Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrifter med kirsebær

#1

Heiko sa for siden:

Naboen har et digert kirsebærtre og i dag har de gjort innhøstingen og vi fikk MYE kirsebær av dem. Så hva i all verden skal jeg bruke de til? Hjelp!


#2

Obelix sa for siden:

Likør?


#3

Filifjonka sa for siden:

Den deilige kirsebærmazarinterten som Acsa burde legge ut oppskrift på. :nam:
Ellers kan du jo fryse endel og bruke dem til desserter, f.eks. varme dem sammen med rødvin eller likør og ha dem til is, eller til smuldrepaier.

Jeg lager en veldig god portvins/kirsebærsaus til en litt oppgradert riskremdessert i jula. Med vaniljestang og hakkede mandler i riskremen.




#6

gullet sa for siden:

Likør!


#7

Harriet Vane sa for siden:

Likør, så klart. Kjøp en del flasker med ren 60% og fyll norgesglass med kirsebær, så mye du får plass til. Så fyller du i sukker, så mye du får plass til. Og så heller du på sprit, så mye du får plass til. Så setter du glassene på et mørkt sted, inni et kjøkkenskap eller noe, og så snur du dem hver tredje uke.

Denne likøren siler du når det nærmer seg jul og har på flasker. Bærene fryser du ned og bruker på is, i kaker eller til dessertsaus. Denne likøren smaker rett og slett som sukkertøy.


#8

Susse sa for siden:

Saft !
Jeg har 24 flotte flasker stående i kjelleren etter årets kirsebærhøsting.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.