Var på blåbærtur i Østmarka i Oslo i går, og fant faktisk en del kantarell. Har aldri plukket sopp før, men venninna min er flink med sånt, så er trygg på at det er kantarell (det luktet det også). Gode tips til hva jeg kan bruke dem til? Kan de fryses?
Du kan fryse sopp, men da må den forvelles først. Jeg fortrekker å sprøsteke kantarellen og bruke den til tilbehør til annen mat. Veldig godt til lam, kylling, fjellørret osv.
Kantarell blir veldig godt i viltgryte eller i den brune sausen når man lager kjøttkaker.
Du trenger ikke så mange for å sette smak, så jeg forslår at du forveller og fryser ned i må porsjoner.
Jeg synes kantarell er helt vidunderlig. Vi plukket mye kantarell som barn, og det var ikke noe som var så godt som når vi kom hjem fra sopptur og bestemor stekte soppen med en i gang i MASSE smør. Da kunne jeg bare spise og spise.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.