Lurer også på dette. Sist gikk jeg fra Rimi til Meny fordi jeg visste at de hadde glass i mindre størrelse på glassene på Meny. Dette kostet 1 kr mindre enn det store glasset på Rimi...
Sennep er godt i potetmosrester som blandes med et egg og stekes som lapper i stekepanne.
Det skal stå holdbarhet på Dijonsennepen. Jeg kastet akkurat et fordi det var gått ut på dato. Jeg bruker sennep i hjemmelagde majoneser, sauser basert på vin + creme fraishe + sennep, ostesmørbrød og honning+ sennepsnmarinader av kylling.
Sennep holder veldig lenge ja, og vi oppbevarer den i kjøleskap og blåser egentlig i datoen.
Bruker dijon mye på nystekte baguetter med salat, ost, skinke, bacon, løk og kvernet salt / pepper, og litt sprinklet olje hvis jeg skeier ut. Det er verdens beste baguette, helt objektivt sett altså :jupp:
Og så er jeg veldig glad i knekkebrød med gulost og sennep på jeg da, enkelt men godt.
Her havner det litt i sauser og slikt, litt under eit ostesmørbrød og litt her og der. Og så har mannen og ungane det til maten dersom me har pølser og potetstappe. Yngste jenta mi sitter med fingeren nedi og stapper det inn i munnen. Uten noko anna. Er vist godt det synes ho. Raringen min.
Men me bruker nok ikkje opp eit glass før holdbarhetsdatoen går ut. Men den bryr me oss ikkje så mykje om igrunn.
Sennepen blir aldri gammel hjemme hos oss. Jeg bruker det i potetsalat på sommeren, og jeg lager masse potetsalat. :)
Ellers bruker mannen det på skiver med kjøttpålegg, og i potetmos er det også godt. Og ellers var det mange gode tips her.
Jeg liker kun sennep som marinering av grillkjøtt. (sennep og honning) Kjempegod. Vi har et glass som er sånn ca hundre år gammelt. Jeg tenker litt sånn at Sennep er en matvare som også fantes før datostempling.
Hvorfor kaster du den? :confused: Den holder seg mye lenger enn det hvis oppbevart i kjøleskap. Jeg bruker til sandwich, i sauser, marinader og i majones/aioli. Og som tilbehør til kjøtt.
Jeg bruker den så lenge den ikke skifter farge, og dijonsennep er jo snadder til nesten alt.
Salatdressing:
1 boks lettrømme
2 store teskjeer dijonsennep
en klype salt
pepper etter smak (jeg pleier å bruke en god del, men som sagt - etter smak)