Jeg blir både :gaah: og :confused: her nå, for før ferien var jeg inne på et par fantastiske netthandelsider (norske) som hadde et kjempestort utvalg av sukkerbilder til kaker. Nå skal snart minstemann feires, og jeg skulle bare innom å bestille Lynet-bilde til bursdagskake - men finner ikke sidene på favoritter (der jeg var HELT sikker på at jeg hadde lagret dem...) og jeg finner dem heller ikke når jeg googler.
Så det jeg også...
Selv må jeg ha bildet innen fredag. Sendte en mail og hørte om jeg kunne regne med å få den innen fredag - men sjansen er vel kanskje stor for at de ikke svarer på mail heller når de har sommerstengt.
Får sjekke om det selges på noe lokalt konditori. Men utvalget var veldig stort i denne nettbutikken, så om de eller er greie å handle med, ser jeg for meg at jeg vil bruke det på bursdager framover. Kakebildene var rimelige også (fra 49,-).
Jeg fikk mitt i posten idag. Jeg kjøpte sånn sukkerbilde, som skal tåle litt mer. Er det noen som har tips og anbefaling ift å bruke det på marsipankake? :vilha:
Lagret til senere bruk. Tror ikke vi går for noe sånt på ettårskaka, siden dagen feires i tre omganger over ei uke, med ulike kaker og ulike gjester (irriterende greie), og guttungen uansett skal ha ei enkel kake han får en liten smak av, men til en annen gang. Absolutt! Jeg er ingen god kakabaker, så dette kan være lurt :)
Ja, var det ikke mye fint?
Rakk dessverre ikke å bestille denne gangen - men til storebrors bursdag i desember blir det nok sukkerbildekake, ja. :jupp:
Det gikk. :lettet:
Mannen har tålmodighet og en konditorhånd. ;) Mamma hadde klippet HELT inntil bildet, og vi hadde liksom ingenting å gå på. Men det var bare kanten som var ekkel, resten gikk i grunn greit. :jupp: Men viktig at den ligger litt "ute" og tørker før man tar det på.
Det står at det funker best med krem under, derfor tok mamma på litt krem oppå marsipanen og under det hello kitty lokket. Tror det var ok, for da smeltet det ganske fint "inn" liksom. :jupp:
Hvordan er disse sukkerbildene?
Poden har plutselig bestemt at han vil ha rød marsipankake til bursdagen sin, så jeg vurderer å slenge på et cars-bilde. Men kan disse legges rett på marsipanen, dersom jeg fukter den lett først, eller blir det bare søl?
Jeg har brukt å bestille fra PictureOnCake, og har ikke vært plaget med at sukkerbilder smuldrer. Gjør de det, er det fordi bildet har tørket. Det er ekstremt viktig å oppbevare bildet lufttett før bruk.
Til lyse kaker kan man godt bestille print på ris eller potetstivelsesark (de trenger en lett fuktig bakgrunn hvis de skal feste seg, jeg har penslet f eks MMF med olje før motivet har blitt lagt på), men skal motivet på en sjokoladekake blir det penest hvis det er skrevet ut på sukker.
Print på ris/potetpapir kan man oppbevare hvor lenge som helst, bare de ikke blir fuktige, for da går de i oppløsning.
Sukkerbilder kommer godt pakket i plast i posten, ikke bryt plastforseglingen før du skal bruke bildet. Sukkerbilder er ikke like holdbare hvis de skal lagres over tid, de tørker, smuldrer og blir umulige å bruke. Man kan fint spise dem, men de er som sagt vanskelige å bruke dersom de blir liggende lenge nok.
Jeg bestilte bilde fra kakeboksen.no til podens fødselsdag denne uken. Bestile på søndag, og mailet over ønsket bilde. Torsdag lå det i postkassa, så det var raskt levert, og det så veldig fint ut.