Jeg skal ha fest og ønsker for en gangs skyld å lage all maten selv. (I min vennekrets har vi hatt tradisjon for spleiselag og tapas og sånn.) Har en tanke om at det må være smart å servere noe i en svær gryte. Suppe høres ikke så mettende ut, men med noen gode rundstykker til? Dessuten ønsker jeg å gjøre det som i Mexico, der f.eks. grønnsakssupper serveres med store biter grønnsaker og med tilbehør i bolle som man skal ha over. (Fersk koriander, oppkuttet salat, løk, lime...) I blant har man også ris i.
Såh. Oppskrift? Man må ha buljong, ja? :blond: Og en god oppskrift på rundstykker, foccacia, et eller annet? B.m "lett å lage, men samtidig imponerende". ;)
Ville ikke hatt foccacia til, ville hatt noen grove 'supperundstykker'. Da blir det litt mer mat.
Har ikke oppskrift jeg heller, men har smakt en sånn suppe en gang var deilig. masse boller med tilbehør blant annet mais, tortillachips, rømme, revet ost tror jeg det var.
Jeg er litt TORO :flau: - så jeg har brukt kjøpe den mexicanske tomatsuppa de har, og så har jeg servert den med mais, revet ost, skinke, purreløk etc. Det man måtte like. Og et godt brød. :jupp:
Men det finnes sikkert oppskrift på sånn suppe et sted.
OPPSKRIFT PÅ MEXICANSK SUPPE
[color=#000000][/color]
4-6 PERSONER
3 STORE LØK
3 FEDD HVITLØK
3 SS OLJE
Surres i pannen.
1 LITER VANN
1 TERNING HØNSEBULJONG
1 TERNING KJØTTBULJONG
1 BOKS HAKKEDE TOMATER
0,5 L TOMATJUICE
1 SS CHILIPULVER/ELLER 1-3 FERSK ETTER EGET ØNSKE!!
1 SS SOYASAUS
2 SS WORCESTERSHIRESAUS
Dette skal kokes og putre i 3 timer, tilsett så kylling i terninger.
Har fått litt hjelp av ei venninne nå mht grunnleggende suppekunnskap. Jeg har så klar idé om hva jeg vil lage, og da duger det ikke med noe toro-texmexgreier. ;) Får ringe min meksikanske eksmann og fritte ham ut litt.
Jeg tenker meksikansk Guazpacho eller noe sånn jeg da. Den metter jo godt - og skal man spise meksikansk suppe, så er det vel egentlig tortillas som funker best sammen synes nu jej da...
Suppa ble kjempegod! :) Kokte kraft på kyllinglår, koriander, løk og hvitløk, og hadde i kyllingfilet, potet, gulerot og chayote (latinamerikansk grønnsak, minner om potet i smaken når den er kokt.) Så hadde gjestene oppi ris, avokadoskiver, hakket vårløk, fersk koriander, lime og chipotle(chilli)-saus etter ønske. Stor suksess! :) Anbefales.
Serverte grove butikkrundstykker til, det ble litt mye å bake samtidig. Og tortillachips. Synes ikke helt jeg kan føre opp oppskriften når jeg ikke oppgir mengder.. det gjør man ikke så mye når man lager mat på meksikansk, det er bare passe mye av alt.
Men kanskje du kan forklare litt mer med teskje? Råe kyllinglår som kokte med kraften og grønnsakene, brunet du det først? (Kraftkoke-novise) og silte du vekk disse grønnsakene før du hadde i resten, og hvor lenge kokte det osv osv.
Jeg fikk ikke tak i rå kylling, så jeg kjøpte en ferdigstekt og skylte/skrapte av krydderet. Fulgte grunnprinsippene for å koke kraft i en oppskriftbok med supper som jeg fant i bokhylla: først kokte kyllinglårene i en time, så hadde jeg i resten, og det kokte i to timer til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.