Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Muntlig orddeling

#1

Guava sa for siden:

Jeg satt i bilen og lyttet til radio i dag. Jeg husker ikke hvilket program og aner ikke hvilken kanal, men jeg la merke til noe. Programlederen klarte ikke å si et eneste langt ord sammenhengende. Lignende orddeling i mer ekstrem grad er en klassiker blant TV-predikanter, særlig da med ekstra trykk på siste ledd av ordet. Hva er hensikten med å dele ordene slik?

Eks. Han er en mann med sterk inn-FLYTELSE. Det har oppstått en situ-ASJON.

Jeg synes dette virker så underlig.


#2

Inagh sa for siden:

He he - det hørtes snodig ut!


#3

Fluke sa for siden:

Hadde en foreleser i rettslære som var sånn. Jeg syns egentlig det bare var morsomt at han tok pause i omtrent alle ord. Når jeg tenker meg om var det ikke pauser han tok heller, han puttet inn et "eh", som i retts-eh-lære, ku-eh-dommen, rund-eh-kjøring osv. :fnise: Han gjorde det også i ord som ikke kan deles, men jeg kommer typisk ikke på eksempler nå.


#4

juzzy sa for siden:

:knegg: Litt som julenøtter??

Jeg synes det virker helt merkelig. Men kanskje noen gjør det fordi de tror de er mer tydelige på den måten?

:undrer:


#5

safran sa for siden:

Hensikten er å høres mest mulig viktig ut. :nemlig: Det høres så nyhetsoppleseraktig ut. Alle de viktige nyhetsoppleserne på de store, viktige kanalen har folk som snakker sånn. Og så sier de Ævvropa og sævv og sånt. Og Stattoil.


#6

Note sa for siden:

Minner meg om en jeg kjenner som puster "inni ordene". Det er en form for stamming, tror jeg.


#7

Guava sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.