Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fisk til frokost, fisk til frokost

#1

Ingrid-lille sa for siden:

Det hyler måken i Elias-filmen. (sånn bare som en digresjon)

he he. Det gikk alt for fort i svingene her, derfor ble innlegget så kort.

Men det jeg lurer på, etter å ha sett på tråden med ukesmenyer,-jeg synes det er mange som spiser lite fisk?

Spiser dere fisk bare en gang i uka? Og da som fiskepinner? Her spiser vi fiskemat tre dager i uka som mål, som regel blir det to eller tre ganger vi klarer å gjennomføre. Da synes jeg det er greit å ha en middag fiskepinner, men hadde aldri kunnet spise fiskepinner til middag om det var eneste fiskemåltidet i uka..


#2

Ru sa for siden:

Vi spiser alt for lite fisk. Litt av grunnen er at gubben ikke spiser fisk, og når det er han som lager middag, så blir det litt sånn ja.
Fiskepinner husker jeg ikke sist jeg spiste, det samme gjelder fiskeboller.
Om vi spiser fisk en gang i uken, så er det bedre enn ingenting, selv om jeg kunne ønske det var minst 2 ganger i uken. Det blir som regel laksekoteletter, for akkurat det klarer gubben å spise litt av.
Poden har heldigvis arvet min sans for fisk, så han spiser gladelig!


#3

Veronal sa for siden:

Spiser man to fiskemåltider i uken så har man dekket det ernæringsmessige behovet for omega-3-fettsyrer. Spiser man mer enn to måltider i uken med fet fisk så kan det medføre en moderat overskridelse av tolerabelt inntak av dioksiner og PCB.

matportalen.no/Emner/fisk
www.shdir.no/vp/multimedia/archive/00008/Fakta_om_fisk_og_hels_8654a.pdf

Spiser man 1 skive med fiskepålegg daglig så tilsvarer det 1 fiskemåltid i uken.

Vi spiser som regel 1 fiskemåltid i uken i tillegg til at vi spiser flere skiver daglig med fiskepålegg.


#4

Ingrid-lille sa for siden:

Fisk har langt flere helsemessige fordeler enn omega 3 fettsyrene.

www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visSeksjon?vp_SEKS_ID=1330931

Og torsk, sei og hyse er mager fisk, ergo spis i vei uten redsel for toksiner og PCB. :snill:


#5

safran sa for siden:

Jeg har ikke svart i ukemenytråden, men her spises det fisk mer enn 1 gang per uke, iallefall. Fiskepinner er det sjelden vi har, det er ikke spesielt sunt. I tillegg til fiskemiddager (gjennomsnittlig 2 pr uke), spises det mye fiskepålegg. Vi voksne spiser peppermakrell, sild, ansjos, makrell i tomat, fiskepudding med kaviar etc. Barna er ikke så glad i den fete fisken, men spiser gjerne fiskepudding.

Og ang. miljøgifter og fiskeinntak - hva er verst? Å ikke spise nok fisk, eller å få i seg mikroskopiske mengder miljøgifter? Jeg satser på at fiskens gode egenskaper er viktigere enn de skadelige man eventuelt får på kjøpet.


#6

Canisa sa for siden:

Vi spiser fisk to ganger i uken - i snitt i alle fall. I tillegg spiser vi mye makrell i tomat, tunfisk og laks på brødskiven. Ungene mine spiser mye heller fisk (uansett type) enn kjøtt (utenom kylling som er en favoritt).

Nå går jeg bare og gleder meg til første mølje-middag!:lykkelig:


#7

Kaija sa for siden:

Vi spiser oftere fisk nå enn før, men guttene vil helst ikke ha det. Jeg tror vi har fisk to til tre ganger i uka. Hurtigmiddagene våre er gjerne fisk, siden vi har masser av ferdige fiskekaker, baill og grateng liggende. Filet har vi også en del av, og jeg prøver å bli flinkere til å lage gode gryter og panner der jeg får brukt litt av den. Fiskepinner har vi sjelden, men fiskeboller i saus har vi en gang i mellom som kompromissløsning.


#8

Veronal sa for siden:

Joda, men de andre næringsstoffene kan også andre matvarer levere. Omega-3-fettsyrer har fet fisk "monopol" på.


#9

Toffskij sa for siden:

Vi pleier å ha to fiskemiddager i uka, og så spiser vi ganske mye fiskepålegg alle mann.


#10

Azi sa for siden:

Vi spiser ofte fisk! Det er godt det! :D


#11

Mei sa for siden:

Jeg er ikke noe glad i fisk, men etter at vi begynte å ha en liten ztjerne til bords har vi økt antallet fiskemiddager. Målet er å ha mest mulig ren fisk - et par ganger i uka.

Syns forøvrig ikke det var påfallende lite fiskemiddager i den tråden ;)


#12

Ingrid-lille sa for siden:

Nei, sikkert bare jeg som ikke leste de godt nok.


#13

Søster sa for siden:

Jeg kommer fra kysten, og er vant til at fiskemiddag er normalen. Men etter jeg flyttet hit, har det blitt lite fiskespising. Jeg er bortskjemt, og griner på nesa av fisk som ikke har levd den dagen den skal spises. Heldigvis begynner jeg nå å akseptere at frossenfisk har en helt annen kvalitet i dag enn da vi var små, og egentlig funker helt fint å spise. Guttungen elsker fisk, og han er jo den beste motivasjon for alt jeg skjerper meg på.

Vi jobber med det ennå, det tar nok enda litt tid før vi har flere fiske- enn kjøttmiddager i uka. Men det er et bra mål :riktig:


#14

Mei sa for siden:

Kjenner meg igjen i dette. Vet ikke helt hvordan og hvor man kjøper fisk. I tillegg er jeg vokst opp med at fisk serveres kokt/dampet, med flatbrød, potet og grønnsaker. Med mindre vi snakker lutefisk, torsketunger eller andre lekkerbiskener innenfor kategorien. Inntil nylig har dermed også fisk vært kjedelig mat.


#15

Søster sa for siden:

Jeg liker forresten torskerogn. Fersk er best, men den på boks som pappa steker til kveldssnacks er egentlig også herlig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.