Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen gode middagtips til svin ytrefilet?

#1

Anne C sa for siden:

Jeg trenger tips til hva jeg kan lage av svin ytrefilet..... Gjerne noe jeg kan slenge i ovnen.


#2

Anne C sa for siden:

Nam, det hørtes godt ut!


#3

Hjertensfryd sa for siden:

På min torsdagsmeny står det svinefilet i karrisaus med glasserte epler til.
Er det noko som kunne friste ?


#4

Anne C sa for siden:

Karrisaus høres i allefall godt ut.....


#5

Blåbær sa for siden:

Jeg har en form med rist og lokk som jeg bruker til indrefilet.
Krydrer fileten og ligger på risten. Finkutter en liten løk, 5-6 sopp og ca 100 g bacon som jeg har i bunnen. Så en halvtime i ovnen, ut og slipper oppi en boks Tine kremost krydder og steker videre 10 min.


#6

Arona sa for siden:

Hva med å slenge hele fileten i ovnen? Vi gjør det ofte, blir knallgodt. Svinekjøtt er jo "takknemmelig" og passer med de aller fleste krydder... Du kan marinere, krydre eller fylle med akkurat det du måtta ha lyst på, eller det som passer tilbehøret. Allikevel synes jeg også det smaker veldig godt med bare godt salt og pepper. Brune fileten i panna og steke i ovnen inntil den er akkurat gjennomstekt (bruk steketermometer). Server med akkurat det du måtte lyste.


#7

Anne C sa for siden:

Det ble en utrolig god svinefilet middag i dag! Jeg brunet stykkene i panne, slengte de i en ildfast form og puttet i litt rester. Løk, hvitløk, bacon, spekeskinke rullet rundt, rømme, creme fresh, salt og pepper. Det ble utrolig godt! Kommer til å lage det igjen, men tenker at jeg bruker matfløte til for å få en mer flytende saus der.


#8

Dragen sa for siden:

Dytter litt på denne.

Jeg har ytrefilet av svin, bacon, og diverse grønnsaker. Forslag, noen?


#9

Joika sa for siden:

Skjær den opp i små biter. Stek bitene i stekepanna og strø litt mel over når de er brunet. Så heller du på fløte, har så i litt tomatpure og karri (fargen skal bli dyp gul/orange). Krydres med cayennepepper og salt og serveres med villris og evt noe grønnsaker. Smaker utrolig godt!


#10

Slettet bruker sa for siden:

Lag noen små snitt i den, stikk inn hvitløksfedd. Surr bacon rundt og stek. Serveres med ris eller blomkålris og masse grønnsaker og gjerne stekt sopp.


#11

Kallisti sa for siden:

Jeg pleier å gni fileten inn med grovt salt og pepper, steike den hel på ganske høy varme i en jerngryte, så legger jeg den hel i ovnen på ca 180 grader i en 20 min, pakker den inn i folie og lar den hvile. Serveres med hasselbach poteter og fløtestuet grønnkål. Evt med brune kartofler (karamelliserte poteter) i stedet for hasselbach varianten.


#12

Dragen sa for siden:

Jeg lagde kyllingsuppe av dem. Ble så bra, så.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.