Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sunn frokostblanding?

#1

Left sa for siden:

Jeg er veldig glad i frokostblanding med melk på, men har droppet det den siste tiden, for jeg har inntrykk av at det er ganske mye sukker i en del av dem. Jeg mener slike med korn i, ikke type Sjoko-pops o.l. Det spiser vi nemlig ikke.
Noen som har tips til en ferdigblandet som ikke er tilsatt sukker? Det kan godt være tørket frukt i den, og jeg elsker alle slags frø/korn.

Hvis det ikke er mulig å få en som er ferdig, har kanskje noen oppskrift?


#2

Mandino sa for siden:

Frokost musli fra Ænglamark på Coop. Den bla havregryn, rosiner og nøtter - null sukker og den er økologisk. Hos oss brukes den som frokostblandling og som musli i youghurt.


#3

Left sa for siden:

Takk - det høres ut som en godbit for meg :)


#4

Ying sa for siden:

Jeg bruker Go Dag fra AXA. Jeg tilsetter solsikkefrø, gressgarfrø og linfrø


#5

allium sa for siden:

Jeg tar av og til en pakke firkorn, litt havrekli og en neve hakkede nøtter og rister lett i stekeovnen (langpanne). Så blander jeg i rosiner.


#6

LimboLine sa for siden:

Axa 4-korn.
Bland med rosiner, mandler, banan, jordbær og hva du måtte ønske.
Jeg bruker 100 g. yoghurt i stedet for melk.


#7

ming sa for siden:

Jeg lager selv.
Ca-oppskrift: 5 dl store havregryn, 4 dl firkorn, 2 dl solsikkekjerner, 2 dl hakkede nøtter, 6 ss kruska kli. Rister det i langpanne i stekeovnen i ca 15 minutter (rører om innimellom). Sikkert godt med rosiner eller annen tørket frukt i for de som liker det. Oppbevares i kakeboks.


#8

Fadese sa for siden:

Hvor mange grader på ovnen? :må ha inn med teskje:


#9

ming sa for siden:

180 grader, tror jeg at jeg bruker.


#10

Skvetten sa for siden:

Det gjør jeg også. Veldig godt. :)


#11

Slettet bruker sa for siden:

Ellers er Fedon sin ganske god og sukkerfri. :lat:


#12

Ciela sa for siden:

Frebaco har også noen sukkerfrie nøkkelhullsmerkede blandinger . Jeg vet de er å få kjøpt feks på ultra . Men som regel kjøper jeg mange poser når vi er sverige .


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg blander selv, jeg. Alt etter humør og hva jeg vil spise. Bruker som regel noe av dette:

Havregryn, hirseflak, soyaflak, amaranthflakes (veldig gode!), linfrø, sesamfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner, valnøtter.

Av frukt/ bær: Blåbær (gjerne frosne som tiner på et blunk), tørket aprikos o.l. Hva som helst egentlig.

For å få nok proteiner i, bruker jeg mye cottage cheese. Synes det er deilig. Så topper jeg med melk, rismelk eller soyamelk. Sistnevnte smaker deilig av vanilje. :)

Jeg gidder sjelden riste, men det smaker ekstra godt hvis man rister det i panne eller i langpanne. Kan oppbevares på tett glass, men jeg lager rett i skåla hver morgen.


#14

Irma sa for siden:

Jeg falt ikke for Fedon sin, men jeg falt for svenskenes Fedon sin. Det vil si Paulún. Med eple og kanel. :nam: Kjøpt i Sverige vel og merke. De andre har jeg ikke smakt på enda.

Ellers kommer vel gjerne weetabix på topp i diverse sunne-kornblandinger-undersøkelser. Jeg kjøpte den nye med sånne små wetabix, men de var tilsatt sukker.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har ei balnding som eg pleier å lage her i huset. Faller godt i smak hjå liten og stor.

Crunchy granola
(ganske stor ladning!)

1 kg store havregryn
100 g kokosmasse
200 g pecan- eller valnøtter
200 g macadamia-, cashewnøtter eller mandler
2 ts salt
200 g honning
3/4 kopp (1,8 dl) olje
Ca 1/3 flaske vaniljedråper

Nøtter hakkes til ønsket størrelse og ristes litt på stekeplate i ovnen ved ca 200 grader (pass på at de ikke blir brent!). Bland det tørre og det våte hver for seg. (Kan være lurt å varme opp honningen litt slik at den blir flytende, da blir den enklere å blande i det tørre).

Lag så en grop i det tørre og hell i det våte. Bland godt sammen!
Har det så over i ei langpanne ( eller 4 som det opprinnelig står i oppskrifta ) og la dette stå i ovnen ved 100 grader i nokre timar. Skal nesten vera heilt tørt når ein tar det ut, siste resten tørker mens det kjøler ned.

Har ofte rosiner eller anna tørka frukt i. Linfrø havner og ofte oppi.


#16

Left sa for siden:

Dette hørtes godt ut!


#17

Hyacinth sa for siden:

Ja, og så er det vanvittig sunt. ;)

Anbefaler virkelig de amaranthflakesene altså. De er veldig, veldig gode.


#18

Left sa for siden:

Helsekost?


#19

Hyacinth sa for siden:

Jepp. (Men det er såvidt jeg tør å si det på dette forumet. :knegg: )


#20

Smurfine79 sa for siden:

Jeg spiser den all bran jeg, usikker på hvor sunn den er da men den er ihvertfall god :D:D:D:D:D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.