Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om din borgelige vielse

#1

Lorien sa for siden:

Skal gifte meg hos byfogden/i tinghuset om en liten måned eller så, og vil gjerne høre hvordan dere gjorde det. Hadde dere noen musikk før/under/etter seremonien, eller andre "kulturelle" innslag? Taler/dikt? Hvor i seremonien faller slikt seg naturlig? Egne løfter, ringutveksling? Hadde dere noen prøvesamtale med vigsler i forkant av seremonien? Fortell!

Det eneste jeg vet, er at vi skal utveksle ringer. Det bør jeg vel kanskje si fra om på forhånd? Er det ellers noe viktig jeg bør huske på?


#2

Rory sa for siden:

Da jeg giftet meg sånn... så tok det hele 5-10 minutter. Og det var ikke rom for noe taler er noe.
Kunne sikkert vært det om vi hadde spurt først.


#3

trøtt sa for siden:

Her settes det av 15 min per brudepar så det er ikke rom for så mye utenom det vanlige opplegget. Ringutveksling tror jeg er vanlig, det har ihvertfall vært det i de to sermoniene jeg har sett.


#4

Blå sa for siden:

Jeg tror ikke at det er så mye rom for å legge inn noe eget. Det falt oss ikke inn skal jeg innrømme.

Seremonien er kort. Jeg sørget for å få en kopi av det som skulle bli sagt på forhånd slik at jeg "kjente teksten". Det syntes jeg var litt greit, for på selve dagen var det så mye annet at ordene gikk meg nesten rett forbi.

Vi ble ikke tilbudt samtale med den som skulle vie oss. Det er mulig at man kan, men da må man nok be om det.

Jeg syntes at seremonien var fin, men det er klart at det er mye enklere enn i en kirke. Vi utvekslet ringer. Han spurte oss om vi hadde ringer under seremonien.


#5

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har vært forlover på Tinghuset, og det var ganske enkelt, egentlig. En mann i "dommerkappe" som satt ved et kontorbord, brudeparet satte seg ned foran ham ved samme bord og vi forlovere satte oss ved siden av. Mannen sa noen ord og spurte om det vanlige (vil du ha han ved din side til ektefelle osv), de sa ja og skrev under på et papir og det var det. Det tok vel 10 minutter eller noe sånt.
Men jeg syntes det var vakkert, sikkert fordi brudeparet var så lykkelige og så glade i hverandre at de strålte. :tårer i øynene:

Jeg hadde valgt Tinghuset om det ikke var for at min mann insisterte på kirken.


#6

Manga sa for siden:

Det gikk fort og gæli. 10 minutter maks. Men, det sto i papirene vi fikk at det var mulighet for innslag av musikk, dikt, taler etc. Men, vi hadde ikke noe ekstra.
Det var ingen samtale på forhånd heller.


#7

Fadese sa for siden:

Vi hadde avklart at min mor skulle lese et dikt, og etter at dommerfullmektig hadde sagt noen ord om ekteskapet, sa han at bruden mor skulle lese et dikt. Hun leste det, han sa litt mer, vi sa ja, jeg tørket tårer, vi kysset, utvekslet ringer og så var vi ferdig. Det var en fin, høytidelig og ganske rask seremoni. Både venner og familie var til stede.


#8

Pingis sa for siden:

Vi hadde femminuttersvarianten uten noe ekstra. Det vil si, det var visst versjonen for de romantiske, det stod det i hvert fall på arket vi fikk med oss etterpå (antageligvis fikk vi bare en annen versjon enn i importbrudvielsene). Tror vi utvekslet ringer, dog.

Da søstra mi gifta seg hadde de et par musikkinnslag også, og jeg lurer på om de sa noe til hverandre også? :gruble:


#9

shute sa for siden:

Vi partnerte oss på en ambassade, det er jo mye samme konseptet som tinghuset. Fikk beskjed på forhånd om at vi kunne ha "egne innslag/musikk e.l" om vi ønsket, men at vi da gjerne måtte si fra. Han som gifta oss hilste vi såvidt på i gangen før vi gikk inn, creepy fyr. Han spurte også da om vi ville ha ringoverrekkelse eller hadde noe annet på programmet, så antar det ikke er helt uvanlig.


#10

bina sa for siden:

Vi hadde også kort og grei vielse, uten noe ekstra. Men da vi var innom og snakket med resepsjonsdamen på tinghuset i forkant ble vi spurt om vi skulle ha noe "ekstra", noe vi svarte nei på. Vi ble også spurt om hvor mange vi regnet med at vi ble. Vi hadde bare forloverne til stede under selve vielsen. I forbindelse med selve vielsen, dvs rett før dommeren startet, så spurte han om vi hadde tenkt å utveksle ringer, noe vi ville. Dommeren leste opp en liten "tale", om hva ekteskapet er, og hvilken forpliktelse det er, så ble vi spurt om vi ville ha hverandre, svarte ja, utvekslet ringer, skrev under på et papir, og så var vi ferdige.

Har også vært med på en vielse hvor det var lagt inn litt ekstra. Da hadde brudeparet skrevet noe, jeg tror det var dikt (husker dårlig) til hverandre. De hadde musikk også, husker jeg. Det hadde ikke vi.

Jeg syns borgerlig vielse var privat, vakkert og intimt. :)


#11

Camomilla sa for siden:

Vi giftet oss på Tinghuset, tok vel 10 minutter tror jeg.
Veldig greit og enkelt. Vigsleren(heter det det?) leste et nydelig dikt av Piet Hein som jeg ikke husker hva heter, men det var veldig flott.


#12

Isa sa for siden:

Jeg husker lite, det tok så utrolig kort tid. Det var bare et lite kontor, forloverne og våre foreldre. Det var ikke plass til flere. Nå er Tinghuset i byen hvor vi bor nytt, så nå er er det blitt et flott, høytidelig rom som gir en litt annen ramme enn hvordan vi hadde det. Men vi var fornøyd vi altså, vi ble jo gift. :D


#13

cilen sa for siden:

Det tok nok ikke mer enn et kvarter da vi giftet oss heller, men det var en fin sermoni og alle fikk plass inne. Skrev under på papirer og fikk tatt mange fine bilder både inne og på trappen på utsiden. Dommeren som viet oss var høytidlig og utførte det på en kjempefin måte. "Talen" han holdt om ekteskap var kjempefin.

..nå ble jeg også minnet på at jeg måtte melde på guttungen til borgerlig konfirmasjon neste år, så nå er alt i orden. :)


#14

gullet sa for siden:

Enkelt og greit, med de nærmeste inne på Tinghuset. Vigsleren sa noen ord, vi sa ja og skrev under papirene, ble gratulert og vips var vi ute.
Der sto neste par klar.


#15

Mississippi sa for siden:

Kjapp og grei seremoni. Vi fikk beskjed om at vi kunne komme med egne dikt eller 'taler', men gjorde det ikke.
Husker imidlertid at dommerfullmektigen hadde en artig talefeil, han kunne ikke si 'r'. Ikke at det er noe å le av, men i stundens alvor klarte jeg nesten ikke holde latteren tilbake. :fnis:
Han sa vi måtte dele bjød i tjange stundej!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.