Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rømmegrøt - hva kan gå galt?

#1

Karima sa for siden:

Jeg har tatt på meg å lage rømmegrøt som skal serveres belgisk/franske-slektninger av samboer i ettermiddag. Etter hva jeg har lest meg til, er rømmegrøt slett ingen stor utfordring, men svigers lot det skinne gjennom at de ikke hadde tro på at jeg ville mestre det. :humre:

Så hjelp meg nå å vise svigers hva jeg er god for! Hva er fellene og hva er triksene?

Tenker å bruke denne oppskriften og framgangsmåten: www.matprat.no/artikkel.aspx?artid=8527


#2

Slettet bruker sa for siden:

Det kan bli klumper i den. Det løser du med miksmasteren. :erfart:


#3

Karima sa for siden:

Takk for tipset! :)

Noen råd for å forebygge klumper også?


#4

Miromurr sa for siden:

Bruk svak varme, og rør hele tiden, brent rømmegrøt er ikke noe godt. Dessuten tror jeg nok du burde regne mer enn de angitte 20-40 min som det står i den oppskrifta, ihvertfall om du vil ta av endel av smørfettet. Spe grøten med litt og litt melk, sper du for fort kan det bli klumper.



#6

Nessie sa for siden:

Evt kjøp fra fjordland. :flau:


#7

Pappalille sa for siden:

Jeg håper du er klar for ei treningsøkt. :p Å røre rundt i mye rømmegrøt er litt av en jobb!


#8

Slettet bruker sa for siden:

Bruk aluminiumsgryte, teflonbelagt gryte eller aller helst jerngryte. I stål brenner grøten seg nesten garantert. Jeg har best erfaring med jern.
Ikke ta i for mye mel når grøten skal smøre seg. Akkurat halvparten pleier å være bankers. Bruk, som andre har sagt her - seterrømme. Og helmelk. Sikt i melet, litt om gangen.


#9

Miromurr sa for siden:

Seterrømme ja, og helmelk.


#10

Karima sa for siden:

Takk for alle gode råd!

Hvor lenge (hvis i det hele tatt) kan grøten stå og vente på gjestene?


#11

Karima sa for siden:

Det ble bruk for dette rådet, gitt. Ikke pga melklumper, men fordi grøten på en måte ble fritert i bunnen (ikke brent, det smakte overhodet ikke svidd, den ble bare gyllen og litt klumpete). Med stavmikseren ble den glatt og fin, de bittesmå gylne kornene var det ingen av gjestene som la merke til. :humre:

Alle skrøt av grøten, selv om en av de utenlandske gjestene, via mimikk han muligens ikke var klar over, røpet at dette var noe av det ekleste han hadde sett og smakt. :knegg:


#12

løve70 sa for siden:

Eller bruk TORO.....Jeg synes Toro sin rømmegrøt er god!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.