Så vidt jeg har skjønt kan lavkarbo være så mangt. Jo mer karbo man kjører, jo mer forsiktig bør man være med fettet? Jeg tipper at Wasa fiber pluss er et bedre alternativ enn rugsprø, men det har jeg ikke sjekket.
Det vil variere enormt da lavkarbo er så mangt. Skal du holde linje ala Fedon så spiser du rundtomkring 100g karbo per dag. Skal du i ketose spiser du kanskje femtedelen eller enda mindre. Dessuten varierer det veldig hva den enkelte tåler.
Jeg ville aldri brukt karbene på å spise rugsprø - det er jo ikke mat i dem. Du får like lite karbo i en tynn skive fedonbrød og mye mer mat.
Men det viktige er uansett at brødet bare er tilbehør til maten - det er ikke selve maten. Den bør bestå av noe annet. (protein, fett og trege karbohydrater. Du får nesten ikke brød med trege karber).
Jeg er også på lavkarbokjøret igjen - jeg hadde en periode før sommeren hvor jeg faktisk var nede i ufrivillig ketose. NÅ kutter jeg ut poteter, brød og rotfrukter, men tillater meg frukt (eller i hovedsak bær i form av blåbær og bringebær)
Noe med å holde kroppen i gang også...
Forøvrig så mener en av disse guruene (Lutz, her er Iset dama og spørre tror jeg) at man kan spise noen og 70 g karbo pr dag og fortsatt spise så mye fett man vil.
Jeg er på lavkarbolight og redusert fett. (da spesielt melkefett) - Ikke sikker på om dette er særlig bra eller ikke.
Jeg lager hjemmebakt lavkarbobrød, ca. 1-2 karber per skive. Kjempegodt og mettende. Bruker tyyynne skiver med 500 kilo smør og pålegg på hver skive, så jeg spiser uansett bare 1 stk til et måltid.
Jeg er litt sånn av og på for tiden, kjenner jeg. Men er blitt flinkere.
Jeg er helt omvendt. Er det ikke ekte smør kan det bare være, da spiser jeg skiva uten mens jeg sutrer inni meg. Bremykt er hvertfall bedre enn ren margarin (grøss), men jeg spiser kun smør.
Jeg vil si det ikke er ok som frokost, men det er ok til frokosten som består av ca 30g protein, en fettkilde (smør, stekt i smør, olje på skjei ved siden av osv, etter hva som funker for deg), og noe grønt eller bær (antioksidanter).
(30g protein = ca 120 g ost, 150g kjøtt/fisk/sjømat/pålegg og ca 4 egg.)