Nelly sa for siden:
Vi har et tre full av plommer. Tenkte å lage plommelikør, vet det er enkelt men hvordan gjør jeg det?? Noen som har en idiotsikker forklaring?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Nelly sa for siden:
Vi har et tre full av plommer. Tenkte å lage plommelikør, vet det er enkelt men hvordan gjør jeg det?? Noen som har en idiotsikker forklaring?
Magica sa for siden:
Norgesglass (tett) - fyll først med plommer helt fullt, så med sukker, helt fullt, så med sprit, helt fullt. Snues en gang innimellom og kan stå til jul. :)
Gjerne 60 % sprit.
Hjertensfryd sa for siden:
Lagde i fjor. Innmari godt og den blir berre betre og betre. Meiner me lot den stå i 6 veker før me tok likøren for seg og plommen for seg. Blei godt syltetøy utav dei plommene :sparke:
Nelly sa for siden:
Takk takk :) Kan plommer fryses? Hva annet gjør dere med plommene, de som ikke spises opp da:)
Susse sa for siden:
Jeg hermetiserer i sukkerlake, halve plommer uten stein. Nydelig med iskrem. :jupp: Naboen får plommer av meg og lager syltetøy, jeg synes ikke det er så storveis, men hun elsker det.
Plommepai er knallgodt !
Jeg deler også villig vekk med naboer, barnehage, venner og alle som vil ha.
United sa for siden:
Har lest man ikke skal bruke mer enn 40 % sprit når det er stener i, fordi spriten kan gjøre at det kommer bitterstoffer fra stenene. Mulig det ikke gjelder plommer.
Ole Brumm sa for siden:
Jeg skal jammen meg teste plommelikør!
Ellers slår jeg et slag for plommepai. :nam:
Obelix sa for siden:
Del plommene og ta ut steinen først.
Fyll rene store ( 1 liter) Norges glass med Plommer, fyll på med sukker, deretter sprit ( 60 %). Bruker du 40 % må den nok stå lenger enn til Jul for at det skal bli noe sus over den.
Jeg tror jeg snudde mine glass når plommene hadde sunket helt ned.
Nelly sa for siden:
Drar opp denne igjen kun for å si at likøren ble himmelsk nydelig :nam:. Farlig god, farlig god. :rairai:Anbefaler virkelig de som har muligheten til å lage, når høsten er her igjen!!! Jeg har mer plommer i frysa så skal lage mer nå i jula.
veobra sa for siden:
Jeg gleder meg til neste plommehøst. :vilha:
Hvordan brukter du plommene?
Nelly sa for siden:
Plommene blir kastet eller mannen smakte, sterke saker...
veobra sa for siden:
Sterk plommesmak? Jeg har bare laget kirsebærlikør og da er bærene nydelige på is.
Ole Brumm sa for siden:
Jeg tenkte å bruke plommene på is, men aner ikke, har ikke lagd dette før. Jeg har ikke smakt på vår ennå, tenkte å prøve den på julaften.
Nelly sa for siden:
Tja vet ikke helt var gubben som smakte på de. Ble vist helt tørr i munn når han kom inn til stein. Så var kanskje ikke det at den var sterk? Hum nå er de iallefall i søpla...
Spoon sa for siden:
Drar opp denne igjen, er det veldig viktig med 60% sprit? Vi har en liter med 40% vodka stående i kjelleren, og den blir aldri drukket for å si det sånn. 60% vodka er jo dyrt!
Nextlife sa for siden:
Det funker helt fint å bruke 40 %, men likøren blir selvølgelig ikke så sterk som med 60 %.
Jeg gjør som beskrevet over, fyll glasset med halve, stenfrie plommer, fyll på sukker og fyll opp med sprit.
Jeg pleier å legge i noen anisstjerner, vaniljestang og kanelstang også for en litt krydret smak.
Jeg tar også noen stener som jeg knuser og legger i litt sprit (kanskje 10-15 stener og 1 dl sprit). Denne ekstrakten kan brukse som smakstilsetning til den ferdige likøren. Det gir en litt mandel-aktig smak.
Spoon sa for siden:
Takk for svar! Da må denne testes i helga, må bare skaffe gode glass først :)
Mjau sa for siden:
Plommelikør var lurt, Spoon! Det skal jeg jammen lage!
vixen sa for siden:
Me too ser jeg!
gullet sa for siden:
Du går på polet og kjøper 60 %, vodka er ferdig brennevin.
C.D sa for siden:
Jeg lagde plommelikør etter denne oppskriften i fjor og den ble bare alldeles nydelig. Nå har knerten og jeg plukket masse plommer og da skal jeg lage ny porsjon. Lukten død og fordervels når jeg åpnet flasken med en gang, men når den fikk luftet seg litt ble den knallgod.
Nextlife sa for siden:
Så bra. :)
Her blir det ikke plommelikør med plommer fra svigers hage i år, de har fått plommepung. :leppe:
Bomull sa for siden:
Plommepung?
Jeg elsker plommer, må gå på slang hos kollega igjen og prøve meg på et par glass likør ja!
Nextlife sa for siden:
Plommepung er en sykdom som gjør at det nesten ikke blir plommer, og de stakkarene som kommer er misdannet og innskrumpet.
C.D sa for siden:
Plommepung, altså. Rare greier!
Her er det ikke antydning til noe pung iallefall :)
Er det et forbigående fenomen eller?
Nextlife sa for siden:
Nei, man må visst i gang med masse sprøyting og jegvetikkehva for å prøve å bli kvitt det, og det orker de ikke, så treet skal visst sages ned.
Jeg skal kjøpe meg plommetre selv, tenker jeg. :nemlig:
Daisy sa for siden:
Denne tråden så jeg litt for sent. Min mor har laget syltetøy av alle plommene vi hadde til overs. Hadde utrolig mange i år! Det skjer annethvert år. Flere som har det sånn?
C.D sa for siden:
Vi har bodd her siden 2009, har tre ganske gamle trær. Jeg antar de er plantet når huset ble bygd på 80-tallet, de har hatt mye frukt hvert år vi har bodd her.
meemz sa for siden:
Vil så gjerne lage plommelikør men hvor får jeg tak i norgesglass nå?? Å kan jeg legge frossene plommer i glasset eller burde de tines først?
Nextlife sa for siden:
Norgesglass eller liknende får du på enhver butikk som har kjøkkenutstyr og f. eks Søstrene Grene.
Plommene kan fint has frosne i.
Lykke til. :)
meemz sa for siden:
Da skal jeg ta meg en tur i morgen å se om jeg finner :) Dette blir morro.. Takk for hjelp :D
safran sa for siden:
Fyller man glasset helt med plommer og rister ned sukkeret, eller? :blond: Jeg ser liksom for meg at det ikke blir plass til sukker om jeg fyller helt fullt.
Malama sa for siden:
Plommer er runde og litt halvstore. Selv om det er fullt, så er der jo rom mellom dem. Sukker er mye mindre, det vil snike seg nedimellom alle steder.
C.D sa for siden:
:jupp: rister litt på glasset så det sildrer ned imellom.
Jeg deler plommene og tar ut steinen, men det går fint likevel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.