Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Marengsbunn - haster

#1

Pasta sa for siden:

Jeg holder på å steke en marengsbunn til en Pavlova-lignende kake.
I oppskriften står det 100 grader i 4-5 timer. Nå har den stått i 3 timer og løsner lett fra bakepapiret.
Hva er tegnet på at den er ferdig?
Kan den bli for mye stekt?


#2

Camomilla sa for siden:

Den kan bli for mye stekt.
På min oppskrift har jeg den på 140 grader i 1t og 40 min.

Nå ser jeg at du spurte for noen timer siden da, hvordan gikk det?


#3

Nessie sa for siden:

4-5 timer? :sjokk:
Jeg bruker 1 - 1,5 time.


#4

Pingis sa for siden:

Men hvis det bare er marengs som skal bli tørr, så kan det vel ikke spille så stor rolle hvor lenge den står? Blir jo anderledes med pavlova, som tross alt skal være seig inni.


#5

Sundae sa for siden:

I min oppskrift skal pavlovabunnen stå inne 1,5 time og så slår man av varmen og lar den stå i ovnen med åpen luke til ovnen er kald - og hos oss kan det ta noen timer. :nikker:


#6

Pasta sa for siden:

Den ble egentlig perfekt. Åpnet luken etter 3 timer og lot det stå i ovnen til den ble kald.
Litt seig inni.


#7

daffy sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#8

Camomilla sa for siden:

Så bra :ja:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.