Jeg kjøpte en kasse jordbær i går som jeg har laget frysetøy av. Den første omgangen brukte jeg foodprocessor, men da ble det jo jordbærsuppekonsistens. Den andre batchen brukte jeg en stamper, men da ble konsistensen en blanding av jordbærsuppe og store halvskviste jordbær.
Ikke si at jeg må skjære jordbærene i små biter? :lat:
Jeg kjøper Zerto frysepulver. Bruker 1 pose til 2 kg jordbær og minste mengden med sukker som står på pakka med pulveret. Da tar jeg bare av hamsen på jordbærene og kutter bæret i 4. Fort gjort og når jeg har to kg så bare heller jeg på blandingen av pulver og sukker og lar stå mens jeg renser neste porsjon. Da er det en lett liten rørejobb for å få løst opp sukker/pulver etter 5-10 minutter og fryses rett ned i porsjonsbokser.
Så jordbærene skal altså stå og godgjøre seg med sukkerblandingen før man rører? Løser sukkerblandingen opp bærene? Hvordan rører du, med hva og hvor lenge?
mamma har en assistanse maskin, hun har bær sukker og pulver oppi ,med en dings til maskina.:knegg: og så "moser" den bæra litt og litt er store biter. nam
Hun lar bær og sukker og pulvert stå litt før maskina rører i hop i noen minutt
Hun har en hel kasse oppi samtidig , vet ikke hvor mange kg det er. og det blir perfekt
Det er bare mye enklere om du lar sukkerblandingen stå og godgjøre seg 5-10 minutter Bare vend rundt med ei stor sleiv først så det får såvidt blandet seg, og du rører litt rundt med sleiva etterpå også sånn at du hører at sukkeret ikke knaser lenger når du rører. Rører aldri mye. Bare vender forsiktig rundt sånn at det ikke blir bare mos. Bærene løser seg ikke opp noe særlig så lenge du ikke rører kraftig.
Jeg renser og deler bærene (sorry, gjør det, altså). Skjærer dem i et par-tre skiver, blander sukker og frystetøy og rører med sleiv. Og vips i fryseren - ferdig.
Jeg renser bærene, bruker Jam frysepulver og minste mengde sukker, også putter jeg bærene hele i Kenwooden og bruker K-vispen til å mose dem.
Hvis jeg kjører på lav hastighet får jeg syltetøy med store bærbiter. Kjører jeg på høy hastighet får jeg syltetøy med mindre biter eller helt jevnt syltetøy nestn uten biter. Suppete blir det uansett ikke og veldig delikat konsistens.
Jeg lager jordbærsyltetøy av 18 kg bær hver høst, så det er veldig greit å slippe å dele bærene.
Jeg liker ikke klumper i syltetøyet, så om jeg lager frysetøy, så bruker jeg zerto og sukker, og så kjører jeg det hele med stavmixeren til bærene blir deilige og klumpefrie. :nam:
Jeg trer en plastpose over hånden og klemmer og skviser til passe konsistens. Det blir det best resultat av, etter min mening. : prøvd og forkastet alle slags kjøkkenmaskiner:
Neiiida. Her har du det: Putt mengde renska bær i en "kjøkkenbalje", ta en kniv og "skjær" gjennom baljen så du får de litt kuttet, brutale saker fungerer best, ha oppi jam frysepulver (ikke syltepulver) og sukker, og sett stavmikseren på halv styrke, så deler de seg i akkurat passe konsistens pluss at du får rørt inn puvler og sukker. Dette har jeg 10 års erfaring i.
Jeg kjører kjøkkenmaskinen på lav hastighet slik at jeg har kontroll på hvor mye det skal hakkes opp. Men nå liker jeg at det ikke er så klumpete, så jeg ender ofte opp med å skru opp tempoet på slutten. :knegg:
Og så, tar du rene melke eller juskartonger, og tolitersposer og har litt syltetøy oppi posen, og fryser mange poser i en kartong. Det blir flotte porsjoner.
Ja, det er supersmart. De kartongene i butikken er alltid for store, og å fryse i alt mulig blir så rotete...Skriver bare på melkekartongen J09, så vet man hvilken sesong man lavet de.
Jeg bruker foodprosessor til å kutte bærene så mye som jeg ønsker. Heller alt i en stor bolle og har oppi sukker/certo-blanding etter hvor mye bær det er. Rører så det hele til sukkeret er oppløst. Har det i rene kokte gamle glass og fryser det slik.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.