Poden fyller snart 8 og mor skal prøve å toppe fjorårets kake. :hjelp:
Har lest om MMF og har lyst å ha det på sjokoladekaka, men jeg får jo ikke til å lage det!
Jeg prøvde å lage halv porsjon av oppskriften til Urt i denne tråden, men jeg må da ha gjort noe feil?
100 g marhmellows og 1ss vann ble "blandet" og smeltet i microen. Puttet oppi 1ss matolje (leste et sted at olje / annet fett er greit) og farge (Wilton) og startet miksmasteren. Jadda. Massen krøyp oppover vispepinnene, og etter en liten stund ville de ikke gå rundt lenger. Puttet oppi litt melis og skrapte så mye masse av vispepinnene jeg klarte og prøvde igjen. Alt jeg prøvde å skrape av med (kniv, skje) satt jo nesten fast i den nå skumle gummideigen.
Prøde så å ta det hele ut av bollen og elte på benken med sånn passe resultat, men mye hang jo igjen på benkeplata også.
Hva gjør jeg feil? Nå har jeg en liten klump liggende i pose i kjøleskapet, men like mye sitter igjen på vispepinner, kniv og skje. :mad:
Jeg har aldri brukt kjøkkenmaskin. Jeg har rørt inn melisen med sleiv så lenge det lar seg gjøre (hvilket ikke er så lenge), så har jeg eltet inn melisen for hånd etterpå. Jeg kan ikke se for meg at kjøkkenmaskinen hadde trives med oppgaven. Det blir seigt og tungt!
Jeg har jo ikke engang kjøkkenmaskin, men vanlig miksmaster. :o Men det sto da i den tråden at miksmaster var et must?
Hvordan klarer du å blande det for hånd?
Må det forresten gjøres mens det er rykende varmt? (Det tok et minutt eller tre fra den kom ut fra mikroen til jeg begynte å blande).
Ja, jeg mente miksmaster. Jeg brukte den ikke. Jeg rører som sagt det jeg får inn med sleiv, og så elter jeg for hånd. Det bør være helt varmt ja, for det stivner fort. Jeg har ikke mikro og smelter marshmallowsen på vannbad. Da kan jeg blande litt melis inn over varmen også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.