Desse horna finner ein ofte på bordet hjå oss, dersom det er suppe til middag. Lager som regel dobbel porsjon, for då har eg til kveldsmaten og. Siste eg lagde dei var eg ute å ribba urtehagen vår. Moste alt godt i morteren og smurte det utover, i staden for smør. På mine og mannen sine hadde eg og litt parmesan over. Me fann ut at litt grovt salt hadde heller ikkje vert dumt å ha på toppen.
Valmuehorn
12 porsjoner
50 g smør eller margarin,
2 1/2 dl melk,
25 g gjær,
1 ts salt,
ca. 8 dl hvetemel
Fyll:
50 g smør eller margarin
Pensling:
egg,
valmuefrø
FREMGANGSMÅTE:
Smelt smøret og hell i melken. Avkjøl til 37 C. Smuldre gjæren i en bolle, hell på væsken og rør godt. Tilsett saltet. Arbeid inn så mye mel med maskin eller for hånd at deigen blir blank og slipper bollen. Dekk til og hev ca. 30 minutter. Ta opp og elt deigen med resten av melet på melet bakebord. Del i to emner, og kjevle ut hver bit til runde leiver, ca. 20 cm i diameter.
Del hver leiv i 6 snipper. Pensle med smeltet smør, og rull sammen fra den bredeste siden. Bøy dem noe, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til og etterhev 20 - 30 minutter.
Pensle med sammenpisket egg og dryss med valmuefrø. Stek midt i ovnen ved 250 C, ca. 12 minutter. Avkjøl på rist, tildekket eller ikke, alt etter om du ønsker myk eller sprø skorpe.