Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Suppe

#1

Macky sa for siden:

Skal innrømme at jeg aldri har laget annet enn tomatsuppe fra bunnen av, idag kjøpte jeg blomkål og brokkoli og lurte på om jeg skulle prøve meg å lage suppe av dette. Jeg har ikke fløte men melk, og jeg har vel noe grønnsaksbuljong liggende, ellers så er det dårlig med spenstige ingredienser i huset. Hvordan lager jeg suppe av dette? :o


#2

Frøy sa for siden:

Lage hvitsaus og spe med melk og grønnsaksbuljong til passe suppe tykkelse og tilsette blomkål og brokkoli?


#3

Macky sa for siden:

Takk, kan gjerne spe på meg grønnsakskraften også. Noen som vet hvor mye væske der skal være i en suppe til 4 personer?


#4

Frøy sa for siden:

Toro posene er det ofte 1 liter som skal i så rundt der kansje?


#5

Dixie Diner sa for siden:

Her er den oppskriften jeg bruker, denne kan du tilpasse helt som du ønsker. Bruke brokkoli i stedetfor blomkål (eller begge deler), melk i stedetfor fløte osv.

1 blomkålhode (ca 500 gr.)
2 hvitløksfedd (smakssak)
6-7dl kraft (vann og buljongterning)
3dl fløte
2 ss sitronsaft (kan utelates)
Salt og pepper
½ ts. muskat
Olivenolje etter smak (olivenolje ”runder” smaken litt)
ca. 25-30 gr smør

Del opp blomkålen i buketter
Bukettene kokes i kraften ca. 10 minutt. Tilsett fløte og hvitløken. La koke på svak varme til det er mørt. Ha alt over i en foodprosessor, hurtigmikser eller bruk stavmikser rett i kjelen. Mos suppa glatt.
Tilsett resten og la suppa trekke i 4-5 minutt. Rør av og til.

Serveres gjerne med sprøstekt bacon eller strimler av spekeskinke.


#6

Interference sa for siden:

Man moser ikke blomkålen, små buketter i suppen er jo kjempegodt. tsktsk


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.