Skal innrømme at jeg aldri har laget annet enn tomatsuppe fra bunnen av, idag kjøpte jeg blomkål og brokkoli og lurte på om jeg skulle prøve meg å lage suppe av dette. Jeg har ikke fløte men melk, og jeg har vel noe grønnsaksbuljong liggende, ellers så er det dårlig med spenstige ingredienser i huset. Hvordan lager jeg suppe av dette? :o
Her er den oppskriften jeg bruker, denne kan du tilpasse helt som du ønsker. Bruke brokkoli i stedetfor blomkål (eller begge deler), melk i stedetfor fløte osv.
1 blomkålhode (ca 500 gr.)
2 hvitløksfedd (smakssak)
6-7dl kraft (vann og buljongterning)
3dl fløte
2 ss sitronsaft (kan utelates)
Salt og pepper
½ ts. muskat
Olivenolje etter smak (olivenolje ”runder” smaken litt)
ca. 25-30 gr smør
Del opp blomkålen i buketter
Bukettene kokes i kraften ca. 10 minutt. Tilsett fløte og hvitløken. La koke på svak varme til det er mørt. Ha alt over i en foodprosessor, hurtigmikser eller bruk stavmikser rett i kjelen. Mos suppa glatt.
Tilsett resten og la suppa trekke i 4-5 minutt. Rør av og til.
Serveres gjerne med sprøstekt bacon eller strimler av spekeskinke.