Himmelrike, for en nydelig pizza! Jeg modifiserte den litt, og her er min versjon (bilder ligger i linken over, så dere kan se herligheten):
1 hel langpanne:
*pizzadeig nok til å dekke en langpanne, regner med folk ikke trenger oppskrift på dét
*4 store løk i tynne skiver
*2 hvitløksbåter
*Salt, pepper
*1/2 beger creme fraiche
*1 pakke Tine 4 oster
*Noen skiver bacon, klippet i småbiter
*Et par store never nyrevet parmesan
*Frisk timian (vi har i vinduskarmen, nydelig)
Ha olivenolje i en gryte eller sautépanne, bruk en i god størrelse. Stek løken på middels varme i ca. et kvarter. Rasp over 2 fedd hvitløk (jeg har sånt lite fancy rivjern fra IKEA, ganske likt RR sitt) og ha i salt og pepper. Stek videre i 15-20 minutter, ikke for høy varme. Rør ofte. Løken skal bli brunlig og søt, og helt myk.
Ha over et beger creme fraiche og rør godt. Hell hele greia over pizzabunnen (du kan forsteke den litt først, men det gadd ikke jeg), ha over hele begeret med 4 oster og parmesan. Legg baconet på pizzaen. Dryss over frisk timian og stek pizzaen midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter eller etter hvordan man vil ha den stekt.
Server med salat. Jeg pleier egentlig ikke å ha salat til pizza, men denne bør man ha salat til for den er ganske heavy. Veldig mektig, men fantastisk god!
Ja, dette er en hvit pizza. Det er mange varianter, poenget er at en hvit pizza ikke har tomatsaus, men en saus av feks. creme fraiche eller kremost i stedet. Jeg har ikke vært så begeistret for de jeg har smakt, men denne var suverén. Sikkert fordi jeg ELSKER løk.
Jeg liker som sagt ikke hvit pizza, egentlig. Men denne var overraskende god. VELDIG god. Løken er fremtredende nok, det er jo ganske mye løk på. Det blir vel egentlig en mellomting mellom pizza og pai.
:kyss:
Denne hadde jeg nok likt. Mannen liker ikke hvite pastasauser så den er vel ingen slager på fredagskveldene, men kanskje jeg skal prøve den på en jentekveld.
Mannen min ikke bare ikke liker hvite pastasauser, han kan ikke fordra dem og blir pottesur hver gang jeg lager feks. pasta carbonara eller annen "hvit" pasta. Han var superskeptisk til denne også, men gjett hvem som trykket i seg flere store stykker og stønnet omtrent for hvert tygg. :p
Jeg hadde faktisk ikke trodd han skulle like den, så jeg laget den lørdag kveld fordi han skulle ut (han smakte da han kom hjem).
Jeg og venninna min lagde den i går(dvs venninna min lagde) Det var ingen suksess her. Vi syns den var tam på smak og syns vel egentlig ikke at løken var spesielt framtredende. Så vi kommer ikke til å lage den noe mere.
Jeg syntes ikke den var tam på smak, men jeg hadde en haug med smakssterk ost på, og masse hvitløk i. Men det er jo smak og behag, kan jo spice det opp litt med det man vil. Jeg hadde bacon oppå også, det gjorde susen. :)
Takk! Så litt avansert ut. Kan man bare lage vanlig pizzabunn med annet korn enn hvete? Hva med havre eller rug? :vetikke: Eller noen andre greier, f.eks. quinoamel eller amaranthmel? Det kan da umulig være så mange karber i det? :undrer:
Jo det er maange karber i både havre og andre kornslag, desverre (og havrepizza høres grusomt ut, selv om jeg liker havre sånn generelt). Men det kommer jo an på hvor mange karber du skal ligge på daglig. Jeg følger jo ikke noen avanserte tellegreier siden jeg ikke skal ned i vekt, men mannen min gjør det siden han skal ned og trives best med svært lite karber (han har snart tatt av 10 kg med ketolyse-ish kosthold med myyye fett og lite karbo). :)
Jeg spiser ikke lavkarbo. Jeg er bare opptatt (ut fra et helsemessig perspektiv) av å ikke få i meg hvete og sukker. Jeg spiser havregryn, men ikke hele dagen, liksom. Det må da kunne gå an å lage en grov bunn, selv om den ikke blir kabofri? :undrer:
Ja men da er det jo noe annet, du spurte etter lavkarbo pizzabunn og sa du savnet pizza, da gikk jeg jo automatisk ut fra at du var på ketolyse eller noe sånt. :p
Klart man kan lage grov bunn, det finnes oppskrifter på det her inne. Spelt feks. grov og fin. Men jeg har ingen oppskrift selv.
Ja, sorry, det var litt uklart. Jeg spiser ikke hvete pga intoleranse, og da blir gjerne kostholdet preget av lite lyst brød og raske karbohydrater, og for lettvinthetens skyld tenkte jeg da at lavkarboppskrifter måtte være greie å bruke. Jeg spiser altså grovest mulig, men ikke hvete. Heller ikke spelt, siden det er hvete.
Men man kan ikke lage bakverk helt grovt, det vil jo bli fryktelig tungt. Så jeg antok at man måtte ha litt hvete eller noe annet lyst i en pizzabunn. Jeg vet ikke, jeg spiser ikke gjærbakst.
Nei, men noe hvitt mel har du kanskje i den? Jeg kan ikke ha hvete overhodet, eller minst mulig i hvert fall, så da må jeg finne noe annet å erstatte det med.
Jeg laget denne igjen i dag og hadde i ekstra krydder i fyllet. Brukte ikke bacon denne gangen og det ble egentlig enda bedre uten kjøtt på. Jeg hadde i ekstra hvitløk, endel salt så man kjente at fyllet var godt og salt, og masse grov pepper, og i tillegg bittelitt chili og litt grillkrydder og timian. NYDELIG!! Kunne LEVD på denne pizzaen her altså.
Jeg brukte også bare 1/2 beger CF, og synes det er mer enn nok, smaken blir litt sterkere når man har i mindre av det.
Hvite pizzaer jeg har spist har ikke hatt creme fraiche som saus, men en blandig av ricotta, mascarpone, toppet med bøffelmozarella, god olivenolje, friske tomater og basilikum, pluss evt prosciutto. Anbefales på det varmeste.
RR sin ser ut til å være noe jeg kunne finne på å lage som trøstemat en skikkelig kald høstkveld. Men MED Gruyere :)
Jo, det er dessverre svindyrt, det er et av problemene med Norge - alle de beste råvarene er overpriset :skeptisk:. Jeg er av den typen matvrak som gjerne blakker meg helt på god mat, og utsetter en regning for å spise et godt måltid :)
Jeg sovna på sofaen og sov hele kvelden:p.. fyllet og pizzaen ble laget samme dag, smakte fortreffelig og jeg høstet heder og ære. :cool: Serverte med en grønn salat (trippelsalat lat ) med balsamicodressing. Måtte gi ut oppskrift til alle gjestene. :jupp:
De fleste lette salater passer vel til denne, jeg liker en helt enkel grønn salat med kanskje små biter av eple og en god balsamicodressing.
Så flott at gjestene likte pizzaen, Arona. Jeg må snart lage den igjen, er løkoholiker!
Den er litt tam om du lager den som den er ja. Sist jeg laget den, hadde jeg en frisk hakket chili i fyllet, samt mer hvitløk og timian og noe annet krydder jeg ikke husker. Ja, jeg hadde chilipulver i også. Det ble MYE bedre. Chilien gjorde susen. Og så kan du ha bacon eller skinke på den, og annet du liker. :)
Jeg hadde også mer hvitløk enn oppskriften tilsa, og godt krydret er et must om den ikke skal bli litt tam, ja. Samt at man ikke kan skofte på smaksrik ost.
Chili er sikkert en vinner, må prøve det neste gang!
Jeg hadde ikke timian, men brukte mengder med frisk oregano.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.