Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor ofte baker dere?

#1

Mjau sa for siden:

Ja det lurer jeg på. :jupp:

Det har vært ganske rolig på bakefronten her inne i sommer tror jeg, men generelt syns jeg det er baketråder
veldig ofte.

Baker dere kun til spesielle anledninger, elle rbaker dere litt ellers også?
Før var det jo vanlig å bake til helga, i alle fall hjemme hos oss da jeg var lita.
Selv baker jeg nesten aldri, men har ofte lyst på noe godt. Men baker jeg blir det aldri spist opp om det ikke er brød eller boller.


#2

ming sa for siden:

Baker sånn i rykk og napp. Kan gjerne bruke en søndag på å bake bare for å fylle opp fryseren uten nåen spesiell grunn, da helst gjærbakst. Og så kan det gå flere måneder uten at jeg baker. Kaker baker jeg helst til spesielle anledninger, eller om vi skal ha gjester.


#3

Mjau sa for siden:

Ja, glemte å spørre hva dere baker, for man trenger jo ikke bake bare kaker. ;)

Syns det tar så lang tid å bake jeg. :flau:


#4

Nessie sa for siden:

Nja. Det varierer. Men jeg er veldig glad i å bake, så jeg slenger fort opp en bolle/kringle/snurredeig av og til i helgene. :jupp: :nam:

Baker alltid til bursdager da, og de er det jo litt av i perioder. :blunke:

Jeg baker ikke brød noe særlig. :niks:


#5

Retz sa for siden:

Che?


#6

Pingis sa for siden:

Baker med litt ujevne mellomrom. Brød baker jeg sånn ca en gang i uka. Ellers har vi alltid rundstykker, foccacia, boller og ei eller anna kake i fryseren, da baker jeg nytt når jeg har lyst eller det er tomt.


#7

Ru sa for siden:

Jeg er en periodebaker. Jeg slenger riktignok ofte sammen en focaccia, men det teller nesten ikke.


#8

Nessie sa for siden:

:dulte:

Jeg setter som regel deigen. Så gjør jeg noe småtteri. Og så baker jeg, og lar det heve en liten time som regel. Har alltids noe å gjøre i mellomtiden, FP feks. :blafre:


#9

Veronal sa for siden:

Mannen baker brød jevnlig - det blir kanskje så ofte som 1 gang i uken med den unge damen i hus.

Ellers baker vi bare søt gjærbakst og kaker hvis vi "må" - type bursdag, pepperkaker til jul, dugnad og sånt.


#10

Røverdatter sa for siden:

Egentlig baker jeg veldig sjelden, men den siste tiden har jeg bakt grove rundstykker, kanelboller og ganske mange olivenbrød. Og uten at det egentlig har vært noen spesiell anledning. Kaker baker jeg bare til bursdager, jul og eventuelt hvis jeg vet på forhånd at vi får besøk.


#11

Mjau sa for siden:

:imponert:

LIker ikke gjærbakst egentlig jeg. Syns det er litt vanskelig, men ønsker meg å kunne bake kanelsnurrer og kringler. Det er skikkelig nammis :)


#12

Lyppa sa for siden:

Jeg baker gjærbakst to ganger i uka:).


#13

nolo sa for siden:

Fra oktober til jul baker jeg i ett bankende kjør, for da er det bursdagssesong her i huset. Ellers hender jeg baker rundstykker til en helgefrokost, og en og annen batch med boller innimellom.


#14

torsk sa for siden:

Jeg baker brød jevnlig, litt oftere enn annenhver uke tror jeg. Lite baking på meg ellers, bortsett fra en kake eller to i året, kanskje. :ingen kakemons:


#15

Nessie sa for siden:

Det ER jo enkelt da. Da kan du jo evt bruke sånn ferdig bollepose som utgangspunkt også. Om du vil. :blunke: Så er det bare å kjevle ut et kvadrat (jeg synes det er bedre enn et rektangel, for da blir de snurret mer), smøre på smør, kanel og sukker. Voila!


#16

Chanett sa for siden:

Her bakes det vel i snitt annen hver dag. Brød, rundstykker, horn, grissini, boller, kranser, kaker, paiskall, ja det meste. Noen dager setter jeg gjerne fire-fem deiger og tar en skikkelig sjau. Sa jeg at jeg liker å bake? Mannen også.


#17

Mjau sa for siden:

Bruker sånne poser til brød og mikser oppi ekstra korn og slike ting. Med varierende resultat da.


#18

Palmen sa for siden:

Jeg er periodebaker. Har vært labert siden kjøkkenmaskina mi tok kvelden her forleden, og vi vil ikke kjøpe ny før vi flytter. Færre ting å pakke ned....
Vanligvis, det vil si når jeg har kjøkkenmaskin i hus, baker jeg gjærdeig omtrent annen hver uke tenker jeg. Kaker varierer også, fra et par i uken til 3 måneder mellom hver gang.

Hm, tror jammen jeg vil bake litt i kveld!


#19

Nessie sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrift når jeg lager gjærdeig. Slumpmetoden. :jupp: Men har alltid oppi et par egg. Det gjør susen. :D


#20

Enhjørning sa for siden:

Du gjør som meg og setter av en hel dag
Mens deigen(e) hever ka du vaske noen maskiner med klær eller gjøre annet forfallende husarbeid, så har du vært supereffektiv og kan nyte resultatet med god samvittighet. :D
Selv er jeg også "rykk-og-napp-baker", jeg baker gjerne mange omganger med gjærbakst i løpet av en dag, så jeg kan fylle fryseren og ha til en regnværsdag/når man får gjester.
Brød blir litt oftere, jeg prøver å få til å bake det en gang i uka, men det blir litt hipp som happ med det, dessverre. :sparke:


#21

Millis sa for siden:

Baker brød og rundstykker ett par ganger i uka, litt ettersom hvor stor ladning jeg lager hver gang.
Søt gjærbakst eller andre bakverk blir det litt sjeldnere, men i snitt sikkert annenhver uke. Jeg elsker å bake :D


#22

Jinx sa for siden:

Varierer. Men lager som oftest kanelboller eller boller. Skal det gå fort så bruker vi gjæren som bare behøver å heve en gang og da i et kvarter. Da går det veldig fort.


#23

Sissel sa for siden:

Jeg baker ofte boller/skoleboller/skillingsboller eller lapper i helgene, men lager sjelden kaker dersom det ikke er noe spesielt.


#24

polarjenta sa for siden:

Jeg baker stort sett kun når jeg må, dvs til bursdager. Innimellom baker jeg brød, men jeg foretrekker at mannen baker det, for han er flinkere enn meg.


#25

Left sa for siden:

Litt i rykk og napp. Nå har jeg fått hit kjøkkenmaskina mi, så nå skal det bli litt oftere.
Baker ellers til bursdager og ved spesielle anledninger. Baker jeg noe utenom, så er det ofte kanelsnurrer eller solskinnsboller, evt. boller med rosiner. Ungene mine elsker det.


#26

Daisy sa for siden:

Jeg baker alle brødene våre. To og to om gangen, så det kommer an på hvor mye vi spiser.

Kaker og sånn baker jeg etter behov. Altså ved bursdager og sånn.


#27

Erica sa for siden:

Jeg baker brød 2 ganger i uka, da baker jeg Mims gode grove brød. Sånn utover det tror jeg det blir kakebaking en gang i måneden i snitt. Da er det inkl. bursdager og slikt. Ikke noen store kakemonser her altså.


#28

Niobe sa for siden:

Det kommer litt an på hva du mener med "bake". Pizzadeig og foccacia lager jeg f eks ofte. Minst en gang i uka. Men søt gjærbakst lager jeg sjelden. Ikke til bursdagene en gang.


#29

Susse sa for siden:

Jeg baker sånn omtrent en gang i uka. Brød, pizzasnurrer eller rundstykker. Mannen baker pizza annenhver lørdag. Det blir en og annen kake og boller av og til også, men prøver å begrense til fest.


#30

Røverdatter sa for siden:

Hey! Hvis man regner pizzadeig for baking, så baker jeg jo ofte. :kry:


#31

Esme sa for siden:

Av en eller annen grunn liker jeg ikke å bake gjærbakst. Men jeg baker scones og knekkebrød ganske ofte.


#32

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg baker brød javnt og trutt i vinterhalvåret. Boller baker jeg kanskje 4 ganger i året, kaker likeså. 3 bursdager + jul. :knegg:


#33

Frøy sa for siden:

Åh nå fikk jeg lyst på scones, hvorfor leser jeg slike tråder?

Jeg er periodebaker forresten


#34

Obelix sa for siden:

Svært sjelden.
Bortsett fra pizzabunn da.

Baker til bursdagerog til jul.


#35

Skvetten sa for siden:

Jeg baker kun to ting: brød og knekkebrød. Det gjøres en gang pr uke.


#36

Mikkeline sa for siden:

Kaker bakes stort sett bare til spesielle anledninger.

Men boller, focaccia, pizzasnurrer,runstykker, horn etc baker jeg flere ganger i måneden.


#37

Obelix sa for siden:

Jeg skulle gjerne hatt oppskrift på knekkebrød altså.


#38

Minerva sa for siden:

Nesten aldri. :flau: Men ambisjonene er der! :jupp: Må bare komme i siget først.


#39

Pasta sa for siden:

Gjærbakst baker jeg sjelden. Brød et par ganger i året når jeg blir for lei av kjøpebrød. På senvinteren baker jeg en del pølsebrød til turene vi drar på og da blir det bakt rundstykker i samme slengen.
Kaker bakes til bursdager og jul og en sjelden gang ellers i året.


#40

Hjertensfryd sa for siden:

Her blir det nok bakt ofte. I det siste har eg vert litt lat på brødbakinga, men eg setter nok igang igjen med det snart.
Her blir det ofte bakt rundstykker, horn og nanbrød til middager. Elsker nysteikt bakst til supper, lasagne, mousaka og indisk mat. Prikken over i´en det.
Blir bakt ein del skillingsboller og andre ting her og, så igrunn baker eg ofte.
Kaker og slikt er helst forbeholdt bursdagar. Det blir jo aldri eten opp uansett.


#41

Esme sa for siden:

Denne er ganske grei, det vanskeligste er å få røren jevnt på brettet.

Knekkebrød

3,5 dl sammalt rug
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl kli
1 dl valnøtter, pinjekjerner etc
1 st salt

Putt alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.

1 sp honning
7 dl vann

Bland en spiseskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt.

Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de er par millimeter tykke. Det vil si nesten hele brettet.. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.

Sett tilbake i ovnen og stek i 20 minutter.

Del opp knekkebrødene og legg dem oppned rist eller plate og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 30 min på 150 grader Da får du harde, sprø knekkebrød. La de gjerne ligge over natten på rist.

Jeg pleier å steke to plater i slengen på varmluft.


#42

Obelix sa for siden:

Tusen takk.


#43

tiddelibom sa for siden:

Vi har alltid hjemmebakt brød, så vi baker ukentlig.


#44

rajraj sa for siden:

Jeg baker i rykk og napp. Det går da i brød, rundstykker, foccacia, scones, kanelboller og muffins (både søte og lunsjmuffins). Pizza baker vi ganske ofte, men det telles liksom ikke.


#45

Skilpadda sa for siden:

Jeg baker ganske sjelden - jeg er veldig glad i kaker og hjemmebakte boller og rundstykker og sånt, men jeg har gått over til lavkarbo og har ikke godt av å spise brorparten av baksten, slik jeg gjerne ender opp med. :knegg: Jeg baker av og til kake hvis vi skal ha besøk, og så baker jeg litt med Poden i ny og ne (både kos og opplæring), og så baker jeg f.eks. grove pizzasnurrer eller grove hamburgerbrød til matpakken hans sånn med et par ukers mellomrom, i de periodene der han ønsker seg det i matpakken.


#46

Observatøren sa for siden:

Jeg baker når jeg trenger å slappe av. :knegg:
I dag har jeg bakt kanelsnurrer og rosinboller, samt muffins til morgendagens feiring.

Flere ganger har jeg tenkt at jeg skal begynne å bake brød fast, men enn så lenge har jeg ikke funnet en oppskrift jeg virkelig elsker.


#47

Sola sa for siden:

Jeg tror jeg bakte boller i 2005 en gang om ikke jeg tar feil. Flinkere å bake kaker kan man si.


#48

Slikkepott sa for siden:

Jeg baker en enkel langpannekake rett som det er. Disse bruker jeg som "smøring" når det kommer noen på besøk på hytta vår. Den er nemlig under renovering og det er masse å gjøre hele tiden.

Denne helga var det Svensk krydderkake. krydder.org/2007/11/svensk-krydderkake/


#49

IOA sa for siden:

Morsomt at dette kom opp nå. Denne uka har jeg nemlig funnet fram kjøkkenmaskinen vår som vi fikk i bryllupsgave for ett år siden. Vi har ikke hatt skapplass til den før nå, derfor har den stått i boden. På torsdag bakte jeg pizzasnurrer, og i dag bakte Snuppa og jeg boller. Genialt med kjøkkenmaskin altså! Så jeg får vel si at før bakte jeg veldig sjelden, med unntak av Mims brød som kan røres sammen. Nå håper jeg at jeg skal bake skikkelig masse!


#50

Dixie Diner sa for siden:

Altfor ofte, men nå i det siste har det helst gått i lavkarbobrød og lavkarbo-pizzasnurrer og andre sunnere ting så da er jeg unnskyldt. (Bortsett fra i dag da jeg bakte 2 kaker, men i anledning mannens bursdag er det jo lov).


#51

mkj sa for siden:

Jeg baker sjelden. Bakte Focaccia i dag, forrige gang jeg bakte før der var kanskje boller til fastelaven.


#52

Vito sa for siden:

Bakte en masse før, men så fant jeg ut at jeg skulle bli sunn, så nå spiser jeg bare kjøpesjokolade istedenfor :sparke:

Selvfølgelig kan man bake sunne ting også, men gjærdeig er ikke min sterke side for å si det slik.


#53

Dixie Diner sa for siden:

Åja, focaccia bakte jeg jo også i dag, det glemte jeg.


#54

Hannah sa for siden:

Det går veldig i rykk og napp. Kaker bakes stort sett bare til bursdager. Ellers så hender det at jeg baker boller og rundstykker kanskje en gang i mnd. Når vi flytter og jeg får stort ( :D ) kjøkken, så regner jeg med at det blir mer baking. Jeg liker godt å bake når forholdene ligger tilrette for det.


#55

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker veldig godt å bake, og gjør det som regel ganske ofte. Brød baker jeg sjelden, men jeg lager ofte rundstykker, horn, foccaccia, olivenbrød, kanelboller, brownies, gulrotkake, eplekake, muffins, paier og andre kaker hvis det er en anledning - eller bare fordi vi lager en anledning. Med tenåringer i huset forsvinner det gjerne kjapt. Det trenger ikke være bursdag, besøk eller helg for at jeg skal bake, men selvfølgelig spiser vi ikke kaker hele tiden. :)

Jeg syns også baking på ett eller annet vis er en beroligende og trygg aktivitet i seg selv, så jeg kan ofte sette i gang og bake hvis jeg er litt lei meg.


#56

Wix sa for siden:

Hvis jeg hadde satt meg som mål å bake alle brødene vi spiser hadde det ikke blitt spist mye brød! :hehehe: (jeg får ikke til brød!:mad:)

Jeg baker en gang i måneden kanskje. Mest gjærbakst som kanelboller etc. Baker også til bursdager, men prøver å la være så mye ellers på grunn av kaloriene.

Interessant at det forekommer en del deppebaking her! Selv er jeg en racer på generelt husarbeid når jeg er sint. Da går det i en fei med fynd og smell!


#57

Muffe sa for siden:

Jeg får sånne tak over meg hvor jeg baker litt. Men nå har det vært stille...


#58

Blondie sa for siden:

Jeg baker når jeg må. :sparke: Jeg liker det jo egentlig, men tar meg aldri tid til å få det til skikkelig.


#59

Polyanna sa for siden:

Vi baker brød en gang i uka, men kaker og boller og sånt? Kun til bursdager, vil jeg si.

Vafler og sveler 1-2 ganger per måned.


#60

Smash sa for siden:

Jeg er en periodebaker. Blir veldig lite baking på sommeren, men i vinterhalvåret baker jeg forholdsvis ofte. Da går det i boller, kanelsnurrer og skinkehorn.
Pizzabunner og foccacia bakes ofte, hvis det kalles å bake. :p

Kaker bakes stort sett til bursdager, men kan slå til innimellom på en vanlig hverdag om jeg får veldig lyst på kake. Da bakes det oreo-kake, ostekake eller gulrotkake.

Har store intensjoner om å bake brød, men det blir liksom bare til jul. :rolleyes:


#61

Divine sa for siden:

Jeg baker veldig sjelden. Jeg prøvde å bake brød en stund, men ungene likte ingen av brødtypene, så da ble det var jeg som spiste. Og siden jeg ikke skal spise brød, så ble det hele bare teit.

Nå baker jeg kun til spesielle anledninger. Jeg elsker gjærbakst, så jeg vet at hvis jeg baker, så spiser jeg til krampa tar meg, så da er det like greit at jeg er lat og ikke orket å ta fatt på det.


#62

Daisy sa for siden:

Du får komme hit en kveld så skal jeg vise deg!


#63

Bluen sa for siden:

Mannen baker brød en gang i uka eller annenhver uke - så ofte som det trengs for at vi nesten alltid har hjemmebakt brød.

For min del varierer det veldig. I perioder baker jeg kanskje én gang i uka - boller, gulrotkake, sjokolademuffins etc., eller vi lager vafler. Innerst inne ville jeg nok ha bakt et par ganger i uka, så glad som jeg er i søtt :flau:, men jeg prøver å begrense meg litt. Jevnt over er nok snittet et par ganger i måneden. (At jeg baker, altså - jeg spiser langt oftere.)


#64

Maverick sa for siden:

Så godt som aldri. Og jeg er en sånn som flirer av setninger som "slenger sammen en focaccia". :knegg: For meg er det et prosjekt. Stort sådan. Do not go there.


#65

Divine sa for siden:

:dulte:


#66

Polyanna sa for siden:

:dulte: jeg også.

I don't do baking. Virkelig IKKE. Stakkars barna mine tror at kaker kommer fra Toro-poser og kun i bursdager. :flau:


#67

Divine sa for siden:

Men jeg er flink på oreo-kake. :jupp:


#68

Skvetten sa for siden:

For ikke å snakke om kaker. :knegg:

"Jeg skal bare slenge sammen en kringle med vaniljekrem. Det er sååå lettvint, du bare gjør sånn og sånn." :yeah right:


#69

Ole Brumm sa for siden:

Vi baker brød i brødbakemaskin ca 5 ganger i uken, men den teller ikke.
Annen baking blir det litt av i ny og ne, jeg liker å bake, men prioriterer det ikke.


#70

Wix sa for siden:

Takk, det gjør jeg gjerne altså! Jeg tar med brunosten og så kan vi spise kvelds?


#71

Daisy sa for siden:

Jess!


#72

Palmen sa for siden:

Jeg baker pizzasnurrer akkurat nå! :D


#73

Frøy sa for siden:

Det vuderte faktisk jeg også nå :)


#74

Zip sa for siden:

Baker brød ca 2 ganger i uka. Kaker o.l sjelden.


#75

Kallisti sa for siden:

Flere ganger i uken, nå når jeg er mye hjemme. Brød, kaker, muffins, paier, you name it. matvrak


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.