Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbarhet på tilberedt mat i kjøleskap

#1

Strutsen sa for siden:

Hvor lenge holder enkelte tilberedte matvarer seg i kjøleskap egentlig?


#2

Obelix sa for siden:

Jeg oppbevarer tilberedt mat sjelden mer enn til dagen etter. Hvis det ikke blir spist opp da kaster jeg det.
Det meste kan vel fryses vil jeg tro.

Grønnsaker forvelles først og alt annet stekes kokes og avkjøles raskt i vannbad f.eks.
Bakterier trives i mat som avkjøles langsomt.

Om det finnes en oversikt har jeg ikke peiling på.

Prøv mattilsynet.no


#3

Retz sa for siden:

Du kan trygt la det stå fire dager.


#4

Obelix sa for siden:

Det beste er å avkjøle fort fordi når maten avkjøles sakte så holder den lengre en temperatur som bakterier trives i. Det var ihvertfall det jeg lærte på husmorskolen i hine hårde dager.
Men nå lar vel alle maten stå på komfyren til den blir kald så om det er direkte feil tror jeg ikke.
Det gjelder kanskje å avkjøle fortest mulig hvis man lager mat for nedfrysing.


#5

Hasselnøtt sa for siden:

Det er fordi den varme maten ikke skal gjøre kjøleskapet varmt. Det er altså ikke for den nedkjølte retten sin del, det er for all den andre maten sin del.

Ellers gjelder rask nedkjøling. Hvor lenge i kjøleskap vet jeg ikke, som regel 1-2 dager her. Dag 3 går det i søpla.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.