Ja altså, jeg har jo selvsagt gjort det mange ganger, bakedilla som jeg har. Men ofte blir det til at jeg rører for mye så hele greia synker sammen. Jeg får det ikke til!! Hvis jeg ikke rører nok så blir jo massen "prikkete" og ikke jevn, men rører jeg for mye ramler altså røren sammen. Vet man skal "vende" dem inn, men allikevel, jeg sliter ofte med å få det ordentlig til.
Lynkurs? Er det bare å være supertålmodig og røre uhyre forsiktig med en slikkepott? Tålmodighet har aldri vært min sterke side.
Når jeg lager for eksempel fromasj så pisker jeg eggehviten til den er så stiv som det går ann, også bare blander jeg den sånn passe inn. Da er det litt prikkete og ujevnt, men den ferdige fromasjen er alltid helt jevn allikevel.
Ja skjæres/vendes inn står det. Så jeg prøver å ikke røre for mye, men jeg trodde røren skulle være jevn så det har stresset meg litt. Men om røren skal være ujevn så er det jo greit. :)
Det som hjelper ganske mye er å 1: ikke piske eggehvitene før rett før du skal blande de sammen. Om den står, selv bare to minutter, blir det mye vanskeligere å blande, og mye lettere å få hvite prikker. 2: bland først ca 1/4 av eggehviten med røren, og rør ganske mye. Da "løser" du opp røra, så det blir lettere å røre inn resten forsiktig.
Flott, tusen takk for tips! Nå gjorde jeg helt motsatt da, hehe. Jeg pisket dem stive ca. et kvarter før bruk (fordi jeg trengte mikseren til røra før jeg vendet dem i) og hadde alt oppi på en gang. Ble bra allikevel men jeg kaldsvettet litt en stund. Men neste gang følger jeg ditt tips, bulla. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.