Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvalkjøtt

#1

Left sa for siden:

Spiser du det?
Hvis du ikke gjør det, hvorfor ikke? Fordi du ikke liker det, eller fordi du er imot hvalfangst?


#2

Canisa sa for siden:

Ja! :nam:
Fordi jeg liker det, og er for en forsvarlig beskatning av vågehvalen.


#3

Left sa for siden:

Jeg spør, fordi jeg har spist vågehval til middag i dag, og det var virkelig smaskens godt! :nam:


#4

Katinka sa for siden:

Grilla hvalkjøtt er nydelig!


#5

Tove sa for siden:

Hvalkjøtt er kjempegodt! Når jeg var på Smøla en sommer, kjøpte vi hvalkjøttdeig. Den brukte vi på pizza, mmmm :)


#6

LittLemen sa for siden:

Jeg har ikke smakt hvalkjøtt siden den gang det var billigmat og smakte vondt - husker med gru ekkel hvalkjøttgryte som vi fikk servert i barnehagen :eek: Men nå blir vel kjøttet behandlet på en måte som gjør at det ikke blir sånn voldsom transmak på det, så kanskje verd å prøve igjen en gang ;) Har ingen moralske skrupler med å spise det.


#7

Left sa for siden:

Det smakte definitivt ikke tran av det vi spiste i dag, og det var utrolig mørt og godt.


#8

polarjenta sa for siden:

Nei, fordi jeg har en ide om at jeg ikke liker det :knegg:


#9

Mauser sa for siden:

Nydelig.


#10

Tranquil sa for siden:

Har ikke smakt det siden jeg var liten og da var det billig kjøtt som ikke smakte godt, men kunne godt tenkt meg å prøvd igjen når jeg leser her.


#11

tinkadott sa for siden:

vi har grillet hvalkjøtt i dag :)


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Har fått det servert ein gong, og det var vel blant dei meir merkelige tinga eg har smakt.
Noko som ikkje kan bestemme seg for om det er fisk eller kjøtt, faller ikkje heilt i smak hjå meg.


#13

nolo sa for siden:

Jeg spiser hval, og liker det hvis det er godt tilberedt, men jeg lager det ikke selv.


#14

Kahlan sa for siden:

Åhh, onkelen min grillet enn sinnsykt god hvalbiff for noen år siden, med purre og mais i folie. Det smelter jo på tungen og nå fikk jeg lyst på å prøve selv.


#15

Angelique sa for siden:

Noe av det beste jeg får! Virkelig snaddermat.


#16

Embriksmamma sa for siden:

Nei, jeg gjør selvfølgelig ikke det. Er i mot hvalfangst og har vært det så lenge jeg kan huske.


#17

Marit K sa for siden:

Grillet hval er snaddermat om sommeren. I grunnen er hvalkjøtt deilig nesten uansett hvordan det tilberedes. Jeg skulle gjerne hatt det til middag oftere.


#18

Che sa for siden:

Nei, fordi jeg synes det smaker høgg.


#19

gajamor sa for siden:

Jeg er vant med å spise grindehval, og da blir ikke vågehval helt like godt. Det blir litt som å sammenligne kalv og okse. Dessuten syns jeg ofte ikke de har vannet ut blodet bra nok, det er da det blir transmak.

Men jeg har ei pakke med vågehval i fryseren nå som jeg skal prøve å få tilberedt om ikke så lenge. Det blir vel standard stekt biff, eller ei gryte med fløtesaus tenker jeg. Fløte og melk tar ofte vekk mye av transmaken.


#20

Left sa for siden:

:nam:


#21

alice sa for siden:

Jeg har spist det én gang, men likte det ikke noe særlig.. Så det frister ikke til gjentagelse.


#22

Tallulah sa for siden:

Kan jeg spørre deg om hvorfor? Er bare nysgjerrig altså, ikke for å kverulere eller noe.

Jeg spiser hvalkjøtt og syns det er godt, men lager det sjelden selv. Så lenge hvalen ikke er utrydningstruet syns jeg det er ok.


#23

Vianne Rocher sa for siden:

Jeg signerer min venn Bauche. Hvalkjøtt er ikke godt :niks:


#24

Katinka sa for siden:

Utdyper:

Jeg vegret meg voldsomt da jeg hørte at et vennepar skulle servere oss grillet hvalkjøtt. I minnet ulmet barndommens transmak vondt og virkelig. Det var nesten så jeg tok med en pakke pølser.

Så fikk vi altså servert noe av det møreste, deiligste hvalkjøttet jeg har smakt, marinert i diverse godsaker på forhånd. Det smeltet på tunga. Også ved neste hvalkjøttkorsvei.

Jeg må slutte å være så sta.


#25

Enhjørning sa for siden:

Hvalkjøttkakene til min venninnes bestefar ... åh ... :hjerter:
Jepp, jeg spiser mer enn gjerne hval.
Ikke så ofte som jeg skulle ønske - jeg tror jeg har spist det to ganger i mitt liv, og begge gangene var det like himmelsk.


#26

Mani sa for siden:

Nei, det er en av de få ting jeg ikke liker. Dessuten byr tanken på hvalfangst meg imot også, uten at jeg på noen som helst måte har satt meg inn i tema.


#27

Mrs. Longbottom sa for siden:

nei, jeg har smakt det en gang for lenge siden, og det var nok til å få ufrivillige brekninger når jeg tnker på det. men jeg hadde smakt om jeg fikk det servert, da.


#28

Left sa for siden:

Her er jeg også. Så lenge hvalen ikke er utrydningstruet, og hvalfangst foregår så humant som mulig, så ser jeg ikke at det skal være verre enn å jakte på rein, elg og hjort f.eks?
Jeg er også nysgjerrig på hvorfor dere tenker slik?


#29

Sitron sa for siden:

Ja.


#30

Sitron sa for siden:

Fordi jeg ikke anser det som humant. Så humant som mulig er ikke godt nok. Og ja, jeg burde ikke spise kjøtt i det hele tatt, men jeg er da en uttalt dobbeltmoralist.


#31

United sa for siden:

Spist det en gang. Da stekte jeg den i pannen og hadde fløtesaus og løk til. Var en sånn frossenpakke. Kan godt spise om noen andre lager, men det er ikke noe jeg må ha.


#32

Søster sa for siden:

Jeg digger hval (både dyret og kjøttet), og spiser det passe ofte. Jeg har testet ut egenkomponerte hvalnuggets til ungene, og de likte det veldig godt.


#33

Left sa for siden:

Oppskrift? :vilha:


#34

Snippa sa for siden:

Spiser hvalkjøtt, ja, men gidder ikke lage det selv. Mannen er heldigvis veldig flink til å lage både hvalbiff og hvalgryte.


#35

Jessica sa for siden:

Jeg spiser hvalkjøtt. Kjempegodt!


#36

Guttemammis sa for siden:

Spiste det en gang på en buffet uten at jeg visste at det var hval, synes det
smakte som en utrolig mør indrefilet.
Mannen skulle overraske og prøvde å lage en sånn frossen variant og den ble ikke
videre god, litt ihjelstekt ble den også:p(men tanken var god da:hjerter: )


#37

Søster sa for siden:

Hm. Noe sånt: Skjær fiskepinnestore biter av hvalbiff, rull i krydret mel (jeg har brukt cumin, hvitløkspulver, paprika og madras curry) , dypp i pisket egg og rull i griljermel og sesamfrø, stek i noen få minutter til de har gyllen stekeskorpe og er varme men ikke helt gjennomstekte. Gode med dip av kesam/pepperrot, søt chili eller ketchup, passer godt med salat med mye tomater og avocado.


#38

Nenne sa for siden:

Jeg har ikke spist det siden jeg var liten. Da var det billig mat, som vi hadde ofte. Godt var det ikke. Jeg mistenker at jeg kunne ha likt det nå, men jeg aner ikke hvordan det skal tilberedes.


#39

Wix sa for siden:

Jeg signerer denne. Pappa skulle lage hvalbiff en gang. Det ble ikke godt. Seigt og ekkelt. Men kanskje var det ikke de beste råvarene eller den beste kokken. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.