Jeg er veldig glad i fiskegrateng, men det tar så lang tid å lage, så det er litt håpløst på hverdager. Derimot burde det jo ikke være så mye ekstra arbeid å lage dobbel porsjon, så det tenkte jeg at jeg skulle gjøre i dag.
Så da lurer jeg på hva som er den beste måten å gjøre det på - bør den ekstra gratengen stekes før den fryses, eller er det best å fryse den rå og steke den den dagen vi skal spise den? Jeg kan tenke meg at det kanskje går litt raskere å tilberede den dersom den er stekt fra før, men samtidig så må den vel uansett stå ganske lenge i ovnen for å bli gjennomvarm, så hvis den blir bedre om den er frosset rå (og tatt opp fra fryseren kvelden før, kanskje?), så vil jeg nok heller gjøre det.
Det er mange år siden jeg lagde fiskegrateng og frøs ned, men jeg mener å huske at jeg frøs dem ned ustekt. De man kjøper er jo ikke stekt, tror kanskje at de kan bli litt tørre hvis de er stekt på forhånd?
Jeg pleier å lage mange posjoner fiskegrateng om gangen jeg, ikke noe verrre enn å lage en posjon synes jeg. (:kjærringemne: ) Jeg koker saus og makaroni, steker bacon, koker fisken og gulrøttene, blander alt sammen i forma med egg og krydder, strør kavring over, legger folie over og fyller fryseren.
Jeg PRØVER å huske å ta den opp av fryseren kvelden i forveien, men det er ikke alltid jeg husker det, og da tar det fort 45 minutter å steike den. Hvis den steikes fra tint form, tar det ca 20 minutter i ovnen tror jeg..
Hva slags form fryser du det i? Har du sånne engangsformer av aluminium, eller bruker du ildfaste former?
Da må du lage mye mindre gratenger enn jeg gjør. :) Min tar det minst 45 minutter å steke når jeg lager og steker den på samme dag, men jeg pleier å lage den i en høy, rund "suffleform". Hvis jeg hadde laget dem i samme typen form som de ferdigkjøpte kommer i, ville det jo tatt mye kortere tid. Kanskje jeg skulle investere i noen slike.
Jeg bruker engangs aluminiumsformer ja. Kjøpte sist på europris tror jeg det var. De finnes i ulike størrelser, men ligner brødformer i utforming. Enkle å stable er de også, så de tar ikke så stor plass i fryseren heller. :liten plass:
De beste formene er de med tilpasset plastlokk, men en forvirret og halvsenil ingrid-lille-mann skulle sette på maten en gang og satte bare formen rett inn i ovnen med lokket på. Derfor har jeg gjort det til en vane å heller dekke det med folie over, og den klarer ha på mystisk vis stort sett å ta av..
Jeg har frosset både stekt og ikke stekt og er fornøyd med begge deler. Samme med lasagne. Jeg har ikke rotet meg til å kjøpe sånne kjekke aluminimumsformer, men har frosset ned i ildfaste former.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.