Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken ris, til hva?

#1

Tøsa sa for siden:

Basmatiris, jasminris, villris osv. Hvilkne ris liker dere best, og hvilken typer passer best fisk osv?


#2

kiddo sa for siden:

Jeg elsker ris! Akkurat nå synes jeg villris er aller best, for det har så god smak. Har stort sett brukt Mings vanlige villris eller boil-in-bag. Den er god både til fisk og kjøtt/kylling. F.eks. brukte jeg den ved siden av wokete grønnsaker og svin, sammen med en Fjordland paprikasaus en dag det skulle gå superfort med middag. Ble kjempedigg :)
Basmatiris og jasminris er også nam, men det bruker jeg vel mest til wok.
Synes også Mings hurtigris av amerikansk type er veldig god, mye mer smak enn vanlig hurtigris. Den passer til det aller meste.

Jeg prøver også å bli flinkere til å bruke naturris, men den tar litt for lang tid noen ganger...


#3

Agent Scully sa for siden:

Jeg simpelthen elsker boil-in-bag. Så lett at selv mor kan gjøre det! Man trenger altså ikke lenger måle opp vann, og risen blir verken for tørr eller våt.
Jeg spiser stort sett jasmine/thai-style til alt. Jeg liker ikke vanlig ris.


#4

Agurke sa for siden:

Vi bruker basmati til det meste. Jasmin til indisk.

Til fisk bruker vi også basmati, gjerne med en dæsj buljong og små biter av gulrot i.:nam:

Boil-in-bag og villris har jeg faktisk aldri prøvd.:sparke:


#5

LilleLeo sa for siden:

Ikke jeg heller :dulte:


#6

Skilpadda sa for siden:

Vi bruker stort sett bare brun basmatiris til alt. (Unntatt risgrøt, da. ;))


#7

Isolde sa for siden:

Basmati når vi har tid, og hurtig ris når vi har dårlig tid.. vi bruker både hvit og brun basmati. Den brune har litt mer smak, men tar jo evigheter å koke. Kjøper som oftes på innvandrerbutikker, men har ikke en eneste i 30km omkrets så innimellom blir det butikkris og.


#8

AprilRyan sa for siden:

Vi bruker nesten utelukkende basmatiris. Jeg synes den smaker best også er den sunnere enn jasminrisen. Kjøper alltid risen på importbutikk. Uncle Bens og lignende merker er jo helt uten smak.


#9

allium sa for siden:

Basmatiris her også.

Villris er jo helt nydelig, men dessverre nekter barna å spise det. Jeg har en deilig oppskrift på kyllingsalat med villris, som lages når det bare er voksne som skal spise.


#10

Bayone sa for siden:

Lyst å dele med oss :blafre:


#11

Hyacinth sa for siden:

Svigermor påstår at risgrøt av basmatiris er veldig godt. Men jeg tror ikke hun bruker brun, akkurat.


#12

Hyacinth sa for siden:

Hvordan sunnere? Jeg trodde ris var ris? Når det er snakk om hvit, polert ris, altså.


#13

allium sa for siden:

Klipper inn mail fra min mor:

"CHICKEN WILD RICE SALAD

1# wild rice
½# red grapes
¼#cashews
½ small red onion
Small can water chestnuts
½ tsp garlic salt
½ tsp black pepper
1# cooked diced chicken
1 ½ - 2 cups Heilmann’s mayonnaise

Mix chicken, rice, water chestnuts, garlic salt and pepper with mayonnaise. When thoroughly mixed, add red grapes and cashews. Garnish with cashews and cherry tomates.

Dette er den originale oppskrift fra Lillian. # = du velger selv mengden, men bevarer forholdet."
[size=3][/size]
Lillian er min mors kusine, det er hennes oppskrift. Det morsomme er at min mor ikke er helt stø i engelsk, og hun trodde derfor at "red grapes" = rød grapefrukt. Så det er det jeg er vant til, og det er godt det også. Majonesmengden er amerikansk, og overdrevet. Et lite glass er nok.


#14

Stikka sa for siden:

Favoritten min er jasminris. Men vi bruker mest villrisblanding (ofte med grønne linser i), basmati eller økologisk langkornet (står ikke hva slags ris det er).

Dere som bruker villris, mener dere villrisblanding eller bruker dere kun villris? Kan det virkelig være godt å bare ha villris?

Hurtigris har vi aldri. Smaker jo ingenting. Vi bruker alltid riskoker og det tar ikke så lang tid. Setter den på med en gang vi tenker på middag så er den klar når vi skal spise. Den holder seg jo varm når den er ferdig. Har aldri kokt ris i kjele noen gang faktisk.


#15

allium sa for siden:

Det må jeg kanskje presisere, i salaten skal det være kun villris. Det er helt nydelig.

Villrisblanding bruker jeg aldri. Jeg kan skjønne det hvis det ikke blir godt, for villrisen trenger jo mye lengre koketid enn den vanlige.


#16

Chanett sa for siden:

Vi bruker risottoris i risotto og villris eller fullkornsris til alt annet.


#17

Stikka sa for siden:

Regnet med at det var kun villris i salaten. Men å ha kun det som tilbehør til vanlig mat klinger liksom ikke helt. Er jo ikke ris engang. :)


#18

AprilRyan sa for siden:

Tror det har noe med hvor mye stivelse det er i risen. Jasminris er jo mye mer klebrig enn basmatirisen. Klippet dette fra Dr. Lindberg


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, men burde ikke basmatirisen være sunnere da? :undrer:


#20

Hyacinth sa for siden:

Ååååå :domm: Jeg tenkte hele tiden på jasmin, men nå ser jeg jo at det var basmati du snakket om i utgangspunktet! :dåne:


#21

AprilRyan sa for siden:

Jo. Høy GI er jo i følge en del kostholdseksperter negativt. Mye stivelse betyr at det blir omdannet til sukker i kroppen.


#22

Bayone sa for siden:

Tusen takk :blomst: Denne skal prøves :D


#23

Che sa for siden:

Varierer. Jeg synes jasminrisen lukter så innmari godt i tørr tilstand, så av og til kjøper jeg den pga det. Ellers går det mye i villris.

Selv er jeg oppvokst med hurtigris, og av og til synes jeg det smaker godt også :sparke:


#24

Mandarin sa for siden:

Jeg liker best middagsrisen til Onkel Ben :o

Men vi spiser også villris i blandt og jasmin.


#25

Ru sa for siden:

Basmati og Jasmin, en sjelden gang boil-in-bag.
Har riskoker, så enkelt blir det uansett.


#26

Tilden sa for siden:

Basmati boil-in-bag eller fullkornsris er best synes jeg :nikker:


#27

Ibidelma sa for siden:

Vi bruker for det meste jasmin ris. Lager en del wok, asiatiske retter og gryteretter.


#28

Claire sa for siden:

Basmati- eller jasminris til litt forseggjorte orientalske retter, ellers fullkornris i det daglige.


#29

Vanilja sa for siden:

Vi spiser fullkornsris til alt vi bruker ris til.


#30

GinaK sa for siden:

Vi bruker kun Jasminris til alt av middagsris. Har aldri tenkt på om det ene eller andre er sunnere. Sånn hurtigris bruker vi aldri. Det tar jo iallefall 20 min å lage de fleste retter uansett..

Fullkornsris, nei det har jeg ikke sett! :o Skjønner jeg må titte litt rundt i matbutikken.:rolleyes:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.