Ibidelma sa for siden:
Jeg tenkte å lage en bløtkake, men har aldri hatt på marsipanlokk. Kjøper man dette eller ruller det ut selv? Tenkte å ha et sukkerbilde på (hvis jeg får tak i før helga), og da bør man vel kanskje ha marsipanlokk?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Ibidelma sa for siden:
Jeg tenkte å lage en bløtkake, men har aldri hatt på marsipanlokk. Kjøper man dette eller ruller det ut selv? Tenkte å ha et sukkerbilde på (hvis jeg får tak i før helga), og da bør man vel kanskje ha marsipanlokk?
daffy sa for siden:
Odense har ferdige marsipanlokk i god kvalitet marsipan til å rulle ut.
Ibidelma sa for siden:
Da skal jeg på butikken og sikre meg et :)
Apple sa for siden:
Odense har gjerne litt grov marsipan. God, men vet ikke om den er helt ideell til marsipanlokk. Landlord på Rema er bra. Ellers er jo Pals den beste, men kan være vanskelig å få tak i.
Et godt tips for å få lokket fint på uten bølger og skjøter er å ikke kjevle lokket for tynt, og å kjevle det stort nok. Ville kjøpt 2 pakker.
Svanen sa for siden:
Et tips til: klipp opp to brødposer og kjevle mellom de. Funker kjempefint (lurer på om det var her jeg fikk tipset?)
Niobe sa for siden:
Jeg kjøper marsipan av billig type ( f eks Eldorado), de er lettere å kjevle ut. Jeg synes ikke de ferdige marsipanlokkene er store nok, så de blir ikke fine på kaken. Trikset er å kjevle lokket mye større enn kaken, så får man glattet det pent rundt.
Jeg kjevler lokket på et bakeunderlag i silikon, og så løfter jeg opp hele underlaget og legger lokket på kaken. Og drar underlaget av.
Ibidelma sa for siden:
takk for tips =) Skal se om jeg klarer å få det til, hvis ikke har jeg en annen kake i reserve :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.