ullmor sa for siden:
Jeg skal steke paibunnen dagen før og lurer på om den skal oppbevares i kjøleskap eller på kjøkkenbenken for å bevare sprøheten?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
ullmor sa for siden:
Jeg skal steke paibunnen dagen før og lurer på om den skal oppbevares i kjøleskap eller på kjøkkenbenken for å bevare sprøheten?
ullmor sa for siden:
Hjelp!
Noen med erfaring?
Arona sa for siden:
Hva med å lage bunnen ferdig utkjevlet, fryst ned i formen... har du tid til å steke den dagen etter da?
ullmor sa for siden:
Må den fryses eller kan den settes i kjøleskapet?
teamor sa for siden:
Tror du fint kan sette den ustekt i kjøleskapet over natta ja! :)
Går nok brillefint.
Arona sa for siden:
Tror den fint kan stå i kjøleskap ja, og fordelen med at den avkjøles utkjevlet er visstnok at de da krymper mindre i formen når de forstekes. Lykke til! Tror jeg ville satset på det, som sagt dersom du har tid til å forsteke dagen du skal ha den med.
Arona sa for siden:
Forresten; er det en kald eller varm pai du skal ha? Om det er noe som skal fylles kaldt (type paibunn med vaniljekrem og blåbær), ville jeg nok stekt den samme dagen.
Dersom bunnen bare skal forstekes, og så fylles med f.eks kjøttsaus eller eggestand og steker en gang til dagen du skal servere, kan du nok forsteke og sette den i kjøleskapet. Vi pleier å varme opp igjen pairester dagen etter i ovnen, og bunnen blir sprø igjen da.
ullmor sa for siden:
Jeg kjevlet den ut og satte den i kjøleskapet, forstekte og satt i kjøleskapet igjen, så stekte jeg den med fyll. Det ble veldig bra, fungerte også bra med oppvarming. Eller å spise kald.
Jeg lagde pai med egge-/ostestand, grønnsaker og skinke.
Takk for hjelpen! :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.