Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Frysing av hjemmelaget fiskegrateng?

#1

Skilpadda sa for siden:

Jeg er veldig glad i fiskegrateng, men det tar så lang tid å lage, så det er litt håpløst på hverdager. Derimot burde det jo ikke være så mye ekstra arbeid å lage dobbel porsjon, så det tenkte jeg at jeg skulle gjøre i dag.

Så da lurer jeg på hva som er den beste måten å gjøre det på - bør den ekstra gratengen stekes før den fryses, eller er det best å fryse den rå og steke den den dagen vi skal spise den? Jeg kan tenke meg at det kanskje går litt raskere å tilberede den dersom den er stekt fra før, men samtidig så må den vel uansett stå ganske lenge i ovnen for å bli gjennomvarm, så hvis den blir bedre om den er frosset rå (og tatt opp fra fryseren kvelden før, kanskje?), så vil jeg nok heller gjøre det.


#2

Filifjonka sa for siden:

Det er mange år siden jeg lagde fiskegrateng og frøs ned, men jeg mener å huske at jeg frøs dem ned ustekt. De man kjøper er jo ikke stekt, tror kanskje at de kan bli litt tørre hvis de er stekt på forhånd?


#3

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg pleier å lage mange posjoner fiskegrateng om gangen jeg, ikke noe verrre enn å lage en posjon synes jeg. (:kjærringemne: ) Jeg koker saus og makaroni, steker bacon, koker fisken og gulrøttene, blander alt sammen i forma med egg og krydder, strør kavring over, legger folie over og fyller fryseren.

Jeg PRØVER å huske å ta den opp av fryseren kvelden i forveien, men det er ikke alltid jeg husker det, og da tar det fort 45 minutter å steike den. Hvis den steikes fra tint form, tar det ca 20 minutter i ovnen tror jeg..


#4

Skilpadda sa for siden:

Hva slags form fryser du det i? Har du sånne engangsformer av aluminium, eller bruker du ildfaste former?

Da må du lage mye mindre gratenger enn jeg gjør. :) Min tar det minst 45 minutter å steke når jeg lager og steker den på samme dag, men jeg pleier å lage den i en høy, rund "suffleform". Hvis jeg hadde laget dem i samme typen form som de ferdigkjøpte kommer i, ville det jo tatt mye kortere tid. Kanskje jeg skulle investere i noen slike.


#5

Huldra sa for siden:

Jeg har laga det et par ganger, men aldri frosset det ned.

Finnes det sånne aluminiums-former å ha de i? Det visste jeg ikke. Hvor får man kjøpt dette?


#6

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg bruker engangs aluminiumsformer ja. Kjøpte sist på europris tror jeg det var. De finnes i ulike størrelser, men ligner brødformer i utforming. Enkle å stable er de også, så de tar ikke så stor plass i fryseren heller. :liten plass:

De beste formene er de med tilpasset plastlokk, men en forvirret og halvsenil ingrid-lille-mann skulle sette på maten en gang og satte bare formen rett inn i ovnen med lokket på. Derfor har jeg gjort det til en vane å heller dekke det med folie over, og den klarer ha på mystisk vis stort sett å ta av..


#7

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har frosset både stekt og ikke stekt og er fornøyd med begge deler. Samme med lasagne. Jeg har ikke rotet meg til å kjøpe sånne kjekke aluminimumsformer, men har frosset ned i ildfaste former.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.