Nelly sa for siden:
Noen som vil dele en god dessert eller kake oppskrift med rips i?
Har også litt solbær om kanskje det finnes en oppskrift med det også.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nelly sa for siden:
Noen som vil dele en god dessert eller kake oppskrift med rips i?
Har også litt solbær om kanskje det finnes en oppskrift med det også.
Camomilla sa for siden:
Ikke noe oppskrift egentlig, men det smaker kjempegodt med varme rips over riskremen på juleaften :ja:
Jge pleier å ha ripsen i en kjele og ta opp i vaniljesukker. Lar det småkoke til det er ferdig. Nammenam.
Honda sa for siden:
bar rips med vaniljesaus.
rips og solbær saft(godt ilag)
Rips gele med saus
rips gele på brødskiva
Rips i ostekake
søk på rips på et søt liv så tror jeg det kommer opp ganske mye. gjore det i fjor
Nelly sa for siden:
Jepp er var der inne... noen som har prøvd noen av dem?
Stompa sa for siden:
Lag en nøtte- eller mandelbunn, fyll bunnen med kuler med vaniljeis (masse!) og hell over rørt rips. Det søte mot det syrlige er helt himmelsk. :nam:
Siri sa for siden:
Ripssaft?
Mandino sa for siden:
Jeg syns ripskrem er kjempegodt, enten til vafler eller som kakefyll.
Sokk sa for siden:
Rips i vanlig skuffkake er godt, synes jeg. Deilig med syrlige bær til søt kake. Jeg har en isboks med renset rips i fryseboksen, bare å strø noen never oppi langpanna.
Bergensis sa for siden:
Rips, bringebær og vaniljesaus er ein god kombinasjon. Eg synes rips (og vaniljesaus) åleine blir for surt, men blanda med bringebær er det veldig godt.
Camomilla sa for siden:
Hva er skuffkake?
Camomilla sa for siden:
Aha, takk.
Siri sa for siden:
Er det ikke kake bakt i brødform? :gruble:
Tertit sa for siden:
Frys ned rips i passe porsjoner og bruk i smootie. Kjempegodt!
Ellers er det nydelig med rips, vaniljesaus og en klatt krem på toppen :nam:
Tuneland sa for siden:
Rips i eggedosis er en slager-dessert her i huset.
Sokk sa for siden:
Ah, beklager! Skuffkake er en stor kake i langpanne, som Hattifnatten sier. Til rips synes jeg det er best med en sånn egg/sukker/mel/smør/bakepulver/vaniljesukker-variant. Ev. kanel på toppen hvis man liker det. (Ikke sjokoladekake, liksom.) Går selvsagt an å lage i rund form også, hvis man ikke trenger så mye. Eller dryss ripsen i lyse muffins! :nam:
Angelique sa for siden:
Min kjære mor skal lage ripsegele ..det er best i verden.
Skal bare somle meg til å plukke nå før torsdag når hun kommer.
Kaija sa for siden:
Moren min pleier å bruke tyttebær på samme måten i krydderkake. Det er kjempegodt og kakene blir litt ekstra saftige synes jeg.
Skvetten sa for siden:
Skuffekake er min barndoms drøm, mamma laget alltid det til meg, med sukker og kanel på toppen. :elsker:
Nå har forresten Inter tatt over den viktige jobben. :hjerter:
Kahlan sa for siden:
Rips is :love:
1/2 l rips
2 eggehviter
3 dl sukker
1 ss sitronsaft
ørlite salt
Vispes til det er stivt.
Stivpisk 3 dl krem-fløte og bland det med resten.
Settes i frysen i minst 2 timer.
Fadese sa for siden:
Mm, rips-is og "skoffkak" med rips skal prøves. Jeg tror det blir igjen en del bær etter at fuglene har forsynt seg.
Ellers liker jeg godt bær, for eksempel rips, bringebær og blåbær, sammen med yoghurt naturell og akasiehonning.
Nelly sa for siden:
Tusen takk alle sammen. Tips notert. Har fryst ned og der fant jeg rips fra i fjord også. Jeg kan bruke de også ikke sant, de har ikke blitt dårlige? Får spare noe til jul og riskremen. Også fristet jo den ripsisen da, snart selskap her som jeg kan lage det til.
Kahlan sa for siden:
Den er utrolig god, og myk/kremaktig rett fra fryseren
gajamor sa for siden:
Frosne bær er veldig bra til safting. Du får ut mer saft på den måten.
Jeg skal kanskje prøve meg på gele i morgen. Lagde saft på vanlig måte (saftkoker). Så skal det blandes med nesten like mye sukker og kokes et kvarters tid. Er spent på om jeg får det til.
Chiffre sa for siden:
Har du noen gode tips om ripsgele? Jeg ender stort sett opp med saft når jeg prøver... :-/
Ole Brumm sa for siden:
Når du lager ripsgele må bærene ikke være helt modne, da blir den stiv, er de modne eller overmodne blir det suppe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.