Jeg skal lage en litt kjapp middag før vi skal ut, og har varmet opp noen gode kjøttboller. På ovnen putrer en tomatsaus og så lager jeg couscous. Hva mer en oppklippet koriander har jeg i couscousen og hva mer kan jeg servere ved siden av kjøttbollene?
Bare slenger inn noen flere tips, selv om dere sikkert har spist dere gode og mette alledere, kanskje noen andre vil ha.
Hvis du har dårlig tid:
tomater, paprika og sukkererter rå.
Eller oliven, hummus og pitabrød. (Fruktkongen på Strømmen har forresten hermetisk hummus som er skikkelig god)
Eller aspargesbønner rett i tomatsausen.
Couscoussalat, kanskje? Under finner du en fra matprat. Ellers er kjøttboller godt med kun tomatsaus, stekte poteter eller godt brød, og aïoli. Grønnsaker putter du i tomatsausen.
Couscoussalat
Nydelig og lettlaget tilbehør til grillmat. Kjekt å ha med på tur også.
4 Porsjoner:
300 g couscous
2 ss hakket persille
2 ss hakket frisk mynte
2 båt finhakket hvitløk
1 ½ dl olivenolje
2 stk. sitron - kun saften
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
Slik gjør du:
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.