Vi pleier å bruke spinat i stedet for salat og syns det er mye bedre, og i dag var lykken stor da de hadde fersk og fin spinat på tilbud på Obs. Vi tok litt av og kjøpte mer enn vi trenger ... :sparke: Så nå vil jeg gjerne vite hva annet jeg kan bruke fersk spinat til.
Jeg vet at det kan fryses, men vil helst bruke den opp nå som den er fersk og fin, for den blir så vassen etter å ha vært frosset (fryst?).
Takk Iset, den så veldig god ut, men den var av frosset spinat (hvor kjøper du det forresten?), men den ferske kan kanskje moses? :vetikke:
Har du smakt fersk spinat forresten? Med olivenolje og basilikum på? Og gjerne noen tomater til? Og fetaost? :sikle: (nekter å tro at det fins noen som ikke liker fersk spinat)
Fyll:
1 finhakket sjalottløk
200 g fersk spinat
150 g cheddarost
salt og pepper
Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer. Fres 1 finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med revet ost. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter - 1/3 om gangen. Hell røren i en smurt ildfast form.
Stek suffléen ca. 45 minutter på 180. Den faller fort sammen, så den må serveres straks.
Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
250 g fersk spinat
1 rødløk
1 båt hvitløk
smør eller olje til steking
6 egg
1 ts salt og 1/2 ts kvernet pepper
6 cherrytomater
1/2 dl revet ost
evt. litt revet parmesan
Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Skjær løken i ringer. Fres den med hakket hvitløk i smør i en panne, ved middels varme. Ha spinaten i pannen og fres den til den faller sammen. visp eggene lett med salt og pepper og hell i pannen.
Legg på halve tomater og revet ost. La eggepannen stivne ved middels varme. Server godt brød til.
Jeg fyller ofte en ildfast form med fersk spinat. Legger laksestykker oppå spinaten og en "dressing" av soltrøkede tomater, hvitløk, creme fraiche + (moset i blenderen) oppå fisken. Og litt sorte oliven oppå der igjen.
Serverer med poteter til. Kjempegodt.
Jeg kjøper den frosne spinaten overalt, tror ikke jeg har vært i en butikk som ikke har frossen spinat i frysedisken? Takk for spinattipset ditt, forresten. Jeg liker bedre spinat nå enn før, har prøvd ut litt mer nå. :D
Jeg putter vanligvis spinat i alt mulig, unntatt nå når jeg har en under-ett-åring. Det går i lasagne, spaghettigryte, fiskegrateng, grønne pannekaker, betasuppe og hva_har_du.
1 onion, peeled and finely chopped
1 tsp olive oil
500g fresh spinach
1 wheat-free vegetable stock cube
1 handful parsley stalks
fresh nutmeg, to taste
250ml soya milk (optional)
1 tbsp pumpkin seeds
1 handful fresh baby spinach leaves Method
Place the onion, olive oil and 1 tablespoon of water in a large pan. Cook over a low to moderate heat for 2-3 minutes until soft.
Add the spinach, 500ml boiling water, the stock cube and parsley stalks and cook for 5-7 minutes.
Allow to cool slightly, then blend in a food processor or with a hand-held blender until smooth.
Return to the pan, season with a little nutmeg, stir in the soya milk (or 250ml water) and reheat gently.
Divide between warmed soup bowls and serve garnished with the pumpkin seeds and raw baby spinach leaves.
Jeg hadde mer løk enn oppskriften tilsa (omtrent dobbelt så mye), og det ble veldigveldig godt. Til og med jentene spiste dette. Jeg serverte sammen med pannekaker.
Superenkel kremet vegetarpasta: spinat, paprika, rød løk og sukkererter varmes i wok el.l. Tilsett ferdigkokt pasta, krydder, og ha ønsket mengde fløte i til slutt.
Ellers har jeg smakt en supergod lakse- og spinatpai en gang. Har ikke oppskrift, men et raskt søk gir bl.a. treff på denne.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.