Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utekanin?

#1

Elise sa for siden:

Hvis vi vil ha en utekanin... Hva trenger jeg å vite?

Er det virkelig sånn at de kan stå ute hele året? Selv i 25 minus? Kan vi dra fra den et par dager? En uke? Hvor stort bur bør de ha?

Jeg vet igrunn ingenting. Vi kunne egentlig tenkt oss katt, men kan ikke pga allergi (litt hos meg, men veldig hos mamma, noe som ville betydd at hun ikke kunne kommet på besøk). I dag var det noen som foreslo utekanin. :jupp:


#2

Katie sa for siden:

...


#3

Estrella sa for siden:

Selv om man skaffer en kanin som skal være ute hele tiden kan man ikke dra på ferie uten å sørge for at noen passer på den. Den må jo ha nytt vann hver dag og mat hver dag.


#4

Canisa sa for siden:

Vår kanin, blanding mellom dvergkanin og løvehode, bor ute fra i april til oktober. Resten av året bor hun i en bod bak garasjen hvor det ikke blir kaldere enn 0 grader. Vil tro hun kunne stått ute året rundt, men da måtte vi bygget nytt utebur for å hindre at snø fyker inn i buret, og hun ville kanskje trengt en varmelampe i et isolert "hus" de kaldeste månedene.

Når hun er ute, er det ikke noe problem å reise fra henne. Da setter vi bare mat og høy på trappa (under tak), så ser naboer og/eller leieboerne til at hun har mat og vann. På vinteren er det litt mer kronglete, men det har ikke vært noe problem til nå (hun er 4 år).

Vi har et utebur på ca 1,5 x 0,7 meter med et lite hus inni som hun kan gjemme seg i. Inne har hun et mindre bur, men det ble anbefalt av dyrebutikken. I tillegg har vi et "gressebur" (sånt trekantbur uten bunn til å sette direkte på gresset) som hun kan være i på gode dager.

Lykke til som kanineiere!


#5

Elise sa for siden:

Hvor stort bur bør de ha, da? Kan de være i sånn reisebur sånn at vi kan ha den med på ferie? Har kjøpt hytte nå og kommer forhåpentligvis til å være mye på hytta neste år.

Kanskje ikke helt realistisk å skaffe seg en kanin, da.


#6

Elise sa for siden:

(Skrev siste innlegg før jeg leste ditt, Canisa.)


#7

Canisa sa for siden:

Søsteren min hadde henne med til oss (50 mil) i et slikt kattereisebur, og det gikk helt fint, så om dere bygger bur til den på hytta, bør det ikke være noe problem å ta den med.


#8

Joika sa for siden:

Er problem kan være at drikkevannet deres fryser om vinteren. Da må man ha varmelampe..


#9

Joika sa for siden:

Marsvin er mye lettere å holde, men de må bo inne. :jupp:


#10

Honda sa for siden:

Bare bygg et utebur å ha på hytta og ta kaninen med dere når dere drar dit. ikke noe problem.

Hilsen ei som har hatt kaninen med seg på hytta hver helg i 3 år.


#11

Niobe sa for siden:

Vi har en utekanin. Vi fikk den om sommeren, så den fikk god tid til å forberede seg på vinteren. Det blir riktignok ikke så mye som 25 minusgrader her, men kald og fuktig luft likevel.

Vi er kjempefornøyde med kanin som kjæledyr. Poden koser masse med den, har den i bånd, mater den osv. Og det er lett kjæledyr å kose litt på for barn som er på besøk.

Buret har en skuff under, slik at all avføringen havner "ut av buret". Bare å tømme skuffen rett i søppeldunken. Kanine får vann, høy og kaninpellets. Vi trenger ikke gi den mat hver dag.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.