Jeg er imponert over alle som lager fantastiske matpakker. Her i huset går det mest i vanlige brødskiver, og middagsrester i ny og ne.
Alltid når jeg leser på nett om fantastiske matpakker, så virker det som at det er mor i huset som står for innholdet, men jeg vet ikke om det stemmer.
Mor er ofte ansvarlig for den sunne maten, så kan far ta med ungene på mækkern/bestille pizza/pølser når mor jobber overtid (sånn kjenner jeg mange som har det). Det synes jeg er synd, mange kvinner har mer enn nok press på seg i forhold til hus og hjem i tillegg til jobb. Og nå skal man helst bake og kokkelere litt ymse til hver enkelt barn i tillegg. Synes det er kjedelig nok å lage middag, jeg, så det blir lite gourmetpakker herifra.
Jeje. Junior får bare bli misunnelig på de andre. Så lenge han spiser maten sin uten å klage, får det bli en av livets realiteter. Er småmisunnelig på kollegers fantastiske salater selv, jeg, men det blir stort sett rundstykke med ost gitt.
Her er det mannen som lager matpakker til seg selv og gutta. Jeg lager min egen. Det er sjeldent noe veldig fancy, men det hender de får litt egg og sånt.
Det er litt om hverandre. Jeg syns det er gøy med japansk bentostæsj, så jeg er vel den som oftest lager formede egg og monstersandwicher, men Glittermannen er også kreativ og gjør sitt beste for at matpakkene skal være innbydende. På sunnhetsskalaen ligger vi likt.
Det har vært utrolig mye fancy matpakker i den gamle barnehagen til ungene. I den nye barnehagen trenger de bare matpakke en dag i uka, og jeg håper at jeg får litt overskudd til å lage noe ordentlig i den.
Knerten liker uansett ikke noe "kult". Han får brødskiver og kanskje en yoghurt. Snuppa er ikke så glad i brød. Hun får omtrentlig noe sånt: en brødskive med leverpostei eller kaviar, et knekkebrød med bare smør (eget ønske, altså), en riskake, yoghurt, en halv gulrot skåret i staver, noen oliven og/eller tørket aprikos. Ikke alt dette på en gang, men matboksen hennes er en salig blanding av det meste.
Det er stort sett jeg som ordner med matpakker. Det er ikke så ofte poden skal i barnehagen så tidlig, men det er stort sett jeg som leverer. Gubben er ute av hus før vi andre har stått opp. De få gangene han leverer tidlig, så ordner han matpakke.
Og han deltar når det skal bakes og fryses ned. :) Mine matpakker er nok "finere", rent estetisk sett, mens hans er like innholdsrike og sunne.
Vi bytter på. Jeg er nok den som er mest opptatt av at det skal være sunt og variert. Og jeg er den minst populære matpakkesmøreren all den tid det ikke blir klisspålegg eller syltetøy når jeg smører. Yngste får alltid en eller annen variasjon over knekkebrød med brunost, eldstemann liker det mer variert. Men det går i brødskiver, vi har ikke tatt steget opp til fiskekaker og wraps. Egg med liten tube kaviar ved siden av er kanskje det mest avanserte hos oss. Det er alltid litt frukt og grønt i matboksen dog.
Her er det mannen som oftest lager matpakker. Jeg synes han er flink, og han er periodevis kreativ med tanke på innhold. Når det gjelder å satse på sunn mat tror jeg vi ligger ganske likt, men han er mer kreativ i forhold til hvordan maten presenteres. Fruktlastebiler, pepperkakeformede brødskiver eller rundstykker laget med pepperkakeformer, coctailpinner, tannpirkere og eggformere er blant de ting jeg har registrert brukt. Matbokser som gir rom for kreativitet er kjekke å ha hvis man vil gå litt utenfor standardmatpakka.
Jeg kjenner meg ikke igjen i den biten at far kjører ferdigmat når mor er fraværende. Den dagen jeg var fraværende ved middag forrige uke laget mannen min sesampanert kylling med sursøt chilisaus, bulgur med gule rosiner og høvlede grønnsaker ved siden av. Enda jeg foreslo Grandiosa. :knegg:
Min bedre halvdel lager matpakkene.
Gutta liker brødskiver med salami,brunost, servelat etc.
Eldste gutten pelier noen ganger å få kalde pizzarester. Han liker de kalde dagen derpå.
Yoghurt og frukt pelier de også å ha med, enten hel frukt eller minste får diverse i biter i fruktmatboksen.
Det har vært jeg som har laget matpakkene, som regel. Jeg står først opp og smører alle brødskivene. Mannen gjorde det da beinet hans var skadet i vinter, og matpakkene holdt samme standard som meg. Ingen mat ser fancy ut hjemme hos oss, men den smaker godt og er forholdsvis sunn.
I fjor var mannen matpakkeansvarlig. I år blir det meg. På sunnhetsskalaen ligger vi nok likt, men jeg er nok flinkere til å bruke opp middagsrester o.l. i matpakkene. Storesøster er kjempekjedelig å lage matpakke til. Hun skal ha to Wasa Husman og to porsjonsbokser med leverpostei, alternativt 4 skiver fårepølse pakket i plastfolie. Og så et eple. Lillebror kan jeg boltre meg litt mer med, men det blir sjelden superkreativt. Morgendagens, som består av fiskekaker i hamburgerbrød pluss noen minimais ved siden av, er i den mer kreative avdelingen. :knegg: Ellers blir han veldig glad for omelett, pastaskruer, skinkebiter og ost, pølsebiter osv. Selv har jeg ofte gårdagens middag med i matpakka - wok, wrap e.l. er ypperlig matpakkemat.
Men i helga skal jeg bake skinkesnurrer. Mange. For det er matpakkemat til og med frøken kresen kan like - hadde vært kjekt å kunne variere med noe annet enn Wasa Husman, liksom.
Jeg lager min matpakke, som er mye mer kjip enn jeg skulle ønske, ofte bare brød med skinke, og et par minitomater i tillegg... mannen spiser fra kantina.
Prøvde meg på å lage fantasifulle matpakker til ham, og han spiste det jo (ikke antasifullt i form av "skumle ting", bare ha litt av hvert, frukt og grønt og sånn også, men det ble et tiltak, og han anså det som unødvendig... til meg selv har jeg bare giddet gjøre det et par ganger... VIL gjerne, men gidder ikke...
Begge lager matpakkene, antakelig nokså likt fordelt mht antall ganger pr måned. Stort sett er det brød det går i, pålegget vi velger er det samme (God Norsk Traust), jeg er definitivt flinkere enn ham til å slenge opp i frukt, grønt, fiskekaker osv. Det er jeg som er fancy, altså. :knegg:
Her lager nok mor for tiden vanligvis matpakkene til barna, jeg gjør det bare i blant. :innser: (Jeg tror jeg tar det delvis igjen på middagslaging.) Matpakkeinnholdet går mye i smurte grovbrødskiver, men som oftest med noe frukt, grønt, oliven eller pasta ved siden av.
Hvis jentene skal ha håp om å få noe annet enn en tørr brødskive med pålegg bare på midten, er det jeg som må lage matpakken. Jeg er kanskje litt i overkant opptatt av at lunsjen skal være sunn og innbydende.
Mini har altså ikke matpakke da, av den enkle grunn at han er knapt et år gammel, ikke går i barnehage, og altså får sin luns i form av grøt som serveres hjemme av den som er hjemme med ham den dagen. Om vi er ute på farten, har vi gjerne med grøtpulver og vann, eller ferdiggrøt. I alle all om vi er på langtur, eller det er far som er på tur. Mor har med puppen, til småturer er den velegnet og annen mat kan da servers når vi kommer hjem.
Forøvrig er mannens middager minst like sunne som mine! Det er i matpakkeverden vi er forskjellige, i all hovedsak fordi han ikke egentlig vil ha lunsj, så han tar allernådigst noe fra kantina, eller så spiser han en sjokolade... (Derav at jeg forsøkte meg på sunne, kreative matpakker en periode...)
Eg er så bondsk og kjedelig at matpakken til Storebror omtrent alltid er brødskiver med ost, skinke, mår og av og til Nugatti. (Bannar i kirka.) Frukt og grønt får han på skule. Og sida eg bor aleine er det eg som smøre. Når han er hos pappaen er det omtrent på samme vis, men trur ikkje han gir Nugatti.
Meg og mannen har kjøleskap på jobb så vi tar med brødskiver og smører der. Hvem som smører til gutta er tilfeldig, men det blir som regel like kjedelig uansett hvem av oss det blir...
Den av oss som leverer lager matpakka. Det går i brødskiver. Dersom vi har en fiskekakerest, en grov vaffel eller noe slikt, legger vi den oppi. Vi prøver legge oppi noe annet de fleste dagene, type cherrytomater, druer, agurk etc.
Vi er omtrent likt på sunnhetsskalaen, men jeg får nok oftere ånden over meg til å putte oppi noe ekstra.
Ang ansvarlig for sunn mat i huset forøvrig, er det helt likestilt.
Jeg DRØMMER forresten stadig om overskudd til å lage pizzasnurrer (med litt grov bunn) og andre kjekke matpakkegreier... Men makker meg aldri til å GJØRE det. Stadig et håp om å bli flinkere innen guttungen trenger matpakke da. Mine egne med omelett og salat var veldig deilige. De to dagene jeg gadd...
Jeg synes et sunt kosthold er viktig, spesielt for barna, og bruker derfor tid på å lage sunne matpakker. Jeg mener det er lite bra med så mye brødskiver som enkelte barn spiser, så jeg prøver å begrense det og heller bruke litt tid på alternativer som er sunnere. Og ja, det er som regel jeg som lager det både fordi jeg har mest tid til det og fordi det er jeg som liker å holde på med matlaging og slikt. :)
Jeg lager forresten matpakke til mannen også, han går på noe ala ketolyse og jeg har mest kunnskaper om det og liker å gjøre det. Lager lekre salater og fete gode lunsjer til ham hver kveld og setter i kjøleskapet.
Jeg synes også et sunt kosthold er viktig, derfor mener jeg at brødskiver ispedd frukt og grønt er best. Det er ikke akkurat sånn at vi som gir brødskiver IKKE er opptatt av sunt kosthold. Jeg kunne fint hatt tid til å lage noe mer avansert, men jeg mener ikke nødvendigvis at det er sunnere samt at jeg er litt motstander av at all hverdagsmaten skal være så hurra meg rundt. Mer middagsrelatert mat har ikke fungert særlig bra på noen jeg har sett.
Neida, jeg mener selvsagt ikke at folk som bare gir brødskiver ikke tenker over kostholdet, det jeg mener er at jeg synes kostholdet er såpass viktig at jeg ikke tenker at jeg ikke har tid eller ork til å lage noe avansert, "så det får bare bli brødskiver med ost", liksom.
:undrer: Er ikke brødskiver med ost sunt heller nå da? Her i huset deler vi på matpakkelagingen, men det blir som regel brødskiver med pålegg i midten, uansett hvem som lager maten. Jeg spiste det i 12 år og det gikk heeeelt fint med meg. :p Vi bruker grovt brød og pålegg som ost, skinke, prim, makrell i tomat og leverpostei. Sunt nok det vel? Av og til smeller vi oppi en fiskekake eller litt pastasalat, men som regel er det altså skiver det går i. Vi bor et godt stykke unna jobben og det blir rett og slett ikke aktuelt å stå opp før 6 for å lage omelett, eller å tre frukt på tannpirkere. (Både vi og barna synes mat som har lagt i kjøleskapet om natten er ekkel.) Legger gulerøtter og eple i matboksen- funker som bare det!
Jeg synes ikke det, nei. lavkarbofrelst Men andre må jo synes det de vil. Jeg er sikker på at brødspisere overlever fint de også. :p
Kommer jo litt an på hvilket brød det er også da, men jeg synes folk generelt spiser altfor mye brød og vil ikke kalle det store brødforbruket sunt nei, det finnes mange andre ting man kan spise.
Brødet er ganske grovt, men inneholder nok noe hvetemel. Mine barn er supersunne de, ser ingen grunn til å sette de på lavkarbodiett. Og hva er et stort brødforbruk? Synes du f.eks 6 brødskiver om dagen er for mye for en niåring? Vet ikke om du tenker på overvekt og slike ting, men jeg tror ikke så mange barn (og voksne for den del) er overvektige fordi de spiser for mye brød.
I denne tråden har jeg kommet på at det selvsagt varierer hvor mya matpakker man må lage til hvert barn. Vi lager 2 matpakker til 4 dager i uken (=8), andre lager kanskje bare 1. Hadde vi bare skullet lage 1-2 matpakker i uken, hadde det kanskje vært lettere å være kreativ, også for tafatte folk som meg.
Her går det i grovbrød med kaviar, prim, brunost, leverpostei, salami og en sjelden gang smøreost/syltetøy. Og middagssrester som sagt (ble furten når gårsdagens hjemmelagde lasagne kom i 80 % retur i dag gitt). Jeje. Det er det han selv ber om å få når vi smører ved bordet ellers.
Vi bytter på, mannen lager brødskiver å knekkebrød, innimellom putter han oppi en fiskekake.
Jeg bruker mer tid på det å lager en litt annerledes matpakke.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.