Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva bruker jeg elgkjøttdeig til?

#1

daffy sa for siden:

Jeg har fått en stor mengde frossen elgkjøttdeig som nå ligger i frysen og venter på sin skjebne.

Jeg tenkte å lage elgkjøttkaker og fryse ned. Noen som har en god oppskrift og detaljert beskrivelse av prosessen?

Hvordan tiner jeg kjøttdeigen slik at kvaliteten blir best mulig, lang tid i kjøleskap eller kort tid på kjøkkenbenken?


#2

Frances sa for siden:

Tining i kjøleskapet er absolutt å foretrekke.

Selv har vi fryseren full etter høstens jakt, og vi bruker "deigen" til alt det man ellers bruker karbonadedeig til. I går hadde vi taco. Viltsmaken gjør maten bare bedre.


#3

Therese sa for siden:

Jeg lager endel karbonader av elgkjøttdeig og barna elsker det.
Bruker det til pizza, gryte, ja alt med kjøttdeig, smaker veldig godt.
Og siden den ikke er tilsatt salt (som butikk kjøttdeig), slipper enn alt det vannet som blir i stekepanna av vanlig kjøttdeig.


#4

maribo sa for siden:

Som de andre her sier, så er det nydelig med elgkjøttkaker :ja:
Bruker også en del til gryte, og her er Rondanegryta til Toro kjempepopoulær!

Ser andre foreslår elgkjøttdeig på pizza og taco - det har vi prøvd, og vi synes det var helt for jævlig. Helt feil med viltsmaken i sånn mat, er vår mening - men det er jo med smaken som med baken ;)

Ellers bruker jeg gjerne litt egg, potetmel, finhakka løk, helmelk, godt krydder osv i kjøttkaka. Jeg lager forresten gjerne litt flate kaker, for å være sikker på at de blir gjennomstekt.


#5

Harriet Vane sa for siden:

Elggryte til 4:

400 g elgkjøttdeig
2-3 løk
250 g sjampinjong
(evt + noen kantareller eller annen sopp om du har noe sånt i tørket eller frossen tilstand)
alt brunes i meierismør
ha i:
3 dl matfløte
1 beger creme fraiche
noen dl god kraft (tilpass til hvor tykk du vil ha gryten)
1 laurbærblad
10-15 einerbær
salt
pepper
For fin farge, ha i litt negro.

Server med mandelpoteter eller rotmos, brokkoli, tyttebær og andre gode ting.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Elghakk til 4: (Enkel og veldig god tradisjonskost fra Østerdalen)

500-600 g elgkjøttdeig
3 løk i skiver
salt
pepper
god kraft

Brun kjøttet på svak varme sammen med løken
Ha på kraft, salt og pepper. Det skal være litt bløtt, men ikke suppe.

Kok mandelpoteter og server sammen med tyttebær. Jeg serverer med stekte rotgrønnsaker skåret i staver i tillegg til potetene. Flatbrød hører med, selvsagt!


#7

Honda sa for siden:

Spiser vel ;)

dårlig-humor-dag

elgkjøtt er nam:)


#8

Note sa for siden:

Siden jeg ikke liker kjøttdeig i "løs vekt", lager jeg små runde kjøttboller til å ha inntil gryteretter og sånt. Ganske praktisk og en avveksling fra å ha kjøttdeigen rett i gryteretten.


#9

petra sa for siden:

Jeg bruker det isteden for vanlig kjøttdeig/karbonade deig. Lasagna, mozzaka, pizza, taco, kjøttkaker, karbis.......

Oppskrift på karbiser!:

800 gr. kjøttdeig
1/2 løk
2 sjalottløk
3 feed hvitløk
2 dl melk
1,5 dl farris
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
3 ss finhakket sylteagurk
1 egg

Finhakk løken og bland alle ingrediensene godt sammen. Stek de i pannen til de har fått en fin og gylden farve på begge sider.....

Kjøttkaker lager jeg på samme måte, men har ikke i sjalottløk, hvitløk og sylteagurk. Og så bruker jeg da fløte isteden for melk og øker mengden med 1/2 dl!


#10

daffy sa for siden:

Takk for tips alle sammen!


#11

Tussa sa for siden:

Eg har frysaren full av hjortedeig. Blir jo litt samme smaken. Vi bruke det aldri til taco, pizza og slike ting. Det blir feil. Derimot lage eg kjøttkaker, hakk og gryter.

Her er mi hakkoppskrift;
500 gram deig av elg eller hjort steikast.
Skjær 8 poteter og 3 gulrøtter i terningar. Kok dette heilt mørt sammen med en stor løk i grove bitar.
Stamp grønnsakene grovt. Ikkje stavmiksar men den vanlige stamparen. Bland i kjøttdeigen og 3 dl creme fraiche. Eg har også brukt kesam i magre perioder. Dette med hell.
Serverast med tyttebær og flatbrød.


#12

Mumriel sa for siden:

SE Elgkarbonader *?

· 2 kg elgkjøtt
· 1/2 kg flesk
males sammen, 2 ganger. Tilsett
· salt & pepper
· 2 vispede egg
· 2 dl kraft eller sur følte/rømme
Stekes forsiktig.

Brimis elgkarbonader *

· 1 kg elgkarbonadedeig
· 1 hakket løk
blandes. Bland forsiktig inn
· 2 ts salt
· ½ ts hvitpepper
Tilsett vekselvis veske og mel
· 3 dl fløte
· 30 g potetmel
Ha tilslutt i
· 1 egg
for å gjøre deigen smidig. La hvile en halvtime før steking, for at smakene skal få blande seg. Ikke stek karbonadene for mye. Elgkarbonader blir fort litt tørre. Stek dem nesten ferdig og la dem gjøre seg ferdig på fatet.


#13

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns også viltsmaken blir feil til pizza og meksikansk mat, men elgkjøttdeig er nydelig som kjøttkaker, karbonader og gryter i mer tradisjonell vilt-stil. :)


#14

Nessie sa for siden:

Vi har brukt elgkjøttdeig til "alt" vi også, og synes det fungerer helt fint! Både på pizza og taco :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.