Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spinoff: din beste gjærdeigoppskrift?

#1

Palmen sa for siden:

Med så mange bakere -og periodebakere - her inne, må det jo finnes en del gode oppskrifter også.

Isets foccacia vet jeg om (og står høyt på listen over det som skal prøves), er det noen andre som vil dele eller linke til sine favorittoppskrifter?

Horn, brød, rundstykker, pizzasnurrer, boller, kanelboller.... :vilha:


#2

Hjertensfryd sa for siden:

Desse horna finner ein ofte på bordet hjå oss, dersom det er suppe til middag. Lager som regel dobbel porsjon, for då har eg til kveldsmaten og. Siste eg lagde dei var eg ute å ribba urtehagen vår. Moste alt godt i morteren og smurte det utover, i staden for smør. På mine og mannen sine hadde eg og litt parmesan over. Me fann ut at litt grovt salt hadde heller ikkje vert dumt å ha på toppen.

Valmuehorn
12 porsjoner

50 g smør eller margarin,
2 1/2 dl melk,
25 g gjær,
1 ts salt,
ca. 8 dl hvetemel

Fyll:
50 g smør eller margarin

Pensling:
egg,
valmuefrø

FREMGANGSMÅTE:

Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på væsken og rør godt. Tilsett saltet. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk til og hev ca. 30 minutter. Ta opp og elt deigen med resten av melet på melet bakebord. Del i to emner, og kjevle ut hver bit til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.

Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev 20 - 30 minutter.

Pensle med sammenpisket egg og dryss med valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 250 C, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker myk eller sprø skorpe.


#3

Rug sa for siden:

Bollene fra Det søte liv, med melis i stedet for sukker, har vært bolleoppskrift med kontinuerlig suksess i ti år hos oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.