allium sa for siden:
Hva kan jeg lage av en kasse med sånne? Foreldrene mine har invitert seg til middag i morgen.
Jeg tenker kanskje noe gryterettlignende. Klarer aldri å ovnssteke lår sånn at de blir spesielt gode.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
allium sa for siden:
Hva kan jeg lage av en kasse med sånne? Foreldrene mine har invitert seg til middag i morgen.
Jeg tenker kanskje noe gryterettlignende. Klarer aldri å ovnssteke lår sånn at de blir spesielt gode.
Nillenalle sa for siden:
Ser at dette er noen uker siden. Hva gjorde du med kyllinglårene? Jeg har også kjøpt ferske kyllinglår og har ikke peiling på hvordan jeg best krydrer eller steker dem. (Kan bare lage kyllingfileter :flau:)
Andre som har gode forslag? Hvor lenge skal de stå i ovnen? Grader?
allium sa for siden:
Jeg lagde kyllingfrikassé. Det ble helt nydelig, mørt og deilig.
United sa for siden:
Har du oppskrift? Er det dumt å bruke fileter?
Nillenalle sa for siden:
Å ja, vil gjerne ha oppskrift på frikasse :nikker: Please?
allium sa for siden:
Fileter er litt luksus, siden de blir møre nok ved steking også.
Men jeg kokte kyllinglårene i vann med litt salt og pepper, sammen med det grønne på en purre og en oppskåret gulrot. Ville ha laurbærblad også, men stanset i siste liten da jeg så at pakken som så ut som laurbærblad egentlig inneholdt kaffirlimeblader.
Ca. halvannen time, rett under kokepunktet. Kjøttet ramlet av bena. Hvis du bruker fileter, er vel 20 minutter nok.
Så silte jeg kraften og laget lys saus. Kokte diverse grønnsaker ved siden av.
United sa for siden:
:nam: Takk! Sett de har frosne lår på tilbud nå.
2gull sa for siden:
Tilbud - hvor?
Er på jakt etter til å ha i Paella jeg!
United sa for siden:
Tja, hvor var det jeg så det? Tror det var Coop Obs. Må sjekke.
allium sa for siden:
Jeg kjøpte mine på Obs, 39.90 for to og en halv kilo, og vi hadde rikelig til to middager.
Nillenalle sa for siden:
Takk for oppskrift! Tror jeg skal forsøke meg på frikasse´, det er skikkelig godt!
Jeg kjøpte forresten rå kyllinglår på Ica maxi til 5,- pr stk.
indie sa for siden:
Jeg tror cluet med slike lår er å steke de forholdsvis lenge, på nokså svak varme. Vi steker de på 160 grader (varmluft) i 1,5 time. Har på krydder eller en marinadesaus før de går i ovnen. Blir alltid møre og gode uten at overflaten blir brent. Siden slike kyllinglår ofte er på tilbud er det en av de billigste middagene vi lager.
Ellers hørtes kyllingfrikassé også godt ut, det må vi prøve en dag.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.