Det har vært ganske rolig på bakefronten her inne i sommer tror jeg, men generelt syns jeg det er baketråder
veldig ofte.
Baker dere kun til spesielle anledninger, elle rbaker dere litt ellers også?
Før var det jo vanlig å bake til helga, i alle fall hjemme hos oss da jeg var lita.
Selv baker jeg nesten aldri, men har ofte lyst på noe godt. Men baker jeg blir det aldri spist opp om det ikke er brød eller boller.
Baker sånn i rykk og napp. Kan gjerne bruke en søndag på å bake bare for å fylle opp fryseren uten nåen spesiell grunn, da helst gjærbakst. Og så kan det gå flere måneder uten at jeg baker. Kaker baker jeg helst til spesielle anledninger, eller om vi skal ha gjester.
Baker med litt ujevne mellomrom. Brød baker jeg sånn ca en gang i uka. Ellers har vi alltid rundstykker, foccacia, boller og ei eller anna kake i fryseren, da baker jeg nytt når jeg har lyst eller det er tomt.
Jeg setter som regel deigen. Så gjør jeg noe småtteri. Og så baker jeg, og lar det heve en liten time som regel. Har alltids noe å gjøre i mellomtiden, FP feks. :blafre:
Egentlig baker jeg veldig sjelden, men den siste tiden har jeg bakt grove rundstykker, kanelboller og ganske mange olivenbrød. Og uten at det egentlig har vært noen spesiell anledning. Kaker baker jeg bare til bursdager, jul og eventuelt hvis jeg vet på forhånd at vi får besøk.
Fra oktober til jul baker jeg i ett bankende kjør, for da er det bursdagssesong her i huset. Ellers hender jeg baker rundstykker til en helgefrokost, og en og annen batch med boller innimellom.
Jeg baker brød jevnlig, litt oftere enn annenhver uke tror jeg. Lite baking på meg ellers, bortsett fra en kake eller to i året, kanskje. :ingen kakemons:
Det ER jo enkelt da. Da kan du jo evt bruke sånn ferdig bollepose som utgangspunkt også. Om du vil. :blunke: Så er det bare å kjevle ut et kvadrat (jeg synes det er bedre enn et rektangel, for da blir de snurret mer), smøre på smør, kanel og sukker. Voila!
Her bakes det vel i snitt annen hver dag. Brød, rundstykker, horn, grissini, boller, kranser, kaker, paiskall, ja det meste. Noen dager setter jeg gjerne fire-fem deiger og tar en skikkelig sjau. Sa jeg at jeg liker å bake? Mannen også.
Jeg er periodebaker. Har vært labert siden kjøkkenmaskina mi tok kvelden her forleden, og vi vil ikke kjøpe ny før vi flytter. Færre ting å pakke ned....
Vanligvis, det vil si når jeg har kjøkkenmaskin i hus, baker jeg gjærdeig omtrent annen hver uke tenker jeg. Kaker varierer også, fra et par i uken til 3 måneder mellom hver gang.
Du gjør som meg og setter av en hel dag
Mens deigen(e) hever ka du vaske noen maskiner med klær eller gjøre annet forfallende husarbeid, så har du vært supereffektiv og kan nyte resultatet med god samvittighet. :D
Selv er jeg også "rykk-og-napp-baker", jeg baker gjerne mange omganger med gjærbakst i løpet av en dag, så jeg kan fylle fryseren og ha til en regnværsdag/når man får gjester.
Brød blir litt oftere, jeg prøver å få til å bake det en gang i uka, men det blir litt hipp som happ med det, dessverre. :sparke:
Baker brød og rundstykker ett par ganger i uka, litt ettersom hvor stor ladning jeg lager hver gang.
Søt gjærbakst eller andre bakverk blir det litt sjeldnere, men i snitt sikkert annenhver uke. Jeg elsker å bake :D
Varierer. Men lager som oftest kanelboller eller boller. Skal det gå fort så bruker vi gjæren som bare behøver å heve en gang og da i et kvarter. Da går det veldig fort.
Jeg baker stort sett kun når jeg må, dvs til bursdager. Innimellom baker jeg brød, men jeg foretrekker at mannen baker det, for han er flinkere enn meg.
Litt i rykk og napp. Nå har jeg fått hit kjøkkenmaskina mi, så nå skal det bli litt oftere.
Baker ellers til bursdager og ved spesielle anledninger. Baker jeg noe utenom, så er det ofte kanelsnurrer eller solskinnsboller, evt. boller med rosiner. Ungene mine elsker det.
Jeg baker brød 2 ganger i uka, da baker jeg Mims gode grove brød. Sånn utover det tror jeg det blir kakebaking en gang i måneden i snitt. Da er det inkl. bursdager og slikt. Ikke noen store kakemonser her altså.
Det kommer litt an på hva du mener med "bake". Pizzadeig og foccacia lager jeg f eks ofte. Minst en gang i uka. Men søt gjærbakst lager jeg sjelden. Ikke til bursdagene en gang.
Jeg baker sånn omtrent en gang i uka. Brød, pizzasnurrer eller rundstykker. Mannen baker pizza annenhver lørdag. Det blir en og annen kake og boller av og til også, men prøver å begrense til fest.
Gjærbakst baker jeg sjelden. Brød et par ganger i året når jeg blir for lei av kjøpebrød. På senvinteren baker jeg en del pølsebrød til turene vi drar på og da blir det bakt rundstykker i samme slengen.
Kaker bakes til bursdager og jul og en sjelden gang ellers i året.
Her blir det nok bakt ofte. I det siste har eg vert litt lat på brødbakinga, men eg setter nok igang igjen med det snart.
Her blir det ofte bakt rundstykker, horn og nanbrød til middager. Elsker nysteikt bakst til supper, lasagne, mousaka og indisk mat. Prikken over i´en det.
Blir bakt ein del skillingsboller og andre ting her og, så igrunn baker eg ofte.
Kaker og slikt er helst forbeholdt bursdagar. Det blir jo aldri eten opp uansett.
Bland en spiseskje honning ut i vannet og hell oppi sammen med resten av blandingen. Bland godt.
Ta deigen og fordel den utover to stekebrett slik at de er par millimeter tykke. Det vil si nesten hele brettet.. Sett i ovnen 180 grader i ca. 10 minutter. Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse, med en pizzaskjærer e.l.
Sett tilbake i ovnen og stek i 20 minutter.
Del opp knekkebrødene og legg dem oppned rist eller plate og sett i ovnen med døren litt åpen i ca 30 min på 150 grader Da får du harde, sprø knekkebrød. La de gjerne ligge over natten på rist.
Jeg pleier å steke to plater i slengen på varmluft.
Jeg baker i rykk og napp. Det går da i brød, rundstykker, foccacia, scones, kanelboller og muffins (både søte og lunsjmuffins). Pizza baker vi ganske ofte, men det telles liksom ikke.
Jeg baker ganske sjelden - jeg er veldig glad i kaker og hjemmebakte boller og rundstykker og sånt, men jeg har gått over til lavkarbo og har ikke godt av å spise brorparten av baksten, slik jeg gjerne ender opp med. :knegg: Jeg baker av og til kake hvis vi skal ha besøk, og så baker jeg litt med Poden i ny og ne (både kos og opplæring), og så baker jeg f.eks. grove pizzasnurrer eller grove hamburgerbrød til matpakken hans sånn med et par ukers mellomrom, i de periodene der han ønsker seg det i matpakken.
Jeg baker en enkel langpannekake rett som det er. Disse bruker jeg som "smøring" når det kommer noen på besøk på hytta vår. Den er nemlig under renovering og det er masse å gjøre hele tiden.
Morsomt at dette kom opp nå. Denne uka har jeg nemlig funnet fram kjøkkenmaskinen vår som vi fikk i bryllupsgave for ett år siden. Vi har ikke hatt skapplass til den før nå, derfor har den stått i boden. På torsdag bakte jeg pizzasnurrer, og i dag bakte Snuppa og jeg boller. Genialt med kjøkkenmaskin altså! Så jeg får vel si at før bakte jeg veldig sjelden, med unntak av Mims brød som kan røres sammen. Nå håper jeg at jeg skal bake skikkelig masse!
Altfor ofte, men nå i det siste har det helst gått i lavkarbobrød og lavkarbo-pizzasnurrer og andre sunnere ting så da er jeg unnskyldt. (Bortsett fra i dag da jeg bakte 2 kaker, men i anledning mannens bursdag er det jo lov).
Det går veldig i rykk og napp. Kaker bakes stort sett bare til bursdager. Ellers så hender det at jeg baker boller og rundstykker kanskje en gang i mnd. Når vi flytter og jeg får stort ( :D ) kjøkken, så regner jeg med at det blir mer baking. Jeg liker godt å bake når forholdene ligger tilrette for det.
Jeg liker veldig godt å bake, og gjør det som regel ganske ofte. Brød baker jeg sjelden, men jeg lager ofte rundstykker, horn, foccaccia, olivenbrød, kanelboller, brownies, gulrotkake, eplekake, muffins, paier og andre kaker hvis det er en anledning - eller bare fordi vi lager en anledning. Med tenåringer i huset forsvinner det gjerne kjapt. Det trenger ikke være bursdag, besøk eller helg for at jeg skal bake, men selvfølgelig spiser vi ikke kaker hele tiden. :)
Jeg syns også baking på ett eller annet vis er en beroligende og trygg aktivitet i seg selv, så jeg kan ofte sette i gang og bake hvis jeg er litt lei meg.
Hvis jeg hadde satt meg som mål å bake alle brødene vi spiser hadde det ikke blitt spist mye brød! :hehehe: (jeg får ikke til brød!:mad:)
Jeg baker en gang i måneden kanskje. Mest gjærbakst som kanelboller etc. Baker også til bursdager, men prøver å la være så mye ellers på grunn av kaloriene.
Interessant at det forekommer en del deppebaking her! Selv er jeg en racer på generelt husarbeid når jeg er sint. Da går det i en fei med fynd og smell!
Jeg er en periodebaker. Blir veldig lite baking på sommeren, men i vinterhalvåret baker jeg forholdsvis ofte. Da går det i boller, kanelsnurrer og skinkehorn.
Pizzabunner og foccacia bakes ofte, hvis det kalles å bake. :p
Kaker bakes stort sett til bursdager, men kan slå til innimellom på en vanlig hverdag om jeg får veldig lyst på kake. Da bakes det oreo-kake, ostekake eller gulrotkake.
Har store intensjoner om å bake brød, men det blir liksom bare til jul. :rolleyes:
Jeg baker veldig sjelden. Jeg prøvde å bake brød en stund, men ungene likte ingen av brødtypene, så da ble det var jeg som spiste. Og siden jeg ikke skal spise brød, så ble det hele bare teit.
Nå baker jeg kun til spesielle anledninger. Jeg elsker gjærbakst, så jeg vet at hvis jeg baker, så spiser jeg til krampa tar meg, så da er det like greit at jeg er lat og ikke orket å ta fatt på det.
Mannen baker brød en gang i uka eller annenhver uke - så ofte som det trengs for at vi nesten alltid har hjemmebakt brød.
For min del varierer det veldig. I perioder baker jeg kanskje én gang i uka - boller, gulrotkake, sjokolademuffins etc., eller vi lager vafler. Innerst inne ville jeg nok ha bakt et par ganger i uka, så glad som jeg er i søtt :flau:, men jeg prøver å begrense meg litt. Jevnt over er nok snittet et par ganger i måneden. (At jeg baker, altså - jeg spiser langt oftere.)
Så godt som aldri. Og jeg er en sånn som flirer av setninger som "slenger sammen en focaccia". :knegg: For meg er det et prosjekt. Stort sådan. Do not go there.
Vi baker brød i brødbakemaskin ca 5 ganger i uken, men den teller ikke.
Annen baking blir det litt av i ny og ne, jeg liker å bake, men prioriterer det ikke.