Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Utvendig solskjerming - hvilke alternativer har vi?

#1

Marit K sa for siden:

Vi driver og dikuterer utvendig solskjerming om dagen. Det vi aller helst ønsker oss er utvendige persienner eller noe liknende, ettersom vi også kunne tenke oss å få begrenset innsynet her på kveldene.
Hovedprioritet for oss er soveromsvinduene, ettersom alle rommene har solen stående rett på om kveldene, og de blir skrekkelig varme på sommeren.

Hvilke alternativer har vi? Det må være mulig å ha vinduene åpne selv med aktiv solskjerming - om det skulle ha noe å si.
Ser også at flere av de som tilbyr utvendige persienner har ganske stygge kasetter som festes over. Kasetter vil vi vel ha tror jeg, men hvor finner vi noen som ikke er så græsla stygge? Jada, utseende har også litt å si.
Finnes det noe annet enn persienner som kan fungere på samme vis?
Hva slags pris kan vi forvente at vi må betale for galskapen?

:neier:


#2

Veronal sa for siden:

I tillegg til utvendige persienner så kan dere også sette solbriller på huset - screen eller hva det kalles. Utvendige transparente rullegardiner. Mindre dominerende både i bruk og selve kassetten. Foreløpig er det mest vanlig på kontorbygg, men vi har en nabo som har det.

[img]http://norsol.no/modules/siteadmin/showImage.asp?imgID=11135[/img]


#3

Marit K sa for siden:

Ah, sånne tror jeg en av naboene våre har også.
Det ser jo faktisk ikke så verst ut, men vil det kanskje se litt rart ut med slike dersom vi har de nede på kveldene vinterstid for å skjerme for innsyn i 1. etasjen? :gruble:


#4

Veronal sa for siden:

Naboen har de nede ganske ofte, så jeg er rimelig tilvent. Du får de i mer eller mindre transparente utgaver. Jeg tror ikke det ser rarere ut enn å dra for gardinene/dra ned rullegardinet/lukke lamellene osv.?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.