Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingfilet

#1

Nin sa for siden:

Kan jeg steke det i ovnen?
Eller må det i panna?


#2

tiddelibom sa for siden:

Du kan godt steke i ovnen, ja. Vi gjør det ofte, bruker vel en 15-20 minutter på en 225 graders varme for å bli gjennomstekt, litt avhengig av størrelsen.


#3

Nin sa for siden:

Takk, takk. Da ble alt plutselig så mye enklere.
:psyker meg opp til å lage middag:


#4

Propella sa for siden:

Hvis du vil ha den kjempesaftig tar du en god mariande. Så tar du kyllingfilen og surrer gladpack rundt den. Steker den i ovnen på 80 grader. Hvor lang tid det tar varier litt men vi bruker steketermometer for å se når den er gjennomstekt. Saftigere kan ikke en kyllingfile bli.


#5

Sitron sa for siden:

Gladpack i ovnen?


#6

Propella sa for siden:

Jepp, funker supert. :jupp: Vi pleier å lage både kylling og kalkun sånn. Plasten smelter ikke på 80 grader men det tar litt tid å få kjøttet gjennomstekt. Kjøttet blir veldig saftig.


#7

Kaktus sa for siden:

Eller i stekepose sammen med litt løk, smør og masse deilig krydder. :nam:


#8

Tallulah sa for siden:

Det aller beste er selvfølgelig parmesankylling.

2 kyllingfileter
1/3 kopp revet parmesanost (ca 1 dl)
1 ts oregano
1 ts paprikapulver
1/2 ss smør
1 ss olivenolje
salt og pepper

smelt smøret og bland med oljen.
bland krydderne og parmesanosten.
Dypp kyllingfiletene i oljeblandingen, og vend dem i ost/krydderblandingen.
Stek dem i oven på 175 i 30 minutter


#9

Nin sa for siden:

VRÆL. Jeg er tragisk.
Jeg har:
Laget en salat med tomater, ruccola og hjertesalat.
Ellers har jeg på benken
kyllingfilet
masse fersk sopp
frosne potetbåter

Jeg får ikke til. Sliten, syk og tiltaksløs.


#10

Chanett sa for siden:

Vi er veldig glade i halve fileter surret Strandafilet og stekt i ovnen.


#11

Line* sa for siden:

Jeg bruner den først i panna, med hvitløkspulver og peppermix, raskt, høy varme. Så i ildfast form 20 minutter i ovnen på 200 grader.
Da får jeg også sjy til eventuell kyllingsaus.
Blir perfekt hver gang. :)


#12

Katinka sa for siden:

Jaaaaa! :nam:


#13

Nenne sa for siden:

Hva pleier du å servere sammen med parmesankyllingen, glitter?


#14

Tallulah sa for siden:

Litt forskjellig egentlig, den passer til det meste! Til hverdags blir det ofte rotmos og enkel salat, i helgene kanskje en blanding gode ristyper, quinoa og en salat. Vi har også hatt ovnsbakte rotfrukter, krydret med de samme urtene som kyllingen.

Glitterbarnet liker den med spaghetti og ostesaus, det blir litt mye ost for min del.


#15

Nenne sa for siden:

Takk! :blomster:


#16

Maz sa for siden:

Gladpack i ovnen?

Det er vel fremdeles en del stoffer i plastfolie som ikke er helt gode, og jeg innbilder meg at det selv ved 80 grader ikke er bra.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.