Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva skal jeg servere i morgen?

#1

Pelen sa for siden:

Jeg er litt tom for matinspirasjon akkurat nå.

Jeg trenger en tre-rettersmeny til i morgen.

  • Maten skal ikke ta alt for lang tid å gjøre
  • Ikke grillmat
  • Ikke meksikansk mat (da gjestene er fra Mexico)
  • Ikke sammenblandet mat, dvs jeg som spiser lavkarbo skal kunne la være å spise ting med pasta, poteter, ris eller for mye mel
  • Det skal være godt!

Noen forslag?


#2

Filifjonka sa for siden:

Ikke norsk taco-kit da altså? :humre: Glitters parmesankylling er alltid god, og du kan jo servere den med masse grønn salat og potetbåter (og la være å spise potetbåtene).


#3

Palmen sa for siden:

Forrett: bruschetta
Hovedrett: kylling med spekeskinke, en god salat og noe tilbehør
Dessert: frukt & is/krem/nøtter


#4

Slettet bruker sa for siden:

Røkelaks rullet sammen med litt remoulade og sennep i en lefse. Du kan ha littebitt hvitløk i remouladen også. Og en kvist dill inni hvis du vil. Del lefsen i to med et skrått snitt, legg rullene pent med 1/2 kokt egg i midten.

Kyllingfilet med ost inni og sprøstekt bacon oppå med salat.

Bær og krem.


#5

Vito sa for siden:

Sikler over smilefjes sitt forslag

Ellers kan jeg foreslå varme brownies med vaniljeis og en dæsj lune skogsbær på toppen til dessert!


#6

iben sa for siden:

Og dette begynner du å tenke på nå??? Hadde vært planlagt nesten ei uke før hvis det hadde vært meg :)
Forretter: Tortillalefse med spekeskinke og snøfrisk. Asparges med spekeskinke.
Hovedrett: Biff av svin eller lignende.
Dessert: Sjokolademousse med bær.


#7

Mikkeline sa for siden:

Forrett:

Melon og spekeskinke

Forslag til hovedrett:

Kyllinggryte

2 stk løk
2 stk hvitløk
2 cm ingefær, skrelt
2 ts karri
2 ts cayennepepper
2 ts kumin
1 bk kokosmelk
1 kylling, i seks biter
3 stk tomatbokser
100 g cashewnøtter
4 ss yoghurt naturell
4 ss frisk koriander
4 ss smør, til steking
Skjær to løk i skiver, hakk hvitløk og ingefær. Stek løk, hvitløk og ingefær i fem minutter på middels varme. Pass på å ikke svi hvitløken.
Ha på karri, cayennepepper og kumin og stek videre i to minutter. Ha i kyllingbitene og vend dem godt rundt. Ha i tomater og kokosmelk. La det koke i 40 minutter.
Ha i cashewnøtter, yoghurt, server med ris og ha på litt frisk koriander.

Jeg pleier å doble kyllingmengden og servere med Nan brød.

Dessert:
Is med lune bær

Alt dette lager seg nesten helt selv, og bortsett fra koketiden tar det ikke mye tid.


#8

Kaktus sa for siden:

Forrett: Honningmelon og spekeskinke
Hovedrett: Glitters parmesankylling med stekte poteter og grønn salat ved siden av
Dessert: Tiramisu


#9

Pelen sa for siden:

Jeg liker å ta slike ting på sparket, jeg skal jo ikke handle for senere i dag (kl er bare litt etter 13 her) eller i morgen, uansett. ;) Vi inviterte dem i går. Det trenger ikke å være så høytidlig, bare litt god mat rundt et middagsbord med mye prat. Eventuelt så hopper jeg over forrett, men jeg er egentlig veldig glad i forrett så jeg har lyst på det. Avokado med creme fraiche, rødløk og rogn (små) var lenge lenge siden jeg serverte.

Tusen takk for tips så langt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.