt å kunne spise jordbær.
Bare for å være enda slemmere med jordbærelskerne, visste dere at de ligger på fjerde plass av hvilke frukter og bær som inneholder mest rester etter plantevernmidler og at det er giftrester i 83% av norske jordbær? :slem: :spiser bare markjordbær fra egen økoparsell:
Kom til å tenke på denne da jeg lagw bringebærsyltetøy i går. Mannen kom for å smake på bæra, fikk selvsagt det, og SKYLTE DET! Jada... der sto jeg og laga syltetøy (frysetøy, ikke kokt, så det koker ikke bort basseluskene heller) av uvasket bær... tenke seg til... er det DERFOR han ikke spiser så mye av det, tro? Kjøpt, kokt syltetøy er mer hans stil... desinfisert?
Så lenge bærene ligger i kurver så er det jo ikke selvplukk, så man kan plukke ut bare de bærene man vil ha og fylle kurvene med omtrent det dobbelte av opprinnelig mengde.
Hvis jeg ser at det er for stor andel kjipe bær i kurvene så lar jeg heller være å kjøpe dem.
Tror egentlig hans valg av køpt syltetøy kommer av at det er det han er vant til hjemmefra, for munnbind har jeg enda ikke sett ham med, selv i disse svineinfluensatider...
Ikke Arne Brimi sitt heller, ihvertfall ikke ifølge etiketten ;)
Men hjemmelaget er best. Det er nesten noe halverotisk over det, når en kvinne sylter bær og ber mannen på en smak av det hun har stelt istand av markens grøde. Det er jo the real deal :D