Jeg skal noe så eksotisk som å ha med meg matpakke til lunsj. Det har jeg ikke praktisert siden ungdomsskolen, og er rimelig blank. Morgendagens matpakke blir grillet kylling og diverse grønnsaker. Det er det mest kreative jeg har klart å komme opp med. Jeg har også kjøpt en salmalaks, men den dør vel antakeligvis i en matpakke? Eller?
Såh - hva putter dere voksne i deres matpakker? Og hva putter dere den i?
Mine matpakker er gruelig kjedelige, jeg har et par brødskiver, ofte med skinke på, i ei plastmatboks. Vi har køleskap på jobb, som redder mye dersom jeg vil ha noe som ikke tåler matpakkeoppbevaring, men ellers selger alveslottet kjølematbokser, som vel kan være en ideel løsning for mat som trenger kjølig oppbevaring?
Jeg er ikke så kreativ jeg, men jeg er glad for at vi har tilgang på kjøleskapplass på jobben. Har en boks stående der med div pålegg der og så kjøper jeg brød/rundstykker og tar med.
Jeg lager ofte salater. Pastasalat, kyllingsalat, har i bacon, nøtter, frø, krutonger, fetaost etc. etc. Dersom jeg vil ha dressing har jeg den ved siden av i en boks og heller over rett før jeg skal spise. I tillegg har jeg brukt en del fruktsalat med musli. Skjær opp den frukten du måtte ha for hånden, legg i en boks. Ta med en liten boks yoghurt, litt musli (hjemmelaget gjerne, av havregryn, hirse, nøtter, tørket frukt og gjerne litt kokos) og en flaske flytende honning. De to sistnevnte kan også oppbevares på jobb dersom du har mulighet til det. Bland sammen og nyt!
Jeg er glad i kald middagsmat - eventuelt mikrobølgevarmet de stedene hvor det har vært et alternativ. Rester av pizza fryses dermed ned i "matpakkeposjoner", tas ut kvelden før og medbringes på jobb. Omelett er godt kaldt, det samme er fiskekaker, kjøttboller, pizzasnurrer m.m.
Ferdigsmurt brødmat blir utrolig mye freshere dersom du har et salatblad, agurk og tomat i en egen boks, og danderer dette på brød med ost og skinke rett før du spiser.
Jeg bruker barnematbokser - helst så barnslig som mulig, men det er fordi det er kult på min jobb. Hadde jeg hatt en mer formell jobb ville jeg investert i et par søte men coole matbokser med flere rom av den japanske typen. På www.jbox.com finner du også dressingflasker og diverse utstyr for å fylle disse med god mat.
Essensielt for meg er å forberede matpakken kvelden i forveien. Lager jeg den om morgenen blir det så godt som alltid brød med brunost, og da er jeg ganske irritert på meg selv ved lunsjtider.
Pizzasnurrer er godt i matpakken. Tar de ut fra fryseren på morgenen, da tiner de til lunsj.
Omelett er også godt å ha på skivene. Jeg pleier gjerne å ha oppkuttet løk og paprika i omeletten, da blir det litt mer smak i:).
Kylling curry salat (ferdig på boks) er godt å smøre på skivene og ha kylling og paprika på.
Jeg har typisk med middagsrester fra dagen før. Eller noen kokte egg og litt spekeskinke, eggerøre og laks er godt, kylling, kjøttboller, karbonader osv osv.
Alltid med grønnsaker til.
I krisetilfeller har jeg en boks med Fedonmüsli stående.
Det går ofte i cc med bær, litt hjemmelaget brød med litt suppe, frukt og noen grønnsaker er alltid med, fenalår og egg er en favoritt. Salat er for kaniner men brune bønner og stekt kylling er en klassiker.
Jeg er nok superkjedelig. Knekkebrødpakke (men godt knekkebrød må vite!) og philadelphia light og bringebærsyltetøy i kjøleskapet. Har som regel med en frukt hjemmefra i tillegg.
Takk for mange supre tips! Jeg har nå vært på handletur og kom hjem med steinbitkaker, gravlaks og diverse grønnsaker. Og brød. Som jeg garantert kommer til å glemme. Jeg tipper matpakke kommer til å være spennende i nøyaktig én uke. Så begynner jeg vel med calzoner fra Deli de luca og sånt. :sparke:
Nå liker jeg å lage matpakker med Polarbrød Extrem. Jeg smører med mager ost og legger på masse salatblader, kjøttpålegg, tomat og paprika (eller noe annet) og pakker det inn i plast. Så legger jeg det i kjøleskapet på jobb frem til lunsjen.
Jeg synes dette er mye bedre enn sånne baguetter som selges i kantina.
John Bender: What's in there?
Claire Standish: Guess? Where's your lunch?
John Bender: You're wearing it.
Claire Standish: You're nauseating.
John Bender: [pointing to Claire's lunch] What's that?
Claire Standish: Sushi.
John Bender: Sushi?
Claire Standish: Rice, raw fish, and seaweed.
John Bender: You won't accept a guy's tongue in your mouth, and you're going to eat that?
Claire Standish: Can I eat?
John Bender: I don't know. Give it a try.
Mange gode tips her! Og når det gjelder død salmalaks - jeg pleier å strimle den og legge den i fryseren over natten. Da tiner den akkurat tidsnok til lunsj.
Salat er fint til matpakke. Jeg kjøper ferdige poser fra Dole. :lat: Og så har jeg noen slicer med kylling eller kalkunpålegg oppi. Og et hardkokt egg: Og noen biter mager ost. Og grønnsakbiter. Og så klipper jeg nedi med en saks så det ikke tar så stor plass. (Sa jeg :lat:? Det tar altfor mye tid å stå med skjærebrett og hakke og dele greier som skal i salaten klokken tidlig om morgenen.)
Og så har jeg sånn fingerkryddersaltblanding på, fra Olivier & Co. Det er forresten et tips; kjøp en skikkelig luksus olivenolje og balsamicoeddik derfra og ha dem stående på jobben; de trenger ikke stå kaldt og da har du utmerket dressing.
3 gulrøtter
1 blåbæryoghurt
2 skiver hvitost, 1 skive geitost (har knekkebrød på jobb)
1 liten porsjon med kyllingsalat m/løk, tomater, romano, bønner og basilikum.
2 nektariner
1 porsjon havregrøt (har alltid med når jeg skal rett på trening etter jobb)
Til en 8 timers arbeidsdag, men på slankern, har jeg med meg:
2 frukt, nå om dagen fra hagen, disse spises før og etter lunsj.
To skiver grovt brød med diverse pålegg. Gjerne fiskekaker, tunfisk, rekeost, mager gulost, eller kyllingpostei.
1 boks med litt salatblader, agurk og paprika til å hive på toppen av skiva
4-5 cherrytomater eller noen reddiker
1 beger yoghurt
Jeg lager alltid matpakker kvelden før, 6 stk. Ungene har stort sett langt mer spennende pakker enn meg, med unntak av vesla som foretrekker gulost og fisk, uansett.
Jeg pleier å lettkoke en del grønnsaker, broccoli, strengbønner etc og så har jeg de i en stor boks i kjøleskapet. I tillegg har jeg en stor boks med opphakkete rå grønnsaker, knaskerøtter, sukkererter, blomkålbuketter, reddiker etc.
På morgenen går det superfort å blande fra de to store boksene til en matboks, ta oppi litt bønner og spekeskinke og raspe litt parmesan på. Olje og balsamico eller sitronhonningdressing har jeg på små søte bentoflasker i tillegg.
Jeg er intet mindre enn imponert over alle de flotte matpakkene dere beskriver. På jobben min får jeg masse oppmerksomhet bare fordi jeg ofte tar med middagsrester som matpakke. Den kan spises varm eller kald, litt avhengig av hva som stod på menyen dagen før.
Er likevel inspirert til å lage mer innholdsrike matpakker, fordi jeg kjenner tydelig forskjell på energinivå de dagene jeg spiser middagsrester og et par skiver.
Mannen har alltid med seg salat eller middagsrester på jobb. Alltid lavkarbo. Feks. kyllingvinger med en god dip og noen biter stangselleri, kyllingsalat, et par burgere uten brød og med tilbehør, koteletter med grønnsaker osv. Jeg steker/koker alltid ekstra kjøtt til middag så han har rester til dagen etter.
Siden jeg lager lik matpakke til meg og lillegutt kan jeg legge inn fra en matpakketråd ift barn :jupp: Bare at jeg har råååsa matboks da. Og jeg pleier ikke å lage bilformede egg eller fænzy pølsefasonger i min matboks :humre:
Matpakkene ja: (lillegutt har gluten- og melkeallergi, så det er litt farget av . Og av at jeg ikke synes glutenfritt brød er så veldig godt og tenker at da må han få annet enn bare brød Så han får mange alternativer i matpakka si )
brødskiver
matmuffins
omelett med Mye Godt
horn med fyll
ostesmørbrød lagd med sånn smørbrødjern
tortilla med Mye Godt
kyllingkjøtt med saus eller majones og litt krydder
reker
røkt laks eller røkt ørret
tomatsild eller sennepssild
potetsalat
små ovnsbakte nypoteter med krydder. Lillegutt elsker poteter.
hjemmelagde kjøttboller av kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig og Mye Godt
pastasalat med eller uten klinete saus
fiskekaker
tacosalat med mais, paprika, bønner, tacokjøttdeig og litt rømme i den lille boksen (han liker ikke salatblader)
lefser med laks og soyasmøreost
små pizzabiter med Mye Sunt og Godt
middagsrester
soyayoghurt og bær
lefser med brunost og smør
lefser med kanel og litt sukker
omelett
knekkebrød med sånne engangspakker til å smøre på (litt stas kanskje?)
musli eller cornflakes med en boks melk til
fruktbiter, bær, fruktsalat (lillegutt får gjerne litt soyavaniljesaus til)
grønnsaksbiter som f.eks paprika, cherrytomater, agurk, sukkererter, gulrot, mais
blandet salat, av og til med dressing
rosiner (og nøtter, men det er ikke lov i klassen hans pga allergi)
grove kjeks
av og til noen riskjeks som har litt mørk sjokolade på seg
croissanter
Å drikke til har han vannflaske, og i tillegg en kartong rismelk og/eller 0.25ml flaske med tomatjuice/gulrotjuice/grønnsaksjuice
Når de har utedag får han kakao eller varm suppe på termos, og da griller de gjerne pølse så da får han pølse+lompe i matpakka.
Og her er matboksen (lånt bilde fra nettet) fra laptoplunches (de har den hos alexi.no)
Når jeg gidder pynter jeg til med egg formet i eggeformer (som en bil, en fisk), med pølser som er skjært ut og ser ut som små blekkspruter eller pingviner, jeg bruker pepperkakeform på brødskivene, eller skjærer ut gulrot og agurk med en liten pepperkakeform så det blir, eh, blomster og blader...
Jeg er relativt kjedelig i matpakkeveien. Hvis jeg lager grove pizzasnurrer så tar jeg med dette til meg selv også - har vi middagsrester så tar jeg med det. Ellers tar jeg med ett par skiver med det pålegget jeg vil, evnt en liten boks makrell i tomat - vi har kantine så det hender at jeg kjøper med litt tilbehør... feks kokte egg.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.