Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Haster: Tilbehør til kjøttboller

#1

safran sa for siden:

Jeg skal lage en litt kjapp middag før vi skal ut, og har varmet opp noen gode kjøttboller. På ovnen putrer en tomatsaus og så lager jeg couscous. Hva mer en oppklippet koriander har jeg i couscousen og hva mer kan jeg servere ved siden av kjøttbollene?


#2

TBM sa for siden:

Fres litt løk slik at den blir gylden og god?

Minimais fra boks som du bare varmer i mikron?


#3

safran sa for siden:

Gode forslag, men de liker ikke mais. :) Løk vil de heller ikke ha, så jeg har lurt den inn i tomatsausen.


#4

TBM sa for siden:

:eek: Unger som ikke LIKER minimais?

Er du sikker på at ikke den uforsvarlige dagen i barnehagen med bare cherrox har gitt skader?

God middag!


#5

safran sa for siden:

Hehe, det var jo det jeg sa. Det er skadelig å fryse.

Det ble forresten kjempegodt.


#6

kisha sa for siden:

Kålstuing.


#7

safran sa for siden:

Det passer vel kanskje best hvis man serverer den tradisjonelt med brun saus og poteter? Jeg tok tapasvarianten idag fordi vi fikk litt dårlig tid.


#8

Søster sa for siden:

Bare slenger inn noen flere tips, selv om dere sikkert har spist dere gode og mette alledere, kanskje noen andre vil ha.

Hvis du har dårlig tid:
tomater, paprika og sukkererter rå.
Eller oliven, hummus og pitabrød. (Fruktkongen på Strømmen har forresten hermetisk hummus som er skikkelig god)
Eller aspargesbønner rett i tomatsausen.


#9

Eia sa for siden:

Couscoussalat, kanskje? Under finner du en fra matprat. Ellers er kjøttboller godt med kun tomatsaus, stekte poteter eller godt brød, og aïoli. Grønnsaker putter du i tomatsausen.

Couscoussalat
Nydelig og lettlaget tilbehør til grillmat. Kjekt å ha med på tur også.

4 Porsjoner:

300 g couscous
2 ss hakket persille
2 ss hakket frisk mynte
2 båt finhakket hvitløk
1 ½ dl olivenolje
2 stk. sitron - kun saften
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.
  2. Tilsett finhakkede urter og hvitløk.
  3. Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.

#10

Nooria sa for siden:

Vi har gjerne gresk salat eller tomatsalat med mozzarella og grov pasta.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.