Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til ukemeny

#1

MokkMokk sa for siden:

Jeg vil så gjerne få til dette med ukehandling og ukemenyer, men sliter litt med å komme i gang. Kunne noen her inne være så elskverdige å hjelpe meg litt på vei? :blafre:

Forslag til en (gjerne flere også ;)) ukemeny med relativt lettlagde middager ønskes, og de må ikke ta for lang tid å lage da ungene som regel er skrubbsultne etter bhg. Jeg jobber turnus, så retter som i stor grad kan lages ferdig kvelden i forveien er også fint å få tips om.

Venter spent! :riktig:


#2

Elisabet sa for siden:

Jeg henger meg på tråden din og venter spent på det samme. :D


#3

Myrsnipa sa for siden:

Mim har lagt ut sine på matforumet, men jeg innrømmer glatt at de ser for tidkrevende ut for meg. :flau:

Ta utgangspunkt i middager du pleier å lage og flett inn en ny rett annen hver uke kanskje. Prøv å unngå å kjøpe en hel kålrot eller hodekål uten å vite at du kan bruke resten i en annen rett senere i uka.

Sånn. Det var det jeg kunne bidra med. Så nå setter jeg med ned og venter på de GODE svarene, med forslag. :popcorn:


#4

Tøsa sa for siden:

Interessant! Venter på svarene jeg også!


#5

Kaprifol sa for siden:

Mitt beste tips er å ha klar ferdig oppskårne grønnsaker i kjøleskapet i en bolle med vann. Ta fram og la barna forsyne seg, skrell en gulrot til deg selv og lag mat. Alternativt kan du servere dypfryste grønnsaker som de får på skål og kan plukke fra.

Dette er ting som datteren min har funnet på for meg, hun elsker grønnsaker og blir rasende hvis hun ikke får litt knask av det grønne før middag.


#6

Mei sa for siden:

Vi kjøpte en familieplan (uunværlig når en i familien jobber turnus) hvor alle vakter, kurs, møter og andre planer skrives inn. Der er det en egen kolonne for middag.

Vi begynte med middager vi kan lage og pleier å ha, og skrev dem på planen. Når middagene står klare på planen er det lett å se hva som trengs og handles inn. Etterhvert har vi prøvd nye oppskrifter og utvidet reportoaret av middagsretter. Jeg fatter ikke at vi noen gang har klart å bestemme middag fra dag til dag. Det er så lettvint å ta det for en uke/to uker/ en måned av gangen :riktig:


#7

Kaprifol sa for siden:

Denne uka har jeg tenkt å prøve meg på en slags middagsplanlegging. Har tenkt ut følgende retter som passelig sunne og velsmakende avvik fra jule- og nyttårsmenyen:

Wok med svinekjøtt surret i curry paste, ferdig pose med wokgrønnsaker+sukkererter kjøpt ferske, nudler

Laksefilet i ildfast form krydret med fersk, hakket ingefær + salt og pepper. Fersk, hakket ingefær finnes på glass i hakket form og kan smøres rett på laksefileten. Litt sitron/lime oppå er godt. Poteter og gulrøtter til.

Pastaskruer med karbonadedeig, tomatsaus av boks med hakka tomater+tomatpure+basilikum+salt+pepper. Brokkolibuketter kokt 2 min. Parmesan som rives direkte over maten.

Fiskegryte med frossen seifilet. Tiner seifileten litt i mikroen og deler i store terninger ca 5x5cm. Start med tom gryte og fres litt olivenolje/rapsolje med to fedd hvitløk og en halv løk. Ha i litt vann og en terning fiskebuljong. Jeg plusser på med grønnsaker som gulrot og potet. Potetene må skrelles og deles i små biter eller tynne skiver hvis de skal koke ferdig. Ha i vann så det dekker grønnsakene såvidt, kok omtrent 10 min. Oppi med fisken, la det trekke til fisken er ferdig (ikke koke, da løser fisken seg opp). Noen ganger har jeg oppi en boks tomater og tomatpure, da må tomatene erstatte vann, ellers blir det altfor mye vann og for tynn "saus".

Håper dette er fire overkommelige middager, det er i alle fall overkommelig for meg. Jeg pleier sjelden holde på i mer enn 30 min med en middag. Men dette er retter jeg har trening i å lage også. Angående Mims menyer så virker det lurt å lære seg rettene hennes ved å lage en i uka. Velge en dag da man har muligheten til å bruke litt mer tid, lage middagen litt seinere enn vanlig på en fredag. Selv har jeg mange ganger tenkt på å lage den kyllingsuppa hennes, men ikke kommet så langt som til å gjøre det. Kanskje det skal være oppgaven for fredagsmiddagen til uka siden jeg bare kom på fire retter.


#8

Carpe Diem sa for siden:

Jeg har også planlagt å skrive ukemenyer fremover :jupp:
Følger derfor med på denne tråden for inspirasjon. Skal legge inn mine egne menyer når jeg får skrevet dem.... :riktig:


#9

Chanett sa for siden:

Ei uke kan ofte se ut slik hos oss:

mandag: Fiskekaker, poteter (som er skrelt kvelden før og er klare til å sette på), gulrøtter, blomkål, brokkoli og sopp, løk og squashstuing. 30 min

tirsdag: lasagne eller annen form som er laget dagen før og er klar for steikeovnen. Mens den står i ovnen spiser vi grønnsaker og gjør lekser. ca 35 min

onsdag: pølsegryte eller spagetti og kjøttdeig. max 30 min

torsdag: kokt eller ovnsbakt fisk med poteter (gjerne skrelt dagen før), gulrøtter, broccoli og blomkål. 30 min

fredag: Fullkornswraps med kylling/kyllingkjøttdeig/karbonadedeig/lammekjøtt.
masse gode grønnskaer, dressinger og oster alt etter om vi velger taco, gresk, sursøt etc. Lar ungene dele opp grønnskaene mens jeg steiker kjøttet. 30 min

lørdag: Et eller annet til oss voksne (ungene får grøt og god kvelds), ofte svinefilet med asparges eller wok.

søndag: Ofte fisk eller kjøttmiddag. Alt etter hva som er i fryseren. i morgen blir det røykefisk med hvit saus og gode grønnsaker.

Vi lager sauser etc fra bunnen av og det er regnet inn i tida som står oppgitt. Jeg har selvsagt flere forslag, men tok utgangspunkt i ei ca uke.


#10

Snippa sa for siden:

Her er ukesmenyene vi hadde før jula:
Mandag: Torsk med poteter og gulrøtter
Tirsdag: Karbonader med ris og salat
Onsdag: Spaghetti Bolognese
Torsdag: Kyllingsuppe og pannekaker
Fredag: Fiskepudding med poteter og gulrøtter
Lørdag: Lasagne med salat og brød
Søndag: pinnekjøtt med kålrabistappe

Mandag: Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter
Tirsdag: Tomatsuppe og pannekaker
Onsdag: Tortellini med salat og rundstykker
Torsdag: Gryterett med svinefilet og ris
Fredag: Julepølse, kjøttkaker, rødkål, surkål, potet
Lørdag: hjemmelaget pizza
Søndag: wok med kylling og grønnsaker, ris


#11

Bokormen sa for siden:

Vi tar ofte middagen før snuppa skal legge seg, da har vi god til til å kose oss litt sammen først, og så lage ordentlig mat. Da blir det gjerne en bolle med havregryn og melk eller noe da vi kommer hjem.

Ellers er det jo greit å bestemme at man skal ha fisk en dag, kylling en dag, wok en dag osv, suppe og rundstykker en dag osv, og planlegge ut i fra dette. :nikker:


#12

apan sa for siden:

Mims ukemenyer er litt for avanserte for meg også selv om det ser supergodt ut. En typisk ukemeny hos oss kan være som følger:
Mandag - Teryakimarinert laksefilet med ris og broccoli
Tirsdag - Spaghetti med kjøttsaus
Onsdag - Torsk, gulrøtter, poteter
Torsdag - Pasta med saus lagd av frossen spinat og skinkeboks
Fredag - Karbonader, grønnsaker, poteter
Lørdag - Fajitas
Søndag - Fiskekakewok


#13

Mei sa for siden:

På oppfordring, her er denne månedens meny:
(Onsdager er eneste dagen mannen alltid jobber dag og vi garantert har felles middag. Derfor er det dagen for SØRPRAIS. Da bytter vi på å lage mat til den andre, som vi spiser etter ztjerna har lagt seg).

  1. Rondane viltgrytepai

  2. Krydrete kjøttboller med ris og salat

  3. Fiskepinner og pasta (yepp, her jobber mannen kveld og jeg kjører ztjernas favorittmiddag)

  4. Laks i folie med grønnsaker og potet

  5. Hjemmelaget pytt i panne

  6. Grøt på formiddagen. Hjemmelaget pizza til kveldskos.

  7. Rester av pinnekjøtt og kålrabistappe, med potet.

  8. Kylling Tikka Masala, ris og salat.

  9. Wok med rester av steik.

  10. Sørprais

  11. Fiskegrateng, potet og råkost

  12. Spaghettiform med salat og hvitløksbrød

  13. Grøt på formiddagen. Lasagne til kveldskos.

  14. Svinekoteletter, potetform, grønnsaker og saus.

  15. Kylling Tandoori, ris og salat

  16. Kyllingwok

  17. Sørprais

  18. Torsk i folie med grønnsaker og potet

  19. Fiskekaker og pasta (nok en kveldsvakt-safing fra min side)

  20. Grøt på formiddagen. Pizza til kveldskos.

  21. Kyllingfileter fylt med pesto og fetaost, båtpoteter og salat.

  22. Kyllingfilet med diverse (mannen har en plan. Jeg aner ikke hva)

  23. Pannekaker (Kveldsvakt igjen :flau: )

  24. Sørprais.

  25. Fisk og grønnsaker i folie.

  26. Grøt på formiddagen. Hjemmelaget hamburger til kveldskos.

  27. Noe som inkluderer Mims rotkaker som tilbehør.

  28. Sørprais.


#14

Señora sa for siden:

Zol: Da lurer jeg fælt på hva Sørprais er :knegg:


#15

Mei sa for siden:

Annenhver uke vet jeg. Annenhver uke vet jeg ikke. For å si det sånn: Det er min tur å lage Sørprais på kommende onsdag - inkludert dessert - og jeg har ikke peiling på hva jeg skal lage. Men som oftest er det litt mer komplisert enn fiskeboller. Og gjerne noe nytt vi ikke har smakt før. Mannen er flinkere til å finne tøffe oppskrifter enn meg.



#17

MokkMokk sa for siden:

Ungene mine er kjempesære på grønnsaker (dessverre!), så å gi dem det som venteknask når de er skrubbsultne tror jeg blir full skjærings. :rolleyes:


#18

Søster sa for siden:

Sånn trenger vi! Hvor fikk du kjøpt det?


#19

tinkadott sa for siden:

zol: slik plan kunn ejeg og tenkt meg ja!


#20

Huldra sa for siden:

Hvor får man kjøpt Fullkornswraps? Hvordan ser de ut?


#21

Huldra sa for siden:

Vi har i perioder vært kjempeflinke med ukeplaner og middager fra bunnen av etter å ha fulgt mims oppskrifter på NM. Hurra for Mim!

Nå pusser vi opp og det blir litt så-som-så med maten også. Men prøver så godt jeg kan.

Her er lista jeg for forrige uke og denne uka:

Tirsdag: fiskeboller i hvit saus med spinat, poteter og raspa gulrot, kålrot og eple
Onsdag: Suppelapskaus med biffkjøtt og naanbrød ved siden av
Torsdag: Fisk i form med potet og salat
Fredag: Thai-kyllingsuppe med naanbrød

Lørdag: Pølsepizza og salat
Søndag: Steinbit i form med grønnsaker og potet
Mandag: Pannekaker og ertesuppe
Tirsdag: Fiskepinner, poteter, rømmer og raspa gulrot, kålrot og eple
Onsdag: Ovnsstekt kyllingfilet, hjemmelaga pomfri og kokte grønnsaker
Torsdag: Stekt sei, wokgrønnsaker, ris, sweet chilli saus
Fredag: Mulig omelett med rester
[size=3][/size]
Uka etter planlegges på torsdag tenker jeg, og så handler vi inn enten den kvelden eller på fredag, alt ettersom hvem som har fri og tid. Jeg elsker å handle i butikkene når det er lite folk, så enten i ni-ti tiden på kvelden eller fra de åpner om morran.
[size=3][/size]
Mannen jobber også turnus og derfor må vi tenke oss godt om når det passer å lage mer kompliserte middager som tar tid og når vi må ta enkle varianter. Siden vi så ofte har middag fra bunnen av så bryr jeg meg ikke de få gangene vi har pose-suppe eller annet. Fra sommeren av kommer jeg også til å jobbe turnus og da tror jeg dette kommer til å bli en utfordring for oss.


#22

GinaK sa for siden:

.. og da spør jeg; spiser barna alle disse middagene dere lager?

Mine barn spiser det meste men vi har jo også endret matvanene til at maten passer for de små. Vi spiser alltid mat sammen her. Vi lager noen standardretter som alle liker.
Spiser enten poteter, pasta eller ris hver dag og også grønnsaker. Fiskemiddagene blir ikke så veldig spennende. Det er enten fiskeboller, fiskepudding eller fiskepinner. :rolleyes:
Det går ellers mye i kyllingfilet-retter og kjøttdeig-retter.
I helgene er det ofte hjemmelaget lasagne eller hjemmelaget pizza.

Ja, det blir kanskje kjedelig men vi er nå vant til det.
Har spurt mannen flere ganger om han synes vi skal finne på noe annet men han sier det er bra som det er. :p

Denne linken skal jeg følge med på så kanskje vi kan utvide middagsrettene litt...


#23

Blåbær sa for siden:

Her i huset har vi faste dager for ulike middager.

Mandag: kylling
Tirsdag: fisk
Onsdag: som regel suppe eller salat
Torsdag: kakedag (fiskekake, kjøttkake, pannekake eller pai)
Fredag: pizza
Lørdag: gryterett
Søndag: poteter, langkoke/steike middager

Forslag til meny kan da være:

Man: Kyllingwok
Tirs: Fiskepakker
Ons: tomatsuppe (bruker mim sin enkle oppskrift)
Torsdag: Pai med bacon og broccoli
Fredag: pizza med spekeskinke og ananas
Lørdag: Hjemmelaget biff stroganoff (superenkelt!)
Søndag: Honningmarinert kalkunfilet med appelsinsaus.

Man: Tikka masala (de har en supergod pose fra santa maria)
Tirs: Torskefilet med mangosalat og ris
Ons: Fiskesuppe
Tors: Kjøttboller, couscous og yoghurtsaus
Fre: Pizza med karbonadedeig, sopp og løk
Lør: Kalkunpølsegryte med slottspotet og salat
Søn: Ovnsbakt laks med hasselbakt potet og agurksalat

Man: Kyllingstrimler marinert i mango chutney, med ris og utvalgte favoritt gr.saker (cherrytomat, sukkererter, minimais, blomkål)
Tirs: Fiskegryte med rester av laks
Ons: Blomkål og broccolisuppe med bargetter
Tors: Fiskekaker, brun saus, potet og revet gulerot
Fre: Tortillapizza (bruk tortilla som bunn og la alle lage sine egne pizzaer)
Lør: Kyllingcurry-gryte
Søn: Kalkunbryst med waldorfsalat, saus og ris/potet

Man: Kylling i pitabrød
Tirs: Deilig fisk (fiskeform Mim har lagt ut oppskrift)
Ons: Thaisuppe med kylling og nudler (Mim sin oppskrift)
Tors: Kjøttkaker i brun saus med potet og gulerotstuing
Fre: Pizza med bacon, ananas og sopp, toppet med rucculasalat.
Lør: Taco
Søn: Marinert svinefilet med ris, soppstuing og salat

Gi en lyd hvis du vil ha oppskrifter. De fleste ligger her ute fra før.
Jeg bruker aldri lengre enn 30 min på middag i hverdagen.


#24

Storm sa for siden:

Man kan lage oversiktlige kalendere, èn for hvert familiemedlem, èn for middag osv. på google.com/calendar. Man kan printe ut om man vil.


#25

LilleT sa for siden:

Uke 1:
Mandag: Svinestek og hjemmelaget potetmos og kokte grønnsaker
Tirsdag: Fullkornpasta med stekte kjøttboller, tomatsaus og salat
Onsdag: Laks i terriyakisaus, ris og salat (opprinnelig Tinetoffs oppskrift, tror jeg)
Torsdag: Tomatsuppe med pasta og egg. Hjemmelagde rundstykker
Fredag: Tykk fiskesuppe (Grete Roede-oppskrift. 1 pose Bergensk fiskesuppe tilberedt med 4 dl. vann og 3 dl. skummet melk. Putt oppi 1 boks mais, to gulrøtter i skiver, 1/2 purre, 300 gram torsk og 2 ss lettrømme)
Lørdag: Risgrøt. Egnet varm kveldskos.
Søndag: Utgår fordi vi skal bort. ;)

Uke 2:
Mandag: Kyllingfilet i sursøt saus. Ris og salat.
Tirsdag: Gryterett med karbonadedeig. Kokte poteter og salat
Onsdag: Omelett med spekeskinke og laks. Salat og brød.
Torsdag: Fiskepudding i hvit saus, gulrøtter og poteter
Fredag: Restaurantbesøk. :D
Lørdag: Risgrøt. Egnet varm kveldskos
Søndag: Ikke bestemt ennå

Uke 3:
Mandag: Grønnsakssuppe av egnede grønnsaker. Brød
Tirsdag: Fullkornpasta med laks. Kokt brokkoli
Onsdag: Chili Con Carne med karbonadedeig
Torsdag: Pannekaker
Fedag: Wok med kyllingfilet og nudler
Lørdag: Risgrøt. Egnet varm kveldskos
Søndag: Ikke bestemt ennå

Ukeplanene våre for disse ukene bærer litt preg av at de er laget i hui og hast før vi hadde helt oversikt over hva som skulle skje de ulike dagene. De er ikke særlig spennende. Vanligvis tar vi utgangspunkt i uka vår med aktiviteter og gjøremål. Det er viktig å sortere ut de dagene man vet man kommer til å ha det mest travelt og plassererer middager det tar kort tid å tilberede der. I utgangspunktet forsøker vi å ha én dag med ris, én dag med pasta, minst én dag med poteter (vi er alt for dårlige til å spise poteter :flau: ), én dag med kylling, to dager med fisk, én dag med karbonadedeig, svinekjøtt e.l., én dag hvor grønnsaker spiller den største rollen osv. Vi har alltid grønnsaker i en eller annen form.

Vanligvis har de store gutta mine én ukedag de tilbereder middag på også. Da bestemmer de selv hva de skal lage, men de må ha planlagt retten på forhånd og sørget for at ingrediensene er i hus.


#26

Nessie sa for siden:

onsdag

Wok m/kylling:

  • en pose frosne wok grønnsaker
  • kyllingfilet i strimler
  • litt pasta
  • noen dæsjer med sursøt chili saus (flaske)

torsdag

Uer

  • stekt uerfilet (vender den i mel, salt og pepper først)
  • potet
  • lett bernaisesaus med noen reker i
  • grønnsaker

fredag

lasagne

lørdag

Sursøt gryte

  • 1 pk strimlet svinekjøtt (ca 400 g til 2 pers)

  • 2ss olje

  • salt, pepper

  • rød paprika

  • rød chili

  • sukkererter

  • 1 glass sursøt saus

  • en boks ananas i biter

  • serveres med ris

Søndag

skinkebiff

  • 4 skinkebiffer (4 porsjoner)
  • 1 squash
  • 1/2 glass soltørkede tomater
  • oliven (det dropper jeg)
  • hvitløk
  • salt, pepper og olje

Ha olje på al.folie. Legg på squash skiver. Legg oppå biffen, krydre.
Stek på 200grader i 25 min. Hvil i 5 min. Server med ris/pasta og salat.

mandag

kyllingsalat med pasta

  • kyllingfilet
  • pasta
  • rød løk
  • litt grønn salat
  • mais
  • litt nøtter/brødkrutonger
  • pose med dressing (blandet i olje)

Server med brød.

tirsdag

Pitapizza

  • pitabrød
  • skinke
  • pizzasaus
  • div grønnsaker
  • ost

onsdag

laksefilet

  • 4 laksefileter (sprøstekt)
  • poteter
  • brokkoli og gulrot
  • sursøt chilisaus

torsdag

gryte fra Indonesia

  • 500 g strimlet svin
  • 1 løk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 ss margarin
  • 1 pose sjysaus
  • 1 boks ananas i biter
  • 1 ss soyasaus

Stek kjøtt. Stek grønnsaker. Tilsett kjøtt og grønnsaker + ananas (uten lake) i den ferdigkokte sjysausen. La det småkoke litt. Smak til med soyasaus og ananaslake.

Server med pasta og salat.

Fredag

Kjøttboller med pasta

  • 1 pk kjøttdeig av svin
  • salt pepper
  • hvitløk
  • persille
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 egg
  • olje til steking

--> dette blandes og formes som små kjøttboller. Stek sammen med litt chili.

Kok pasta i buljong. Tilsett brokkoli de siste 3 min. Sil av vannet, tilsett sitronsaft, litt olje og nykvernet pepper. Skjær opp noen ringer chili og server sammen.

lørdag

Taco

  • den kan dere!

Søndag

Suppelapskaus

  • 300 g svinekjøtt (2 pers)
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 3 dl vann + 1 buljongterning
  • 1 pk frossen lapskausblanding
  • provencekrydder, salt og pepper

Fres hvitløk med olje. Tilsett vann og buljong. Kok opp. Ha i grønnsakene, kjøttet og grønnsakene og la det trekke. Smak til med krydder. Server med brød.

Mandag

Kylling i fajitas

  • grillet kylling

Marinade:

  • hvitløk
  • salt
  • limesaft
  • kummin

Tomatsalsa:

  • 8 tomater
  • løk
  • chili
  • limesaft

Grønnsaksblanding:

  • løk
  • hvitløk
  • paprika

Tirsdag

Laksefilet


#27

Filifjonka sa for siden:

Vi har alltid felles middag med barn og voksne, og jeg har aldri laget spesielle "barnemiddager". Jeg kunne aldri tenke meg å leve på pasta og pølser og pannekaker hver eneste dag, fordi det er det ungene "vil ha". Det tror jeg rett og slett er veldig mye hva man gjør det til. Hvis man tar utgangspunkt i at barn alltid må ha noe annet enn det man spiser selv, og lager noe eget til dem, så er det jo ikke rart at de forventer det.

Jeg vil si vi har veldig varierte middager. Om ikke minstemann liker absolutt alt tilbehøret eller alt som står på bordet, så er det alltid noe han kan spise, og han spiser det aller meste.
Han liker ikke poteter, men jeg lager ikke pasta eller ris til ham av den grunn, de dagene vi har poteter til middagen. Da spiser han kjøtt/fisk og grønnsaker.

Om jeg en sjelden gang lager noe som er så sterkt at det blir for sterkt for ham, så tar jeg av litt før jeg tilsetter det siste av krydder/chili.

Min erfaring er at barn liker mye mer fisk enn fiskepinner og pudding. Ren fisk går ned på høykant her ihvertfall. Foliepakker er en genial tilberedningsmetode for fisk.


#28

Mei sa for siden:

På en bokhandel. Tror det var den på Ski storsenter? Nordli? Tanum? Syns den er koseligere enn google sin :flau:

Den har fem kolonner (meg, mannen, ztjerna, alle og middag) og et bilde som passer "måneden" nederst. Burde være en smal sak å lage
selv egentlig.

Ztjerna spiser forøvrig ikke alle middagene vi lager men etter råd her inne fra har vi bestemt oss for å tenke "han skal bo her noen år, da bør han bli vant til maten". De spiser også i barnehagen en time før vi har middag, også er det kvelds to timer etter det - så om han ikke spiser noe særlig av middagen sulter han ikke ihjel ;)


#29

Chanett sa for siden:

Jeg får bare tak idem på Ica Maxi. De er helt like vanlige wraps, bare grovere. Fra Santa Maria.

De spiser deler av måltdene. En av dem liker kanskje ikke så godt en grønnsak etc. Vi lager mat som ikke er så mye blandet i utgangspunktet slik at vi kan blande sammen det vi liker på tallerken.

Lørdag har vi kun voksenmiddag og da lager vi ting vi vet at ungene ikke er så glade i.


#30

Mandarin sa for siden:

Mandag: Laks i folie
Tirsdag: Fullkornspasta og karbonadedeig
Onsdag:Torsk i folie
Torsdag: Fiskekaker i brun saus
Fredag:Tomatsuppe
Lørdag:
Søndag: Skinkebiff i form

Vår ukemeny denne uken.
Lørdagen er tar vi da.


#31

Kaprifol sa for siden:

Datteren min spiser heldigvis det meste. Hos oss er det nok meg som liker fiskepinner best, mens snuppa på 3 alltid har likt ren fisk veldig godt. Det går ned på høykant.

Det er selvsagt opp og ned hvor mye hun spiser av alle ingrediensene, men stort sett enten alle eller alle unntatt en ting. Noen ganger vil hun ikke ha brokkoli, og da bare dropper hun det og tar mer gulrot i stedet for eksempel.

Godt poeng at de skal jo bo her noen år disse barna. Eneste tilpasning vi gjør er å droppe supermasse chili og sterkt krydder, resultatet er at hun liker faktisk relativt sterk mat og mye hvitløk nå som hun er litt større. Som ettåring ville hun ikke ha slikt, og vi tok av kjøtt/fisk før vi pøste på med krydder.


#32

Myrsnipa sa for siden:

Mye bra her. Uka mi skal planlegges i kveld. Mannen er i permisjon og skal jammen få handle i morgen. :knegg:


#33

Hyacinth sa for siden:

Det har vi også. Det går an å fortsette med det selv om ungene blir større, altså? Våre er snart 3 og 5 og legger seg før vi spiser i helgene. Hvordan gjør dere det rent praktisk når ungene er såpass store og gjerne legger seg sent?

Forøvrig signerer jeg Maxi. Vi lager samme mat til alle og den maten vi ellers ville ha laget. Kunne ikke falle meg inn å forandre kostholdet til det verre med barn i huset. Tvert i mot ble jeg enda mer opptatt av sunn mat etter jeg fikk barn og her serveres all slags mat. Jeg må dog innrømme at vi kanskje spiser mer salat i helgene enn i ukedagene. Ungene er ikke like glade i dette som annen mat, men vi er velsignet med utrolig lite kresne barn. Min eldste spiser absolutt alt.


#34

Chanett sa for siden:

Vi har fredag som familiekveld med god mat, litt kos og tvkveld (ungene er i seng til klokka ni). Lørdagen spiser vi ca klokka åtte og da har ungene lagt seg/trukket seg tilbake på rommet. Hvor lenge vi kan ha det slik, vet vi ikke, men vi nyter voksenkvelden så lenge vi kan.


#35

Hyacinth sa for siden:

Håper vi også kan få det til såpass lenge. Foreløpig legger ungene seg rundt sju og vi spiser like etterpå. Ofte ligger eldstemann og roper om at vi må spare noe mat til henne, matvrak som hun er.


#36

Carpe Diem sa for siden:

Denne uken ser menyen slik ut:
-Stekt steinbit m/ ris, gulerøtter, brokkoli og hollandaise

  • Wok med svinekjøtt. (brokkolibuketter,løkbåter,gulrotskiver,vannkastanjer og paprika.Fiskesaus, soyasaus,vann og maisenna)
  • Hjemmelagde spare-ribs, med salat, båtpoteter og bernaisesaus
    -Tomatsuppe med egg og rundstykker
    -Pitabrød med gresk-inspirert salat,tatziki. Kjøtt i strimler med gresk krydder.
    -Kyllingfilet stekt i foliepakke.(m/poterer og div grønnsaker)
    -Stekt entrecote med franske gr.saker,bakt potet og en eller annen saus....

(Har opprydding i en full fryser. En stor, nesten fettfri familieribbe danner basis for tre av ukens middager :jupp: )


#37

Snippa sa for siden:

Denne uka:
Mandag: fiskegrateng med gulrøtter og poteter
Tirsdag: wok med grønnsaker, kyllingfilet og ris
Onsdag: grønnsakssuppe og pannekaker
Torsdag: pastaform (med penne, karbonadedeig, bolognesesaus, creme fraiche og ost)
Fredag: wok med grønnsaker, laks, torsk, scampi og ris
Lørdag: taco
Søndag: Karbonader med kålstuing, poteter, saus og tyttebær


#38

Søster sa for siden:

UKE 2
Mandag: Kalkunbrystfilet, broccoli, poteter
Tirsdag: Seibiff med løk a la skolekjøkkenet, men med ris og mais+erter
Onsdag: Pai med potetmosbunn, spinat, broccoli, fetaost og rester: potet, skinke, salamihakk, div ost
Torsdag: Pimpet tomatsuppe, kokte egg, cashewnøtter, rundstykker.
Fredag: Pitabrød med mex-kylling og tomat-avocado-løksalat
Lørdag: Omelett til lunsj, med rester fra fredsagsmiddag. Middag: spørre om søte svigerinne vil lage noe mens vi er på barnehagefest.
Søndag: Biloavafler eller pannekaker til lunsj. Middag: Kanskje biff, eller se hva som er igjen.


#39

tink sa for siden:

Vi fikk denne i fjor av Svigermor, for hun lagde så deilig mat da hun jobbet litt med kostholdet.

Har laget mange gode middager derfra, men nå prøver vi å følge ukemenyene. Det er virkelig god mat som metter altså. :riktig:

Også er det litt lettvint at det er lagt opp 8 ukemenyer, med oppskrifter - sånn at vi kommer godt i gang med ukehandlingen.


#40

Fara sa for siden:

Her er ukens meny:

Mandag: Pastagryte med bacon med salat
Tirsdag: Karbonader med potetmos og grønnsaker
Onsdag: Fiskeboller i hvit saus med potet og gulrot
Torsdag: Kylling wok
Fredag: Kjøttdeig og pasta
Lørdag: Pizzasnurrer
Søndag: Koteletter med potet og grønnsaker

Mannen er på jobb så da blir det ofte litt mer lettvinte middager enn når han er hjemme.


#41

Jinx sa for siden:

En typisk uke:

  • Man: Fersk pasta med tomatsaus og salat
  • Tirs: Fiskepudding og reker i hvitsaus i terteskjell
  • Ons: Medisterkaker med poteter og makaronistuing
  • Tors: Kyllingwok med ris/nudler
  • Fre: Taco
  • Lør: Hjemmelagd pizza
  • Søn: Svin med gratinerte poteter og dessert til slutt:jupp:

#42

Nessie sa for siden:

Må si at denne var særdeles god :D Første gang jeg prøver, og anbefales!

Kjøttboller med pasta
- 1 pk kjøttdeig av svin

  • salt pepper
  • hvitløk
  • persille
  • 2 ts revet sitronskall
  • 1 egg
  • olje til steking

--> dette blandes og formes som små kjøttboller. Stek sammen med litt chili.

Kok pasta i buljong. Tilsett brokkoli de siste 3 min. Sil av vannet, tilsett sitronsaft, litt olje og nykvernet pepper. Skjær opp noen ringer chili og server sammen.

Og denne var vel overraskelsen på menyen min, aldri prøvd sånn poselapskaus før, men jammen var dette godt, raskt og enkelt! :jupp:

Suppelapskaus
- 300 g svinekjøtt (2 pers)

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olje
  • 3 dl vann + 1 buljongterning
  • 1 pk frossen lapskausblanding
  • provencekrydder, salt og pepper

Fres hvitløk med olje. Tilsett vann og buljong. Kok opp. Ha i grønnsakene, kjøttet og grønnsakene og la det trekke. Smak til med krydder. Server med brød.


#43

Camomilla sa for siden:

Bare abbonerer litt på denne jeg.....


#44

Ru sa for siden:

En ukemeny i Hundremeterskogen kan se f.eks. slik ut:
Mandag: Suppe, tomatsuppe/lapskaus el.
Tirsdag: Wok
Onsdag: Fisk av et eller annet slag
Torsdag: Spaghetti & karbonadedeig
Fredag: Taco
Lørdag: Bakt potet m/tilbehør
Søndag: Lasagne


#45

Vimsen sa for siden:

Ingen honning i hundremeterskogen? :skuffet:


#46

Ru sa for siden:

:niks:
Ikke denne uken. Men vi har i kjøkkenskapet!


#47

Vimsen sa for siden:

Bra! Honnig må man ha i en slik skog. :hyper:


#48

Skytte sa for siden:

Jeg hadde en periode i fjor sommer hvor jeg var flink til å sette opp middagsplaner. Jeg satte de opp søndag kveld og skrev handleliste samtidig. Planene mine er preget av at jeg på det tidspunktet gikk på Grete Roede-opplegg.

Legger ved en fil med de middagsplanene vi hadde den gang. Lurer på om jeg ikke skal prøve bruke en av disse kommende uke.

Ligger ingen oppskrifter der, men jeg skrev opp henvisning til hvor oppskriftene befant seg, slik at både jeg og mannen lett kunne sette i gang (det ble vel mest meg siden jeg var i permisjon da....)



#50

tink sa for siden:

Har fått spørsmål om forfatter på denne boka:

8 uker til et lettere liv av Laila Hægh og Hanne Skullerud.

Kan tilføye, etter noen uker at vi ikke lenger følger ukemenyene særlig slavisk. Da vi ofte har det litt for travelt til å følge absoklutt alle forslagene. Men etter et par "strenge" uker har vi blitt flinkere til å planlegge, og ikke minst har vi blitt flinkere til å ta grønnsaksdelen helt naturlig. Vi slanker oss altså ikke, synes bare det er masse god og sunn mat i denne boka.



#52

Mamarazzi sa for siden:

Ukens middager:

Mandag: Fiskeboller i hvit saus m/skinkestrimer og løk + poteter / reven gulrot

Tirsdag: Lys lapskaus fra boks (lat), gullsprø og tyttebærsyltetøy

Onsdag: Fullkornsspaghetti med laks - carbonarasaus - broccoli/erter

Torsdag: Pita-pizza med ost, skinke, sjampinjong, tomatsaus

Fredag: Roastbeef med remulade, pommes frites, salat, løk (vesla spiser ravioli e.l. til BarneTV på fredager, mens mannen og jeg venter med middag til hun har lagt seg) :blunke:

Lørdag: Ostebord!

Søndag: Omelett m/masse fyll + grov baguette / salat


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.