Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pasta carbonara

#1

Katie sa for siden:

...


#2

Niobe sa for siden:

La parmesanen smelte i varm fløte. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt basilikumspesto.


#3

Katie sa for siden:

...


#4

Niobe sa for siden:

Jeg synes den må varmes mer enn et par minutter for å få "parmesansmak".


#5

Hjertensfryd sa for siden:

Det som mangler der er kvitvinen.
Svisjer bacon og løk først og har kvitvin over. Lar dette koke det ned. Så har ein fløte og urteting oppi.


#6

Katie sa for siden:

...


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Matvin :knegg:

Me har ei flaske med raud og ei med kvitvin ståande som er berekna på matlaging. Men sidan eg ikkje har peiling så vil eg igrunn tru at det meste kan brukast. Mannen bruker ofte skvetter som er igjen i flasker og kartonger i maten. Samme kva type det er.


#8

Katie sa for siden:

...


#9

Eia sa for siden:

Fløte tar utrolig mye smak bort fra maten. Jeg erstatter det med smør, og steker bacon i smøret, har i hvitvin eller sitron og vann tilsvarende og koker ned og blander egg og parmesan. Husk masse nykvernet pepper, både på bacon og i eggeblandingen, og fullkornspasta som gir mer smak. Ekstra parmesan som topping. :klapper meg på magen etter en stor porsjon:


#10

maggypop sa for siden:

Jeg bruker gjerne kruspersille i carbonara, istedet for fersk basilikum.


#11

Hondacrv sa for siden:

Uff, pass nå på HVILKE urter da, Urt. Ble litt bekymra for deg jeg nå.



#13

Fruktflua sa for siden:

Carbonara Marihuana. :D


#14

Katie sa for siden:

...


#15

Hjertensfryd sa for siden:

De skulle berre vist kva som havner oppi grytene her :knegg:


#16

Amic@ sa for siden:

"ekte carbonara" fra min italienske ekssvigermor

ca 4 personer
500 gr spaghetti

4 eggplommer
1 helt egg
en dæsj olivenolje
en dæsj melk
en god del raspet parmesan
salt
pepper

ca 300 gr Bacon

Må nesten prøve seg frem her har ikke nøyaktig oppskrift dessverre. Men mer enn dette trenger man ikke.

Stek bacon godt brunt i småbiter, kok spaghetti og mens denne koker blandes egg og det andre.

Hell pastaen over i en bolle, hell over eggeblandingen mens du rører rundt slik at det på en måte stivner rundt pastaen, og rør inn bacon til slutt.

Super enkel og super godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.