Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forskjellen på menn og kvinner (spinoff av fritidsinteresser)

#1

Mirasol sa for siden:

Det er en ting jeg lurer litt på. Er det slik at når menn skal ut av heimen så er det nesten alltid alkohol med i planen, kanskje med unntak av trening?

Altså, jeg hører at når menn møtes så er det til fotballkamp og øl, pubkveld, hyttetur med nogo attåt, jakt/fisketur med ei halv ei på lomma, stikke ut å ta en øl etter jobben osv. Jeg har inntrykk av det fra mange av mine venninners menn. Min egen vil helst bare være hjemme med meg såklart. :D

Min erfaring er at når damer møtes så kan det være til en kaffe på kafé, middag og kino, skravle i all evighet over en kopp te, spise is i parken, shoppe i timesvis eller bare gå en lang tur og prate om alt mellom himmel og jord.
Mulig min omgangskrets er et snevert utgangspunkt, så hvordan tenker dere om dette?
Hvordan er det i deres hjem og omgangskrets?
Hva gjør menn sammen med menn og kvinner sammen med kvinner?


#2

Skilpadda sa for siden:

Når jeg møter venninner, er det veldig ofte for å ta en øl/vin eller to, enten det er til middag, etter kino, på besøk hos hverandre, på hyttetur eller annet. Eller det er kanskje feil å si at vi alltid møtes for å ta en øl eller vin, men det er veldig ofte en del av det. :) Møtes vi til lunsj på en jobbdag, er det ikke noe alkohol med i bildet, og vanligvis ikke hvis det er kaffe/lunsj i byen på en lørdag heller. Gå tur eller gå og shoppe er ting jeg aldri gjør sammen med venninner.

Det jeg mest gjør sammen med venninner, uten mannen min, er

kafé om formiddagen (ofte lunsj på jobbdager)
kino, og øl etterpå
kafé/pub på kveldstid med øl/vin
møtes hjemme hos hverandre (kaffe eller øl/vin)
spise middag ute, med øl/vin til
hyttetur, alltid med øl/vin

Når bare mannen min skal møte venner, er det vel stort sett for å drikke øl og prate, eller for å gå på konsert mens man drikker øl, og så drikke mer øl og prate etterpå.


#3

Snippa sa for siden:

Første pri for meg når jeg skal treffe venner, er:
ØL OG FOTBALL :jupp:

Samme gjelder mannen min.


#4

Pappalille sa for siden:

Alkohol er så og si fraværende i våre liv så hverken Mett eller jeg nyter alkohol som en regel når vi møter venner, hver for oss eller sammen.


#5

Carrera sa for siden:

Jeg er sjelden ute alene med venner, men når det skjer, så er det enten en lunch på dagtid, eller en pils på kveldstid.

Når mannen stikker ut, så går det stort sett i bil. Det være seg treff i klubben, hjem til noen for å jabbe bil, eller banekjøring når det er. En sjelden gang så tar han seg en bytur med kamerater.


#6

Katta sa for siden:

Her er den store forskjellen på oss interessen for dataspill eller ikke. Ikke alkohol, det er sjelden for noen av oss med unntak av et glass vin til maten i ny og ne.


#7

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg tror vi er nokså like der. Han drikker absolutt ikke alltid når han treffer sine kompiser. Det hender. Det samme med meg.


#8

Blå sa for siden:

Jeg kjenner meg igjen i Skilpaddas beskrivelse. Jeg trenger ikke nødvendigvis drikke alkohol sammen med venninner, men det blir veldig ofte til det. :sparke:

Shoppe sammen med venninner gjør jeg aldri. Går jeg tur sammen med venninner, så er det også sammen med barn, som oftest.

Min mann er mye oftere sammen med venner uten at det er er alkohol med i bildet, men så er han også oftere ute med venner enn meg.


#9

tink sa for siden:

Jeg kjenner meg ikke igjen i dette skillet. Det varierer om jeg går på pub-quiz, hvor øl er en selvfølge og på venninneklubb hvor te/kaffe er det sterkeste som serveres. Helten går ut uten meg, både med og uten alkohol.


#10

Chablis sa for siden:

Her er det nok stort sett slik ja,jeg går på shopping, kino, ser på kamp,går tur osvmed venninner .
Mannen ser på kamp , spiller data,hyttetur å de drikker noen øl.Nå er det uansett sjelden mannen drar på noe så jeg bryr meg ikke så veldig mye om han tar noen øl.


#11

Tallulah sa for siden:

Jeg kjenner meg ikke igjen i hovedinnleggers beskrivelse, men desto mer i Skilpaddas. Vi drikker alkohol begge to når vi møter venner, bortsett fra på caféturer på dagtid. Jeg går nok mer på kino med venner enn han, og han drar på spillkvelder med venner. Det er i grunn eneste forskjellen.


#12

Nessie sa for siden:

Her er det stort sett jeg som drar ut av gården for å være sosial ;) Ikke så ofte med alkohol lenger, men venninnekvelder og slike ting. :jupp:

Når mannen vil ha egentid ønsker han å holde på i garasjen, og det medfører lite alkohol ;) Dessuten liker han ikke fotball! :kry:


#13

Søster sa for siden:

:nikker:


#14

Sola sa for siden:

Helt enig, samme her. :riktig:


#15

Dragen sa for siden:

Kan høres ut som Temmern og meg, men nå har det seg sånn at alle de vi kjenner vet at jeg nesten ikke drikker alkohol. Da blir det jo litt sånn.


#16

Susse sa for siden:

Om jeg drar ut med venner er det stort sett på dagtid hvis jeg har kveldsvakt eller fri. Da er det skravling, te, kafe og slikt.
Om mannen drar av sted, dvs. 2 ganger i året på guttetur er det friluftsliv og store mengder øl som gjelder.
Vi gjør mer sammen enn vi gjør hver for oss, det siste året har vi vært mer sosiale enn noen gang og det er storveis etter snart 17 år sammen. :)


#17

Anne C sa for siden:

Jeg møter venninner på kafe, kino, opera og sånne ting. Mannen drar til kompiser for å se fotball, spille spill, binde fluer, drar på fisketurer og så drikker de øl. Noen ganger går han på pub, men det er ikke ofte. Kino har han vel bare gått på en gang med en kompis. Jeg liker ikke øl eller annet med alkohol i så derfor drikker jeg ikke.

Vi gjør ikke så mye sammen egentlig, eller da er det med hele familien. Jeg har mine venninner, han sine kamerater og vi har ingen felles venner egentlig. Men det er helt selvvalgt. Jeg synes det er deilig å være alene sammen med venninnene mine.


#18

Bluen sa for siden:

Jeg benytter nesten alltid anledningen til å drikke vin når jeg treffer venninner. :mann: Mannen min tar gjerne noen øl, han også, men i motsetning til meg hender det at han tar bilen til slike treff.


#19

Polyanna sa for siden:

Mannen møter venner til trening, og da inngår ikke alkohol. Sjelden ellers også, i grunnen, men det er fordi både han og vennene hans er temmelig måteholdne med alkohol.

For meg blir det oftere å møtes ute, til mat + vin/øl.

Men en annen forskjell er at jeg oftere møter venninner med barna. Da blir det ganske sjelden alkoholkonsum.


#20

Teofelia sa for siden:

Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i hovedinnlegget, men ganske mye i Skilpaddas innlegg. (Ikke så rart kanskje, siden det ikke så sjelden er meg hun møter i de aktivitetene hun nevner. :humre: )


#21

Teofelia sa for siden:

Nå måtte jeg tenke meg om, men jeg tror vi møter venner + barn omtrent like ofte. For oss er forskjellen at han ofte tar med ungene på klatring, slalåm eller andre aktiviteter sammen med andre pappaer som har barn som driver med det samme, men jeg er mer "play date med kaffe"-typen.

#22

Hyacinth sa for siden:

Alkohol er mye, mye sjeldnere involvert i mannen min sine fritidsaktiviteter enn i mine. Når jeg møter venninner, dreier det seg ofte om venninnekvelder, turer, kino etc. Når mannen min treffer sine kamerater, dreier det seg som regel om trening, en fotballkamp en sjelden gang eller en fjelltur. Noen ganger brettspill.


#23

Maverick sa for siden:

Huh?

Jeg er ikke der i det hele tatt. Nå har jeg ingen mann å sammenligne meg med, men å møte venninner for endeløs shopping er rett og slett en ting jeg ikke gjør. Fint lite is-spising i parken også. Det kommer litt an på om jeg må kjøre eller ikke, seff, men mine "ut av huset"-aktiviteter inkluderer ofte øl/vin. (Eneste er om jeg spiser middag eller lignende hos andre, skal hjem igjen og derfor vil være kjørbar.)


#24

Dixie Diner sa for siden:

Samme her. Vi er alltid "de som kjører". :p


#25

trøtt sa for siden:

Nå er det som regel jeg som er ute av huset på kveldene her så jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Jeg drikker svært sjeldent når jeg møter venner. Vi møtes hjemme hos hverandre for middag (uten alkohol), til lunsj, kino eller bare for å skravle med eller uten barn.

Mannen treffer hovedsakelig vennenne sine alene på høsten. Da er det mange helger som går bort til jakt og da drikkes det om kveldene. Resten av året er vi nok for det meste sammen når han møter sine venner.


#26

Skvetten sa for siden:

Når jeg møter venninner: kafe, shopping, gåtur i rolig tempo, tur på byn, mat og vin, i det hele tatt sånne ting.
Med kompiser: tøffe fjellturer, trening, tur på byn, ut å spise, "guttefilm" på kino, playstation og fotballkamp.

Jeg ser med andre ord forskjell på om det er menn eller kvinner jeg tilbringer min tid med.


#27

Niobe sa for siden:

Min mann er avholds, så jeg vil si "nei". Når gubben er ute med kompiser er det gjerne filmkveld, spillekveld, kino, eller de engasjerer seg i et oppussingsprosjekt hjemme hos en av dem.


#28

Pasta sa for siden:

Vi drikker sjelden, så det gjelder ikke for oss.
Når mannen drar ut er det for å mekke bil, hugge ved, frese snø eller hjelpe en kamerat med noe handy. Jeg fatter ikke at det er rekreasjon, men han elsker det.
Han er vel på drikking maks 2 ganger hvert år tipper jeg.


#29

Esme sa for siden:

Jeg møter venninner mest på disse måtene:
på kafé på dagtid, og da uten alkohol
lunsj uten alkohol
kino, som oftest med et glass rødvin etterpå
middag hjemme hos oss, eller middag/vinkveld ute, ofte med ganske store mengder rødvin

Jeg tror jeg aldri har shoppet med venninner egentlig. :gruble:


#30

Retz sa for siden:

Høvdingen:
Rolig gåtur sammen med kompis
Øving med bandet
Ut med kompis på café
Spanskstudier
Slaraffenliv i Havana

Jeg:
Fjellturer/hiking i inn- og utland
Hyttetur med venner på fjellet
Cafébesøk med venner
Dra på VM i sykling eller Tour de France
Italienskkurs


#31

007 sa for siden:

Shoppe med venninner? :skremt: Jeg shopper helst alene, eller sammen med mannen. (Og det kan bli dyrt, han har mye dyrere smak enn meg. :mumle:)

Vi drikker aldri alkohol når vi er ute med venner, rett og slett fordi vi er avhengig av å kjøre bil for å møte folk. Mannen er dessuten mye mindre sosial enn meg, hans kompisgreier er å se fotball, men ikke drikke øl. Jeg luncher gjerne, eller møtes over en middag om kvelden. Det hender jeg går en tur med venninner, men ikke ofte.

Vi reiser sjelden på hytteturer hver for oss, men om vi gjør det er det ofte vin og øl med i sekken.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.