Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal lage basilikumkylling i sitronsaus til middag. Denne retten krever en god del hvitvin. Jeg vil gjerne slippe å dra innom polet i dag, og lurer på om det er noe som kan brukes i stedet. Noen tips?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Pepper Lemon sa for siden:
Jeg skal lage basilikumkylling i sitronsaus til middag. Denne retten krever en god del hvitvin. Jeg vil gjerne slippe å dra innom polet i dag, og lurer på om det er noe som kan brukes i stedet. Noen tips?
Føniks sa for siden:
Hvis du skal innom en god matbutikk, selger de hvitvin med salt og pepper i. Ellers bruker jeg sitron, ingefær og hvitvinsedikk.
DM sa for siden:
Blanding av eplejuice og eplecideredikk?
Polkadot sa for siden:
Jeg har lest i oppskrifter at man kan bruke eplejuice i stedet for hvitvin, men har aldri prøvd det selv :)
daffy sa for siden:
Hovedvirkningen til vin i mat er jo syren, så du kan erstatte med hva som helst som er syrlig. Dvs presset sitron eller lime, edikk eller eplejus(men da ville jeg hatt edikk eller noe som er litt mer syrlig i tillegg).
Eia sa for siden:
I oppskrifter står det gjerne hvitvin ELLER presset sitronsaft spedd med vann. Synes å huske at 1 dl hvitvin ble erstattet med 2 ss sitronsaft og resten vann. Det kan du sikkert smake deg frem til.
Frost sa for siden:
Eplecider funker faktisk. Både med eller uten alkohol.
Harriet Vane sa for siden:
sitronsaft og vann, eddik og vann eller eplejuice (ikke nektar) kan funke fint. Det kommer an på hva man lager. Her ville jeg brukt sitronsaft, tipper jeg.
Hvordan gikk det?
Canisa sa for siden:
Så at de hadde noe på Obs! som het mathvitvin, eller noe slikt. Tipper andre velassorterte matbutikker har tilsvarende?
Pepper Lemon sa for siden:
Tusen takk for god hjelp! Jeg har notert meg tipsene til neste oppskrift, hvor en dæsj hvitvin er nødvendig.
I oppskriften stod det imidlertid at jeg skulle bruke 4 dl hvitvin. Det syntes jeg var såpass mye at jeg ikke turte bruke en erstatning. Så da utsatte jeg kokkeleringen til i dag, og må altså innom polet.
(Var jeg pysete da? Kunne jeg bruke erstatning når det krevdes såpass mye vin?)
Eia sa for siden:
4 dl er ganske mye. Jeg tror nok jeg hadde gjort som deg der - ventet med å lage den til vinen var i hus.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.