Agent Scully sa for siden:
Hva med en tråd hvor vi kan dele våre beste kjøkkentekniske tips? Da mener jeg ikke oppskrifter, men hvordan man GJØR tingene.
Jeg lurer for eksempel veldig på hva som er den beste måten å håndtere ingefær for woking. Bør den hakkes, raspes eller skvises, presses?:o
Jeg kan legge til at mitt beste tips p.t. er boil-in-bag ris. Jeg er dysfunksjonell i forhold til riskoking, det er så vanskelig med dette vannet og mengden. Men med boil-in-bag får selv jeg til risen. :cool:
Og hvitløk som skal hakkes: Jeg har lært at den beste måten å håndtere dette på er å skjære av endene på feddet, legge feddet på skjærebrettet, legge kniven flatt (viktig! flatt, feddet under bladet på kniven) oppå og gi kniven et rapp med knyttneven slik at feddet blir knust. Da er du allerede halvveis i opphakking, og skallet er lett å få av. (Ikke knyttneven mot eggen på kniven, det skjønte du :rolleyes:)
Og hva med stivpiskede egg? Hvorfor blir det av og til stivt og av og til ikke?