Jeg begynner å jobbe neste uke, og da blir livet straks mer travelt. Når fire barn og to voksne skal avgårde om morgenen, blir det nok rimelig hektisk. For å lette litt på arbeidet, tenkte jeg at det kan være lurt å lage matpakke kvelden i forveien.
Er det flere her som gjør det? Blir matpakken ok selv om den ligger i kjøleskapet over natten? Hva har dere i matpakken, vanlige brødskiver?
Jeg gjør det ikke selv nå, men har gjort det i flere år tidligere, og det fungerer helt utmerket.
Stort sett brødskiver ja, og om pålegget var slik at det gjorde brødskivene ekle, så smurte jeg på akkurat det like før vi skulle dra. Resten ble gjort klart kvelden før, og den var akkurat like god som om den var nysmurt.
Vi gjør det ikke (enn så lenge), men husker moren min gjorde det da jeg var liten. Stort sett holder maten seg bra, men skal man f.eks. ha leverpostei med agurk på ville jeg ha pakket agurkskivene for seg ellers blir det våte, ekle brødskiver.
Jeg gjør det så godt som alltid når jeg skal på jobb dagen etter. Matpakkene blir mye mer gjennomtenkte, spennende og sunne da.
Ungene får hovedmåltidet i barnehagen fire dager i uka. Til måltidet klokka tre sender vi med matboks, men siden vi pleier å ha middag i firetiden, får ungene bare oppskjærte grønnsaker og eventuelt litt nøtter. Den dagen vi sender med matpakke til hovedmåltidet inneholder den ofte "kald varmmat" som en fiskekake, en pølse i lompe, en omelett, et stekt egg, noen kjøttboller, litt pasta e.l. i tillegg til en eller to brødskiver og masse grønnsaker i en egen boks. De får frukt i barnehagen men det hender jeg sender med litt ekstra.
Vi smører som oftest kvelden i forveien.
Det sparer mye tid på morgenen.
Nå er jeg ofte hjemme før ungene står opp ( jobber natt), så da smører jeg matpakke på morgenen før de går.
Vi gjør det ikke bortsett fra når jentene får middagsrester i matpakken. Jeg syns ikke at matpakker som er smurt dagen i forkant er godt. Matpakke smurt om morgenen er knapt nok spisbart 4-5 timer senere.
Jeg lager alltid matpakken min dagen i forveien. Den består som regel av flere ting alt fra salat til hjemmelagede knekkebrød, egg i en eller annen fasong, noen nøtter, litt tørket frukt osv. Har aldri hatt problemer hverken med å spise den selv eller på Plutte til å spise sin.
I den gamle barnehagen til snuppa var det voldsomt til fantastiske kreasjoner i en del av matboksene. Vi fulgte bare delvis opp dette, men noen triks har vi lært. Jeg vet ikke hvor lenge gulrot skjært i staver holder seg friskt nok. Hvis man legger oppi et par oliven, noen druer og litt tørket aprikos ser det straks mer spennende ut.
Jeg har prøvd et par ganger å gjennomføre kveldslaging av matpakker, men det er ikke tingen her i huset. Kveldene er korte nok, og jeg greier rett og slett ikke syns at brødskiver er fristende når de er smurt kvelden før.
Mannen leverer ungene og smører deres matpakker på morgenen. Jeg, derimot, stresser en del på morgenen så både frokost og lunsj smøres kvelden i forveien, og jeg syns ikke det smaker så veldig annerledes.
Du kan faktisk bruke lomper og lefser som "brød". En kollega på jobben min gjør det, og hun smører alltid kvelden før. I lefsene/lompene har hun alt fra leverpostei til røkt laks med Snøfrisk.
Wraps kan man jo også bruke-med feks. kylling og salat.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.