Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Finnbiff - oppskrift

#1

Amic@ sa for siden:

Har hørt så mye snakk om finnbiff her inne, og dere skryter jo så fælt av denne. Dette har jeg aldri smakt og har aldri vært vant til hjemmefra. Men det høres jo sabla godt ut.. og lurte på om noen har en oppskrift å dele med meg?


#2

Kneazle sa for siden:

Jeg gjør omtrent slik:

1/2 kilo reinsdyrskav
250 gram frisk sopp
3 dl vann
1 1/2 ss hvetemel
1 løk
6 ss rømme
1 dl melk
6 skiver geitost
7 knuste einebær
1/2 ts timian

  1. Skrell og skjær løken i skiver, stek den blank og legg over i en gryte.
    2. Brun kjøtt og sopp raskt over sterk varme. Bland med løken i gryten.
    3. Kok ut pannen med litt av vannet. La det koke opp og siden trekke i 10 minutter.
    4. Gryten jevnes med hvetemel utrørt i litt kaldt vann. La trekke i fem minutter. Tilsett rømme, geitost, melk, krydder og salt. Smak til.
    o Serveres med poteter, rosenkål og tyttebær.

Det er veldig enkel mat å lage. Tror til og med at det står en oppskrift på pakka. ;)


#3

Dali sa for siden:

Ikke glem å stek baconbiter og ha oppi!


#4

Lyppa sa for siden:

Jeg kjøper en pakke finnebiff fra frysedisken, poteter, gulrøtter, ertestuing, en løk, 5-6 sopp, en pakke kremfløte.
Halvtiner kjøttet før jeg bruner det, ikke godt stekt men bare slik at blodet er borte. Lurt å brune i flere omganger så ikke stekepanna blir så full.
Sett potetene på kok. Ha kjøttet over i en kasserolle, fres oppkuttet løk og sopp og ha det i samme gryta. Ha vann i stekepanna så bunnen er dekket og kok opp. Ha vannet, fløten og ca 3 strøkne spiseskjeer med hvetemel oppi kasserollen. Kok opp og tilsett salt og pepper etter smak,ikke ta for lite da blir den tam i smaken.Noen einebær er også godt oppi. La gryta trekke ti minutter etter oppkok så er den ferdig.
Gulrøttene og ertestuingen må jo også kokes, jeg bruker 5 min ertestuing så det går ganske raskt.
Kjempegod mat som jeg uheldigvis ikke får mitt barn til å smake på:(.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.