Jeg er veldig glad i frokostblanding med melk på, men har droppet det den siste tiden, for jeg har inntrykk av at det er ganske mye sukker i en del av dem. Jeg mener slike med korn i, ikke type Sjoko-pops o.l. Det spiser vi nemlig ikke.
Noen som har tips til en ferdigblandet som ikke er tilsatt sukker? Det kan godt være tørket frukt i den, og jeg elsker alle slags frø/korn.
Hvis det ikke er mulig å få en som er ferdig, har kanskje noen oppskrift?
Frokost musli fra Ænglamark på Coop. Den bla havregryn, rosiner og nøtter - null sukker og den er økologisk. Hos oss brukes den som frokostblandling og som musli i youghurt.
Jeg lager selv.
Ca-oppskrift: 5 dl store havregryn, 4 dl firkorn, 2 dl solsikkekjerner, 2 dl hakkede nøtter, 6 ss kruska kli. Rister det i langpanne i stekeovnen i ca 15 minutter (rører om innimellom). Sikkert godt med rosiner eller annen tørket frukt i for de som liker det. Oppbevares i kakeboks.
Frebaco har også noen sukkerfrie nøkkelhullsmerkede blandinger . Jeg vet de er å få kjøpt feks på ultra . Men som regel kjøper jeg mange poser når vi er sverige .
Av frukt/ bær: Blåbær (gjerne frosne som tiner på et blunk), tørket aprikos o.l. Hva som helst egentlig.
For å få nok proteiner i, bruker jeg mye cottage cheese. Synes det er deilig. Så topper jeg med melk, rismelk eller soyamelk. Sistnevnte smaker deilig av vanilje. :)
Jeg gidder sjelden riste, men det smaker ekstra godt hvis man rister det i panne eller i langpanne. Kan oppbevares på tett glass, men jeg lager rett i skåla hver morgen.
Jeg falt ikke for Fedon sin, men jeg falt for svenskenes Fedon sin. Det vil si Paulún. Med eple og kanel. :nam: Kjøpt i Sverige vel og merke. De andre har jeg ikke smakt på enda.
Ellers kommer vel gjerne weetabix på topp i diverse sunne-kornblandinger-undersøkelser. Jeg kjøpte den nye med sånne små wetabix, men de var tilsatt sukker.
Eg har ei balnding som eg pleier å lage her i huset. Faller godt i smak hjå liten og stor.
Crunchy granola
(ganske stor ladning!)
1 kg store havregryn
100 g kokosmasse
200 g pecan- eller valnøtter
200 g macadamia-, cashewnøtter eller mandler
2 ts salt
200 g honning
3/4 kopp (1,8 dl) olje
Ca 1/3 flaske vaniljedråper
Nøtter hakkes til ønsket størrelse og ristes litt på stekeplate i ovnen ved ca 200 grader (pass på at de ikke blir brent!). Bland det tørre og det våte hver for seg. (Kan være lurt å varme opp honningen litt slik at den blir flytende, da blir den enklere å blande i det tørre).
Lag så en grop i det tørre og hell i det våte. Bland godt sammen!
Har det så over i ei langpanne ( eller 4 som det opprinnelig står i oppskrifta ) og la dette stå i ovnen ved 100 grader i nokre timar. Skal nesten vera heilt tørt når ein tar det ut, siste resten tørker mens det kjøler ned.
Har ofte rosiner eller anna tørka frukt i. Linfrø havner og ofte oppi.