I går kveld skrattet og skvaldret jeg om hvor lett det var å lage eplegelé. I dag er jeg ikke like eplekjekk - den har jo nesten ikke stivnet. :mumle: Kan/bør jeg koke den opp på nytt, eller vil den stivne etter hvert?
Dette er hva jeg gjorde:
Eplebiter kokte i litt vann
Epleglye rant av seg i en egnet og spesialinnkjøpt tøysil
Den silte saften ble kokt opp på nytt, tilsatt sukker og fikk koke lenge (det dobbelte av anbefalt tid, som var 15 minutter)
Jeg tok gelétesten (øste litt saft i en kald skål og lagde et spor med en skje) og den var ok
Øste en noe avkjølt saft i varme glass
Ja. Geléprøven så bra ut, det rant ikke sammen igjen.
Bruke sure epler. :nemlig: Jeg har certopulver. Er det et tykningsmiddel?
Er det forresten forseint å koke opp på nytt nå? Har glemt hele greia jeg, så de glassene har stått i kjøleskapet i ei uke snart (uten at det har blitt noe stivere).