Har tenkt å lage middag i en Rõmertopf i morgen.
Har et kalkunbryst i fryseren som skal til pers.
Tenkte å hive oppi: gulerøtter, sopp, sjalottløk og litt hvitløk. Noe mere jeg kan ha oppi som er godt?
Er det sånn at den skal stå i vann i natt?
Har ikke brukt den før.
Hvis du ikke har brukt den før bør den stå i vann over natten, og hvis man bruker den regelmessig senere holder det om den får stå en time eller to.
Vi bruker den mye til middager der vi er i farta og setter den i ovnen over lang tid, og det er utrolig godt og saftig hver gang.
Noe av det bedre vi lager er en gryte med ris, kyllinglår, og masse grønnsaker oppi, fyller opp med hønsekraft og lar den stå i ovnen i minst 2, gjerne 3 timer på rundt 150 grader.
Husk nok væske da risen ellers kan bli for tørr og da blir det ikke så veldig saftig noe av det andre heller.