Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips om induksjonstopp?

#1

Adrienne sa for siden:

Vi skal bytte til induksjonstopp på kjøkkenet, og trenger derfor råd og veiledning i jungelen, for jeg gav opp etter bare en liten kikk i en nettbutikk. :knegg: Noen som et merke de kan anbefale? Eller avbefale?

:hjelp:


#2

Kanina sa for siden:

Vi har whirlpool, og jeg er sånn passe fornøyd. Joda, fornøyd med induksjon, for all del, men jeg tar meg selv i å tenke at det burde kunne finnes smartere løsninger enn det vår har. Da tenker jeg særlig på knappene, eller styringspanelet, eller hva man nå kaller det. For det første er det irriterende at man ikke kan skru av hver enkelt plate helt; enten må man trykke seg nedover til 0, ellers må man skru av alt. Dessuten funker det dårlig når man har våte hender, noe man gjerne har når man lager mat. Det hjelper å ha et håndkle lett tilgjengelig, men på den annen side forsvinner litt av poenget med "rask styring av varmen" når man først må tørke henda før man får plata til å reagere!


#3

Camomilla sa for siden:

Vi har en fra BEHA og er veldig fornøyde. Men er enig med Kanina, våte hender og styring av platene, nei de hører ikke helt sammen. Det er det eneste jeg har så sette fingern på for å si det sånn.

Vi har denne


#4

Polyanna sa for siden:

Kanina: Du er sikker på at du ikke kan skru ned til 0 ved å holde inne opp- og nedtasten samtidig? Det kan vi på vår.

Jeg er veldig fornøyd med den fra AEG, tror jeg det er.


#5

Kanina sa for siden:

Hah! Så sannerlig! Takk! Da er i alle fall ett problem ute av verden. :nikker:

#6

Veronal sa for siden:

Vi har Siemens på kjøkkenet - inkl. induksjonstopp. Ingen problemer med å sku av med våte fingre. Vi har fasettslipt.


#7

Hannah sa for siden:

Godt å høre at du er fornøyd med AEG Polyanna. Vi nettopp kjøpt en AEG induksjonstopp og er spent på å få prøvd den på vårt nye kjøkken. :D

Vi har kjøpt en med frie soner på. Syns det virker så greit, siden man da kan velge selv hvor man trenger stor og liten panne til enhver tid.


#8

Pappalille sa for siden:

Vi har Bosch og jeg er knallfornøyd. Har aldri problemer med våte hender og styring av platene.


#9

Slettet bruker sa for siden:

Bosch og Siemens er samme merket.
Jeg har ikke induksjonsovn, men må jo bare bry nesa mi likevel - for jeg må si som overalt ellers at hvis du skal ha ny stekeovn så kjøp en med pyrolyse. Det vil du elske. Lover.


#10

Mex sa for siden:

Hva er det?


#11

Trulte sa for siden:

Veldig fornøyd med Gorenje sin.

Denne gangen har jeg så lyst på den i hvit!!


#12

Trulte sa for siden:

Eller spar pengene og sett inn en langpanne med vann og skru på maks varme og tørk ovnen etterpå....


#13

Slettet bruker sa for siden:

Pyrolyse er en greie hvor stekeovnen varmes opp og brennes ren innvendig. Det er helt genialt - den kan se helt forferdelig ut - så kjører man pyrolysefunksjonen og etterpå ser den helt ny ut. Alle jeg har klart å overtale til å kjøpe pyrolyseovn er strålende fornøyde med den.

Trulte - jeg har ikke helt trua på at det blir det samme for å si det pent. Men selvsagt må jeg jo gjøre et forsøk før jeg uttaler meg bombastisk. Hvor lenge skal det stå inne da?


#14

-ea- sa for siden:

Jeg anbefaler Beha framfor Siemens. Hadde Beha (toppodellen) der jeg bodde før og var meget fornøyd. Pleier å være hos noen som har Siemens, og det er ikke samme farta der.

Hvis du kan velge bredere enn 60 cm, så gjør det. "Platene" på vår 60 cm Beha-topp ble for nær hverandre, så jeg angret på at vi ikke gikk for bredere da vi bygde kjøkken.
Men samma det, nå har jeg flyttet derfra. Savner kjøkkenet, dog...

Ja, det skal jeg ha igjen! Men akkurat nå må jeg leve med en frittstående induksjonsovn fra Beha, og det var ikke helt det samme som innebygde separate greier.


#15

Trixie sa for siden:

Vi har AEG og er veldig forøyd, vi har ekstra bred topp.
Takk for tipset Polyanna, det visste jeg ikke.

Ellers er det en jeg kjenner som jobber med dette som sier at han anbefaler topper med metalllist rundt toppen, skal visst holde bedre da, jeg vet ikke. Vi har det ikke.

Og ja, pyrolyse er veldig bra.


#16

kokosbolle sa for siden:

Jaggu, funker det så bra altså??
Har pyrolyse på vår Siemens ovn, men har aldri prøvd det. Det skal jammen prøves i kveld. :jupp:


#17

Mex sa for siden:

Hvordan vet man om man har pyrolyse? Med helt ny ovn så er det fryktelig mye å sette seg inn i. (Nettopp flyttet inn i nytt hus) Kanskje jeg burde prøve å lete fram en bruksanvigning (hvis den gamle eieren har husket å ta vare på den da...)


#18

emm sa for siden:

Vi har Miele induksjonstopp, og er veldig fornøyd. Barnesikring og boostfunksjon (vannet koker raskere enn raskest). Sensor for kjelens størrelse og mye mer. :)


#19

Kanina sa for siden:

Mex: de fleste produsenter har bruksanvisninger liggende ute på nett, og produktnavn og -nummer finner du sikkert på komfyren din.


#20

Mex sa for siden:

Tusen takk for tipset, det skal jeg jammen sjekke opp i. :)


#21

Irma sa for siden:

Vi har en AEG fra induksjonstoppens barndom. Selve induksjonen er himmelen. Jeg irriterer meg litt over at man dersom man har to plater i drift og skrur av den ene - så må man trykke slik at styringsmekanismen går over til den eneste som er i bruk. Dette burde gått automatisk synes jeg.

Vi har også en svinedyr stekeovn fra AEG med pyrolyse, men den funksjonen har vi aldri prøvd. Typisk oss å kjøpe dyre duppeditter med masse flotte funksjoner, uten å bruke dem. Brukte temperaturmåledingsen i går da. :stolt:


#22

kokosbolle sa for siden:

Du får prøve pyrolysen i kveld, Irma, det skal jeg. :jupp:


#23

LilleLeo sa for siden:

Vi har en platetopp fra Gorenje, veldig fornøyd!


#24

Slettet bruker sa for siden:

Tullinger. Dere har ikke stått og vasket inni håper jeg?

:knegg:


#25

Irma sa for siden:

Ingen kommentar. :flau:


#26

Slettet bruker sa for siden:

:grineler:

Du kommer også til å grinele i kveld når du har kjørt pyrolyseprogrammet.

Og da kan du le av meg - som ikke har komfyr med pyrolyse mer selv.


#27

Filifjonka sa for siden:

Jeg skulle gjerne hatt pyrolyse, og angrer på at vi ikke brukte de ekstra tusenlappene.

Induksjonstoppen vår er fra Bauknecht og fungerer veldig bra syns jeg, men det kan jo godt ha kommet noe enda bedre på de seks årene siden vi kjøpte den. :)


#28

Adrienne sa for siden:

Vi skal kun ha ny platetopp, så pyrolyse utgår dessverre, Smilefjes.

Men jeg noterer meg flere merker som er bra, så nå er det bare å lese mer.


#29

olena sa for siden:

VI har Siemens og er veldig fornøyd med vår topp! Er 6 år gammel nå og ser ikke brukt ut.
Herlig med induksjon, og vi har boost funksjon. Vannet koker før du rekker å si "kake". Anbefales. Ikke noe problem med touchpanelet hverken med våte eller tørre fingre her.

PS! Mikrofiberklut til å tørke av toppen med holder den veldig blank og fin...


#30

Magnolia sa for siden:

Vi har Siemens induksjonsovn, og er godt fornøyde. Det er noe herk å plutselig måtte bruke "vanlig" komfyr innimellom - det tar jo evig lang tid å få kokt opp vannet... :fnis:

Vår ovn måler 70 X 100 (tror jeg), og jeg vil absolutt anbefale å ha rektangulær ovn istedetfor kvadratisk hvis dere har plass til det. Vi har en liten, to ordinære og en stor plate, og samtidig er det litt plass på siden til å sette bort plater som ikke er i bruk.


#31

Line* sa for siden:

Jeg er, etter 2 år, fortsatt forelsket i min Whirlpool. :hjerter:


#32

kokosbolle sa for siden:

Ehhm, jeg har vel ikke vasket i det hele tatt jeg. :flau: Til mitt forsvar har vi bare hatt den i 9 måneder. Har vel kanskje dratt over med filla et par ganger, uten resultat, og tenkt pyrolysetanken men aldri fått gjort det. Jeg fikk besøk i går, så glemte hele pyrolysegreia, men i kveld skal jeg gjøre det.


#33

Nuppa sa for siden:

Vi driver også og kikker på induksjonstopp nå. Har ihvertfall funnet ut at vi vil ha en som er rektangulær. Mulig det blir Whirlpool sin.


#34

Veronal sa for siden:

Jeg har hatt induksjonstoppen vår nå i 2 år og har aldri savnet å ha den større enn den kvadratiske vi har.

Husk å sjekke at dere har en kurs som takler induksjonstoppen dere går for.


#35

Line* sa for siden:

Og IKKE kjøp Høyang Polaris sine såkalte induksjonskjeler.
De er rett og slett for dårlige.
IKEA sine er MYE bedre. :dyrekjøpt erfaring:


#36

kokosbolle sa for siden:

Haha! Her trodde jeg du mente man måtte gå på kurs for å lære å takle bruk av induksjonstoppen. :rofl:

Type: Hvordan takle at vannet koker etter kun 1 minutt? Ikke gå fra kjelen du har satt til koking. Du kan ikke lenger gå på do etter du har satt en kjele til koking. osv.osv.



#38

Adrienne sa for siden:

Veronal: Vi har byttet ut alt det elektriske i huset og har en egen kurs bare for komfyr/koketopp, så jeg tror nok det skal gå bra.

Jeg noterer meg at boostfunksjon er en fin ting.


#39

Thelma sa for siden:

Signerer alt sammen.


#40

Magnolia sa for siden:

:nemlig: Egentlig burde dette tipset vært med i livslærdomstråden også...


#41

Irma sa for siden:

Ja, boost må man ha. Jeg bruker den hver dag, opp til flere ganger om dagen.


#42

kokosbolle sa for siden:

Boost, er det den som heter P på Siemens?

Også ja, pyrolyse var det i dag.


#43

Trulte sa for siden:

P for power


#44

kokosbolle sa for siden:

Å hællandussen, den pyrolysegreia var det fart i! :dåne: At vi ikke har brukt det tidligere. Har aldri sett reinere steikovn enn da den var ny.


#45

Sviski sa for siden:

hehe, korslig å se at det er flere som er forelsket i induksjon. Har en Gorenje selv med booster. For å sjekke om du har booster så prøver du bare å sette plata på mer enn fullt, da kommer det som oftest opp et symbol "P". DVS at du låner varme(effekt) fra plata over/under, noe som gjør plata enda raskere. Også kjempedeilig at ting ikke brenner seg fast ved søling og må skrapes av da varmen istedenfor går direkte i kjelen. Så er det jo også miljøvennlig! Ikke dumt å tenke på at man har spart opp mellomlegget fra keramisk til induksjon innen toppens levetid med tanke på strømforbruk.
Alt av merker som er nevnt over kan anbefales, vil også nevne asko som et rimeligere alternativ m/boost til rundt 5000,-. Men klart de tyske toppene er flottere. Liker gorenje da det var de som først kom ut med induksjon, flott fabrikk i Slovenia. IKKE kjøp ukjente merker, bråker ekstremt og mye tull.

For de som lurer så går ovnen opp til ca 500grader under pyrolyse, blir som en kremeringsovn, bare å dra bort aska fra bånn av ovnen etterpå.
Den som nevnte Aqua-clean funksjonen til gorenje så blir ikke det det samme, det den gjør er å dampe vannet(halv liter) fra langpanna(som settes i nederste rille m/ 50grader på ovnen, ikke nødvendig med høyeste temp) hvor dette da fester seg til emaljen og løsner smussen/fettet. Dette gjør det LETTERE å rengjøre ovnen, men du må fortsatt dra over og vaske. Dette er en egen funksjon for gorenje som jeg absolutt anbefaler dersom du ikke vil ta deg råd til pyrolyse.

Må le litt av dere som betaler et par tusen kroner ekstra for pyrolyse for så å vaske ovnen istedenfor å bruke den ^^


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.