Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode matpakketips til barnehage- og skolebarna

#1

Dixie Diner sa for siden:

Ja, en slik tråd trenger vi.

Skilpadda sender med hamburger (grovt burgerbrød, karbonade osv), og det skal jeg også gjøre for det var genialt. Har jo gjort det før også, både fiskekake og karbonade (lager ofte hjemmelagde og har i fryseren og da kan jeg snike inn finmoste grønnsaker også, kjøpte er urk), men det hadde visst gått litt i glemmeboka etter å ikke ha laget matpakke på flere måneder nå.

Trenger å bli litt inspirert.


#2

Camomilla sa for siden:

Denne henger jeg meg på, trenger inspirasjon.


#3

Stompa sa for siden:

Abonnerer også.


#4

Mandino sa for siden:

Skinkeomelett og pastasalat er noe mine jenter setter pris på i matpakken. Ellers er fiskekaker og karbonader gode tips.


#5

Camomilla sa for siden:

Min lille Propell er litt sær og liker ikke så mye, men det hender jeg legger med en grov vaffel i ny og ne. Fiskekake var en god ide, det er i hvertfall noe han liker.


#6

løve70 sa for siden:

Følger med jeg også. LilleVenn og matpakke er en særdeles dårlig kombinasjon dessverre :( Hun går glatt hele dagen uten å spise. Nå får de heldigvis både frokost og lunch på SFO, emn når skolen starter må hun ha med matpakke til lunch (og eventuell frokost).

Karbonade funker innimellom her også, men hun vil helst ha den varm....

Om det er kjølemuligheter, kan det være en idé å sende med smoothie.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hun liker lavkarbo-pizzasnurrer (deigen er laget på ost, egg og Fiberhusk), så jeg kan jo lage noen sånne. Næringsrike og mektige.
Ja, og så elsker hun oliven så det kan jeg ha med i en liten boks. Oliven og mandler, og et par hele kokte egg.

Hun spiser som regel godt til lunsj men er ikke noe frokostmenneske. Hun spiser frokost hjemme men vil helst egentlig ikke ha noe som helst. Hun foretrekker å gå uten mat helt til lunsj og jeg synes ikke det høres bra ut. Jeg lager litt ekstra niste og hun vet hvor matboksen er om hun blir sulten, men allikevel. Hun er aldri sulten om morgenen.


#8

Chablis sa for siden:

Vi sender ofte med
fiskekaker
Grønnsaker
oppkuttet frukt
agurk på brødskiven som er trykt ut med forskjellige pepperkakeformer,det synes mini her er gøy.
pasta
Eggerøre
Kokte egg


#9

Skilpadda sa for siden:

Pizzasnurrer og små pølseomeletter har vært favoritter tidligere, og eggerøre i en liten boks med skje til var også populært en stund. Hardkokt egg delt i skiver hadde han før (en minitube med majones kan jo passe sammen med det). Kyllingbiter hender det at slår an (i alle fall dersom det er rester av indisk marinert kylling som vi har med hjem fra stamrestauranten), og så putter jeg ofte en neve cashewnøtter i boksen med frukt. Og apropos frukt så er kiwi delt i to, med en teskje til å spise med, noe han ganske ofte vil ha.


#10

Flo sa for siden:

Her i huset orker de ikke kalde varmretter som niste (fiskekaker, karbonader, spaghetti osv) Jeg har derfor kjøpt en 0,5 l mattermos på ... G-sport? Tror jeg det var, lette lenge for å finne en liten mattermos, de fleste er veldig store. Der putter jeg karbonaden og så har de med seg hamburgerbrød i matboksen, det er kjempepopulært! Fyller den også med pølser og potetmos, spaghetti og skinke, fiskekaker osv.

Ellers er det et tips å kjøpe de små flaskene med vann og fryse. Bruker dem som kjøleelement i matboksen sånn at frukt og annet holder seg friskt. Som bonus får de iskaldt vann etterhvert som det smelter i flaska, veldig populært! Jeg kjøper og fyller på vann fra springen, og bytter ut flaskene når jeg føler det trengs.


#11

Camomilla sa for siden:

Propellens barnehage varmer opp evt middagsrester.

Hadde han bare spist fruk, da hadde han fått med det.


#12

Susse sa for siden:

Min kresne matallergiker får ofte tortillas med diverse fyll i steden for brød. Han får litt salsa i en liten boks og noen nanchos. Nøtter og tørket frukt er populært for en småspist gutt. Har vi hatt pølser spiser han det gjerne kaldt i matboksen dagen etter, med lompe. Hardkokt egg delt opp og pakket i plastfolie er med nesten hver dag fordi egg er noe av det eneste proteinholdige han liker.

Den store matglade skolegutten min er ikke glad i brødmat, men alt annet. Han spiser gjerne kald wok, rester av pastamiddager, tacosalat, en stor slager for begge gutta er pizzasnurrer. De legger jeg frosne i matboksen om morgenen, så er de perfekte til lunsj.
Begge har skolefrukt, så det sender jeg ikke med. Melk drikker de ikke og de har vannflaske stående på skolen.


#13

Amic@ sa for siden:

Abbonerer :)


#14

Claire sa for siden:

Bruker ofte små påleggsbokser/-tuber (makrell, leverpostei, smøreost etc.) og bare smører skiver med smør. Har små bokser som jeg fyller med oliven, kokt pasta, cherrytomater, små slangeagurker, bringebær og andre bær, oppdelt frukt osv.


#15

Timmi sa for siden:

"Luksusmatpakken" som storesøster kaller det består av kjøttpudding, pølse eller fiskekaker, grove pastaskruer, cherrytomat, blomkål og gulrot. Lillebror bytter ut blomkål og gulrot med oliven og fetaost. Ellers hadde storesøster med seg pizzasnurrer en dag og det var veldig populært. Må bake flere.


#16

Estrella sa for siden:

Her må jeg følge med.


#17

Lisa sa for siden:

Abonnerer også
Må forøvrig tipse om en kjempefin matboks vi fant lørdag. Den har muligens verdens teiteste navn, "Cool'e Skiver", men bortsett fra det så er den ganske genial. Ser ut som et stort pennal med egen lomme med 2 stk små fryseelementer. Så er den andre lommen ganske stor og romslig. I dag la vi en youghert og et par knekkebrød der pluss en liten mini biola flaske. Ganske god plass med andre ord.

Ble litt lettet siden jeg brukte kjøleskapet i barnehagen hele tiden til matboksen. Lillemor har ofte med mat som må holdes kjølig. Jeg har sett litt med skrekk på matboks i sekken hele dagen og hvilke tilstand maten vil bli i når den blir varm.


#18

Flo sa for siden:

Oi, Lisa, den høres genial ut! Hvor er "Cool'e skiver" kjøpt?


#19

Lisa sa for siden:

Kjøpte den på bokhandelen på Oslo City (Tanum er det vel, topp etasjen!)


#20

bina sa for siden:

Som forsåvidt flere er inne på så syns jeg mangelen på kjøling av matpakka er en kompliserende faktor. Mange typer mat smaker rett og slett ikke godt når det har ligget i romtemperatur i flere timer, og noen typer mat blir jo ødelagt av det.

Men pizzasnurrer er populært hos oss også. Likeså vafler og kalde pannekaker. Pannekaker med smør og sukker eller blåbærsyltetøy er superpopulært. Men sunt? Vel...

Jeg tror jeg skal følge med på denne tråden og se om det kommer noen gode tips. :)


#21

Xian sa for siden:

Bare overskriften fikk meg til å pile ut på kjøkkenet og sette deig til Skilpaddas pizzasnurrer. Den står til heving nå.

Ellers går det ofte i hardkokt egg. Eller fullkornspasta med tomat- og basilikumspestoen fra Oliviers. (En favoritt hos både mor og datter.)

Den eneste måten å få ullungen til å spise brødskivene i matboksen, er å ha makell i tomat på. Og der må jeg jobbe litt med meg selv, for jeg synes tanken på makrell i tomat som har ligget i matboks er helt motbydelig. Jeg elsker det egentlig, men boksen være nyåpnet.

Flott med en inspirasjonstråd!


#22

Dixie Diner sa for siden:

Da legger du bare med en eller to slike småbokser. :)
Om de må ligge i romtemperatur kan du jo legge dem sammen med en frossen vannflaske, men de tåler ganske godt å ligge noen timer i romtemperatur altså.


#23

Niobe sa for siden:

Matmuffins, grove blåbærmuffins, fiskekake/pudding-figurer, hardkokt egg, minigaffelmat (skinkebiter, ostebiter, pølsebiter, fiskebiter, osv, osv), grove vafler, og fruktbiter.



#25

Xian sa for siden:

Saken er at det for meg er helt uaktuelt å spise makrell i tomat når den ikke er helt nypåsmurt. Ullungen deler tydeligvis ikke mine nevroser angående akkurat dette pålegget, og det skal jeg jo være glad for. :)

Vi har heldigvis kjøleskap i barnehagen. (Og det skulle bare mangle, for vi må ha med alt av mat hjemmefra. Tre måltider når hun skal ha fulle dager.)


#26

Maverick sa for siden:

Hvordan pokker'n har dere tid til å mekke det her? :impad:


#27

allium sa for siden:

Man har tid til sånt i august. Full av pågangsmot foran nytt skoleår og uthvilt etter ferien.

Utpå senvinteren blir det mest to brødskiver med skinke eller leverpostei.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Ja men du smører jo ikke makrellen på før rett før du skal spise da? Det er jo det som er poenget med disse småboksene, at du kan ta dem hele med deg og åpne dem rett før du skal spise.

Jeg er jo, enn så lenge, tragisk hjemmekjerring, men når jeg begynner å jobbe kommer jeg til å lage et fryselager av ting, og så mekker jeg matpakker kvelden før og fresher dem evt. opp om morgenen.


#29

Maverick sa for siden:

Ah. Uthvilt etter ferien? :knegg: Jeje. Oktober, da.


#30

Xian sa for siden:

:har ikke begynt å jobbe ennå:

Men det skal jeg på mandag, derfor baker jeg en stor ladning av Skilpaddas pizzasnurrer til fryseren.

:innser at det snart blir andre boller:

(Det vil si ingen boller, eller annen hjemmebakst for den saks skyld.)


#31

Maverick sa for siden:

Bake, ja. Og fryse ned. Det er jo sånt man bør være voksen nok til å klare snart. :skeptisk:


#32

Dixie Diner sa for siden:

:knegg: Det har jo litt med interesse å gjøre. Liker man å bake og lage mat er det jo enklere og mer lystbetont å gjøre det, og man setter frivillig av litt mer tid til det.


#33

Xian sa for siden:

Ah, sånne småbokser, ja. Trodde du tenkte på små tupperware-bokser for å hindre makrellsvineriet i å infisere den andre maten i matboksen.

Porsjonspakker er et godt alternativ når ullungen blir litt støere i å smøre på maten sin selv. For jeg kan jo ikke vente at de barnehageansatte skal ha noe med makrellen å gjøre. :blomstrende makrell-i-tomat-nevroser:


#34

Bluen sa for siden:

Tsk, tsk, sånn avanserte matpakker gjør bare de andre ungene dypt misunnelige. :nemlig: Vi ble spurt om vi ikke kunne sende med yoghurt her forleden, fordi Liv ble så misunnelig på en av guttene.

B.M. halvtørt brød med leverpostei og baconost


#35

Dixie Diner sa for siden:

Hehe nei jeg tenkte mer på deg jeg, siden du sier at ungene ikke bryr seg. :knegg:


#36

Susse sa for siden:

Pizzasnurrer er forøvrig supre f.eks kjøttdeigrester etter taco, eller pølsebiter. Jeg skal lage opp en svær posjon før skolestart, men den varer aldri lenge når gutta har med kamerater hjemme etter skoletid og fikser mikroen selv. :knegg:


#37

Merete sa for siden:

Har noen oppskrift på skilpaddas pizzasnurrer? prøvde å søke men fant ikke noe:(


#38

Xian sa for siden:

Med bilder og alt. :) Her! :værsågod:


#39

Lenam sa for siden:

:lol:


#40

Elisabet sa for siden:

Kan ikke en legge link til gulrotsconsene til Skilpadda her også? De prøvde vi for en gang for lenge siden, men så har jeg glemt dem igjen.

Nå får jeg se og få bakt litt snart, her er det ofte veldig kjedelige matpakker. Men i dag hadde de hageblåbær og druer i boksen i tillegg.


#41

Camomilla sa for siden:

Thanks:jupp:



#43

Jessica sa for siden:

Her er tips i fleng:
soffensmatside.blogspot.com/

Laptop lunchbox kan man kjøpe her om det er interesse for det: www.laptoplunches.se/index.php?currency=NOK&main_page=product_info&cPath=1&products_id=5&number_of_uploads=0 Man kan også kjøpe en bag til som man kan ha kjøleelement i.

Jeg har slike bokser og de er verdt hver krone. Jeg er ikke glad i brødskiver så dette har endret mine lunsjvaner. Veslejenta vår på 9 år har også en sånn og hun har blitt så flink til å spise maten sin etter hun fikk denne boksen. Nå kan hun ha salat, kjøtt, frukt osv. i boksen.

Noen tips her også: www.vg.no/mat-og-drikke/artikkel.php?artid=107544


#44

Lyppa sa for siden:

Har du oppskrift på grove blåbærmuffins? Har mye blåbær i fryseren:).


#45

Skremmern sa for siden:

På vår skole er det heldigvis kjøleskap, men for de som ikke har det er fruktmosen til Hipp ypperlig å sende med skolebarna. Den er like god kald som varm, sunn er den også og seksåringen her i huset elsker den!


#46

Niobe sa for siden:

Jeg har ikke en egen oppskrift, jeg har tatt utgangspunkt i en oppskrift på detsøteliv.no, som inneholdt müsli og havregryn, og byttet ut en del av melet.


#47

Isolde sa for siden:

Xian: Tror ikke du er den eneste med sånne nevroser. Har mange ganger i løpet av noen år i barnehager smørt på makrell i tomat fra bokser. Alt fra små stabbur bokser til hele sånne små bokser blir sendt med.

Tviler på at barnehagepersonell har problemer med å gjøre det. Jeg har ihvertfall ikke møtt noen enda.


#48

Guttemammis sa for siden:

Samme her!
Vi kaller den "bamseyoghurt", vi har brukt både hipp og nestle(nå vet jeg at mange
her boikotter, men det er en annen historie;) )
(Den er god fryst også med ispinne i!)


#49

Lyppa sa for siden:

Takk for svar:). Skal lete frem oppskrifta å prøve:).


#50

Camomilla sa for siden:

Nå har jeg bakt Skilpaddas pizzasnurrer og de var kjempegode. Propellen får med seg en i matpakka i morgen :ja:


#51

Niobe sa for siden:

Jeg har også bakt Skilpaddas pizzasnurrer! De ble kjempegode, og nå har jeg fryst ned til barnebursdagen i september. :D


#52

Camomilla sa for siden:

Lurt Niobe.
Har lagt dem i fryseren jeg også. Propellen slukte 3 stykker på 1-2-3 her da de var nybakte.


#53

Merete sa for siden:

jeg kommer ikke inn på skilpaddas pizzasnurr oppskrift:(


#54

Rabarbra sa for siden:

:sjokk: Får barna ta med (grove) blåbærmuffins i bhg? Jeg tror det er noen "regler" som forbyr kaker o.l. og jeg ville ikke ha turt å utfordre reglene med å ta med muffins, selv om de er grove. Hihi. Jeg ville sikkert ha sendt barna i bhg og spist dem opp selv :fnise:
Vil ha blåbærmuffins!


#55

Dixie Diner sa for siden:

Rabarbra: i barnehagen der vesla gikk før fikk de ikke lov nei. Hvite loffrundstykker var lov, men ikke grove speltvafler og lignende. :rolleyes: Men jeg skjønner jo at de må ha regler da, så det var forsåvidt greit.

Nå går hun på SFO og har til nå kun hatt "vanlig" mat med seg og jeg har ikke spurt om reglene der enda, så det må jeg huske i morgen. Men tror de er slakkere der siden vesla sa at en av guttene hadde med seg en muffins i matpakken.

Nå har jeg laget et stort brett med ovnsstekte hjemmelagde oste- og krydderkarbonader. Så skal jeg legger 2-3 slike i matboksen hennes i morgen. Hun spiser verken brød eller knekkebrød for tiden så da går det i slike ting, fiskekaker (i dag skar jeg ut et hjerte og en stjerne av to fiskekaker, det var poppis), mandler og nøtter, cherrytomater, oliven og lignende.


#56

Niobe sa for siden:

Ingen som har nektet oss å ha med noe. Vi har jo med matmuffins også, og det er jo ikke så lett å se forskjell på dem, akkurat. Når de ikke nekter barn å ha med skiver med sjokoladepålegg, så kunne de bare prøve å nekte meg å sende med poden matmuffins...


#57

Skilpadda sa for siden:

Nå kommer du inn. :)


#58

Hyacinth sa for siden:

Skilpaddas snurrer var flotte, men sist gang jeg prøvde meg, minnet det mest om LilleLeo sine. :roll:


#59

Frida sa for siden:

Nå har jeg også laget pizzasnurrene med stort hell:D
Tipper småguttene blir fornøyde når de åpner matboksene på Sfo i morgen.


#60

allium sa for siden:

Jeg laget også pizzasnurrer i dag, vi hadde noen til middag.

"Dette var da ikke så verst?" spurte jeg, da den store, tyggende stillheten hadde senket seg.

"Ikke så verst - det er en fornærmelse mot dette", mente åtteåringen. "Ikke så verst" var visst altfor svakt uttrykt.

Det ble litt til fryseren også, men langt fra så mye som jeg hadde håpet på.


#61

Trollmor sa for siden:

Jeg kommer visst heller ikke inn på Skilpaddas pizzasnurr oppskrift. Skulle gjerne, da det frister å prøve noen slike i veslas matpakke. :) Hjelp noen?


#62

apan sa for siden:

S sin matpakke idag bestod av tre brødskiver, eggerøre, cherrytomater og Biolaflaske. Jeg synes det er ganske enkelt og greit med noe av den typen for oss som fremdeles satser på brød som basis.



#64

IOA sa for siden:

Jeg har en diger ladning av Skilpaddas pizzasnurrer i fryseren, og Snuppa fikk med seg en i barnehagen i dag. I tillegg fikk hun en yoghurt.

Noe som har vært populært her er wraps. Jeg lager det helt enkelt, og moser en halv avocado med litt sitron og salt. Så smører jeg det på en tortilla, legger på noen skiver påleggsskinke og ruller sammen. Deler i to og legger i matboksen. Vi har prøvd oss på mer fyll også, men det har bare blitt gris.


#65

Dixie Diner sa for siden:

I går laget jeg 3 små spyd med kylling, ost og oliven til henne, det likte hun. I dag ville hun ha spyd igjen, men med KUN oliven på. Så det fikk hun, i tillegg til et par store, hjemmelagde svinekjøttkaker.


#66

Skilpadda sa for siden:

Jeg har lagt deg til på kontaktlisten, så nå skulle du komme inn. :)


#67

Trollmor sa for siden:

Ja, har du sett.. ;) Tusen takk skal du ha! :D Skal prøve den i kveld! spent :D


#68

Trollmor sa for siden:

Jeg fikk testet pizzasnurrene i går, og både vesla, gubben (og en heldig kollega som fikk smake på matpakka hans i dag) og jeg synes de var kjempegode. Takk for oppskriften, Skilpadda. :) Lagde enda en porsjon i dag, men denne gangen med taco-saus (som jeg lot få en runde med stavmikseren), og tacokrydret kjøttdeig, også revet ost, da. Altså: Tacosnurrer. De var også kjempegode. Anbefales!


#69

Vito sa for siden:

Masse gode tips her!

Den siden var genial!!
Nesten så jeg får lyst til å lage meg matpakke til tross for at jeg ikke trenger det her jeg traver hjemme.


#70

Neados sa for siden:

Baker en del scones i forskjellige varianter og legger i matpakken. Her er en bra link: www.scones.se/


#71

Estrella sa for siden:

Takk for link. :blomst: Der var det mye godt. :nam:


#72

lavendely sa for siden:

Jeg skulle gjerne ha hatt oppskriften på Skilpaddas pizzasnurrer..... noen som kan hjelpe?


#73

Mandino sa for siden:

Jeg også :o



#75

rine sa for siden:

Har dere sett denne?
Jeg blir litt :tilber: og litt :fnis:. (Tenk å lage en egen blogg om matpakker. )


#76

mamsen74 sa for siden:

Kan jeg også få oppskriften på pizzasnurrer? På forhånd takk:)


#77

D'Arcy sa for siden:

Et tips til grønt som har slått veldig godt an her i huset, er SøtPaprika. det ser ut som en kjempevoksen chili, men smaker da som søt paprika. 6-åringen elsker den og jeg må sende med en halv i matpakken hver dag.

Jeg skal forøvrig teste snurrene til Skilpadda. Takk for oppskrift!


#78

Skremmern sa for siden:

Hva er den beste måten å transportere kokt egg på? Jeg skal ikke dele det opp. Bør jeg pakke det inn i noe, eller bare legge det i en tupperwareboks?


#79

Fadese sa for siden:

Vi har vanligvis bare kjipe brødskiver, men barna liker det. Ved siden av har de en boks med frukt og grønt, og den spiser de som regel godt av. Som regel har jeg i eple- eller pærebåter, en gulrot, paprika, agurk og druer. :)


#80

Olifant sa for siden:

Jeg kommer heller ikke inn.
Kan du kanskje legge ut oppskriften her?


#81

Klosetta sa for siden:

Kan du det, skilpadda? Jeg skulle også gjerne hatt den oppskriften :)


#82

turi sa for siden:

Hva slags matbokser bruker dere til de forskjellige matene? :gruble:

Til pastasalat f.eks, blir ikke den litt hard i vanlig matboks? Og eggerøre, sender dere da med gaffel/skje?


#83

Katie sa for siden:

Her sendes det med en liten gaffel eller en liten skje.


#84

Niobe sa for siden:

Jeg har en pakke med slike småbokser fra Rice. Noen av dem har fint plass til ett egg.


#85

Luvi sa for siden:

Og jeg som trodde det holdt med brød og pålegg i bhg/skolen. Andre tider nå skjønner jeg. :knegg:


#86

olgadahl sa for siden:

Jeg kommer ikke heller inn på någon av disse lenkene til Skilpaddas pizzasnurr oppskrift!

Hjelp, jag är svensk som bor i Norge! Jag sliter med matpakken och verkligen behöver att bli inspirert! :):):)


#87

Dixie Diner sa for siden:

Det holder sikkert for de som vil ha det. Eldste vil jo ikke, så da må det andre ting til. Nå går det i knekkebrød da, det liker hun. Og så passer jeg på å ha i noen klementiner, en halv paprika i strimler og kanskje noen mandler eller oliven. Hun liker småmat, og det gir masse god næring og energi. :)


#88

Luvi sa for siden:

Jeg skjønner selvsagt det, jeg synes egentlig det var mer inspirerende å lese hva man kan finne på å sende med i matpakka når skiva ikke er "bra nok" for barnet. :) Nå er mi så lita at det fortsatt ikke er noe problem, men så lite kreativ som jeg er så er det morsomt å lese om hva dere andre finner på å sende med i matpakka. :)




#91

Niobe sa for siden:

Drar opp denne, jeg. Poden har vært selvgående på matpakkefronten i noen år nå, men bare en snau uke til minsten skal i gang. Og han er, mildt sagt, lite spenstig i matveien. Lever tilsynelatende på luft og kjærlighet, og siden han kan været et troll ved matbordet, så kan det nok saktens bli litt lite av sistnevnte. :gal: I tillegg har han gått i barnehage med fullpensjon, så han er heller ikke bevandret i konseptet med matboks. Jaja, det går seg nok til.

Så langt har jeg en ladning skinkehorn i fryseren, og satser på å bake en til. Og Skilpaddas pizzasnurrer skal jeg hvertfall lage. Med bare ketchup, ost og skinke, for alt annet kan man jo dø av. :gal:


#92

Pamina sa for siden:

Matmuffins lager jeg en del av om dagen, glutenfrie (ikke noe mål i seg selv, men basert på nøtter, mandler, frø, kjerner egg, ost salami og soltørkete tomater) og med lite karbohydrater slik at ungen som blir et monster når blodsukkeret går i dørken får mat som gir jevn energi blir hovedinnholdet i matpakken. SFO-maten er bare tull, og det er sjelden han spiser der, så da er det greit med litt ekstra mat i matpakken.


#93

frukt sa for siden:

Jentene pleide å få med seg kjøttboller eller skinkebiter, ostebiter, müsli/flakes og tørket frukt, pannekaker eller vafler og litt frukt og grønnsaker. Fungerte bra det.
Men mange gode tips her som jeg ikke har tenkt på før.


#94

Høst sa for siden:

Oppskrift? Væææær så snill? :ber: Jeg er ny på glutenfrie ting, og samler oppskrifter over alt....:)


#95

Pamina sa for siden:

Jeg lager dem på slump, men tar utgangspunkt i

7 egg
1,5 dl youghurt
1 dl fløte
olivenolje/ smør ca 1 dl

rør alt det våte sammen

2-3 dl revet ost
1 dl nøtteblanding - jeg kjører hasselnøtter, valnøtter, solsikkekjerner og gresskarkjerner i hurtigmikseren og pleier å lage mye av gangen slik at jeg har det i en boks og slipper å male hver gang.
1 dl mandelmel
1/2 dl kokosmel
1/2 dl sesammel
3 ss knuste linfrø
2 ss sesamfrø
2 ss pofiber
1 ss fiberhusk
2 ss bakepulver
8 skiver salami i små biter
en liten boks med soltørkete tomater i hakket i små biter
2 ts oregano
Ha alt det tørre i det våte, bland sammen, blir det for tørt kan du ha i litt mer yoghurt eller fløte.

Du kan selvfølgelig variere med alt mulig annet, de er gode med banan, skinke, pepperoni, grønnsaker - blåost og honning - her er det bare å bruke fantasien.

Ha i store muffinsformer - skal bli ca 16-18 store muffins.

180 grader på varmluft i 15 - 20 minutter - jeg pleier å sjekke temperaturen i muffinsene når de over 90 grader er de gode, gjennomstekte og myke.

Oppbevares i kjøleskapet, kan godt fryses.


#96

Primrose sa for siden:

Min eldste er litt som din yngste, Niobe. :gal: Fordelen er at man slipper å tenke da, det må være det samme hver dag. Grovt polarbrød med peanutsmør. Jammen bra sistenevnte er kaloririkt, ellers hadde ungen svunnet hen.

Minste derimot er altetende så her var det gode råd. Hun liker godt å få med en liten boks oliven og/eller sylteagurk, ymse kutta grønnsaker, kjøttboller/kjøttkaker, havrefras... i tillegg til brødskivene.


#97

Blondie sa for siden:

Åh Pamina, nå tar du reddet lunsjen min fremover! :hjerter:


#98

Niobe sa for siden:

Ja, det glemte jeg: Jeg skal lage en haug med små kjøttboller også. :jupp:

Eldste liker veldig godt å lage "burger" av hamburgerbrød og fiskekake.


#99

Myria sa for siden:

Min mellomste er kongen av kresenhet. Hjemme lever han på knekkebrød med peanøttsmør og yoghurt. Han har etterhvert begynt å akseptere brødskiver i matpakken i barnehagen, og da kun med brunost og hvitost på. Han spiser aldri noen andre pålegg og han ville fnyst av pizzasnurrer og lignende som andre barn kaster seg over. Varmmaten i barnehagen rører han omtrent ikke.

De to andre er heldigvis mer varierte og matglade. Noe av det de får i matpakken (utenom vanlige brødskiver med pålegg som er det de får flest dager): kalde fiskekaker (gjerne inni et hamburgerbrød med garnityr de liker), middagsrester (mest for yngste siden barnehagen kan varme i mikro), grove pizzasnurrer, horn med ost og skinke, salat med pasta, kyllingbiter, mais, oliven, osteterninger, egg og annet de liker, omelett (med ost/skinke eller f.eks. potetterninger eller pølsebiter hvis vi har rester fra middag), lomper/wraps/pitabrød med diverse fyll.


#100

millact sa for siden:

Kjenner jeg må henge i denne tråden litt. Blitt mye brødmat det siste året (i tillegg til grønt), så tror i alle fall eldste er klar for noe annet i ny og ne.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.